Siti i četvrti put u nizu pogodio samo jednom - Dovoljno za pobedu!

Autor: Milovan Longinov
subota 31.10.2020.
15:22
Izvor: Sportske.net

Tim Pepa Gvardiole ponovo neubedljiv po broju golova, ali dovoljno za tri boda.

EPA-EFE/Cath Ivill
EPA-EFE/Cath Ivill

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester Sitija pobedili su u gostima ekipu Šefild Junajteda rezultatom 1:0 (1:0) u sedmom kolu Premijer lige.

Siti je i četvrti meč u nizu postigao samo jedan gol, samo što je za razliku od utakmica sa Lidsom i Vest Hemom, taj bio dovoljan za pobedu, kao i protiv Arsenala na Etihadu.

Jedini pogodak danas za Građane postigao je Kajl Voker u 28. minutu, posle asistencije Kevina De Brujnea.

Pep Gvardiola je izveo snažan sastav, i pored toga što nema povređenih Kuna Aguera i Gabrijela Žezusa, ali je iznenadio sa Feranom Toresom na poziciji najisturenijeg napadača.

Ipak, Španac se odlično snašao, u prvom poluvremenu je imao tri odlične prilike i nije imao sreće da postigne pogodak.

Siti je dominirao od prvog minuta, uglavnom je napadao po levom boku gde su dejstvovali Žoao Kanselo i Rahim Sterling. Prvi je napravio čak pet prilika svojim saigračima, što je rekord Premijer lige za jedno poluvreme, dok je Sterling maestralno prošao u akciji posle koje je pao gol.

U 28. minutu, Sterling je prošao, lopta je stigla do De Brujne,a koji menja stranu i pronalazi Kajla Vokera, a ovaj sa 25 metara snažno pogađa dalji ugao za 0:1.

Salah

U drugom poluvremenu, Siti je nastavio da dominira, da drži loptu i da stvara šanse, najbliži golu bio je Rijad Marez koji je gađao iz slobodnjaka, Remzdejl je bio na mestu.

Ipak, Kris Vajlder je napravio dve izmene i Šefild je počeo da igra mnogo bolje, u 70. i 71. minutu Berge i Bruster su imali odlične prilike i Siti je imao sreće što je sačuvao prednost.

Siti je uzvratio u 74. minut, De Brujne je prelepo proigrao Sterlinga, koji se iskosa sa leve strane praktično ušetao do gol linije, ali se tamo spetljao i nije uspeo da vrati povratnu do saigrača, ni da pogodi mrežu.
   
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke