Siti i Barsa slomili UEFA, najgore vesti za Real!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 06.07.2020.
11:39
Izvor: Sportske.net

Sada je šansa ipak znatno manja, mada nije da ne postoji. Ipak, odluka neočekivana...

Epa/Valentin Flauraud
Epa/Valentin Flauraud

Povezane vesti

U petak nas čeka žreb za Ligu šampiona u Nionu, mada nije kompletirano četvrtfinale.

Ali, ono što je novina je da je UEFA popustila, pa će i Siti i Barsa igrati revanše sa Realom i Napolijem na domaćem terenu, naravno pred praznim tribinama.

Još ranije je odlučeno da će Juve juriti prednost Liona na svom "Alijancu", kao i da će Bajern ugostiti Čelsi posle pobede u Londonu od 3:0, pre pandemije. Svi ovi mečevi će biti odigrani bez publike.

UEFA je popustila posle pritiska Sitija i Barselone, u Nionu su želeli da se revanši igraju u Portugalu zbog opasnosti od korone, ali sada tamo nije situacija toliko bezbedna, dok Englezi i Španci igraju prvenstvo pred praznim tribinama i nemaju problem da organizuju meč.

Jasno, bez obzira što nema publike, domaći teren je prednost, u to nema sumnje, pa su u Sitiju zadovoljni, dobili su prvi meč u Madridu, i sada kod kuće svakako imaju veće šanse da izbace Real i nastave put u Ligi šampiona. Takođe, Barsa ima 1:1 protiv Napolitanaca sa "San Paola", lakše je što će igrati na "Kamp Nou", makar i pustom, nego na neutralnom terenu u Portugalu.

Baner

Dakle, to će biti glavna promena, revanši osmine finala biće igrani 7. i 8. avgusta, a četvrtfinala 14. i 15. Španci već kukaju da su u problemu, recimo Atletiko će čekati četvrfinale više od tri nedelje nakon završetka španskog prvenstva, dok Italijani završavaju tek drugog avgusta, pa će Juve protiv Liona biti u punom takmičarskom ritmu, dok su Francuzi završili prvenstvo pre tri meseca.

Podsetimo, četvrtfinale i polufinale se igra na jednu utakmicu u Lisabonu na stadionima Sportinga i Benfike, svaki meč biće bez publike, počeće u 21 čas, a finale će, takođe pred praznim tribinama biti odigrano 23. avgusta na stadionu Benfike.

Posle žreba 10. jula, tri dana kasnije će Siti saznati svoju sudbinu kada je izbacivanje iz Evrope u pitanju, videćemo hoće li im biti ukinuta dvogodišnja suspenzija, a mnogi smatraju da bi bilo zaista uvrnuto da Gvardiola osvojili Ligu šampiona, ali da "Građani" ne budu mogli da je brane naredne sezone. Ipak, verovatnije je da će Sitiju biti prepolovljena suspenzija, odnosno da neće moći da se izvuku od kompletne kazne.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RIP-chechk
Wednesday, 08.07.2020
21:43

Ispravno i realno. Klubovi su igrali prvu utakmicu u gostima i red ej da odigraju kod kuce, sada prazne tribine su stvar vise sile. Ostali koji nemaju odigranu niti jednu utakmicu mogu na neutralnom. Usput putovanja nisu problem to znamo.

avatar
Колатерална Штета
Monday, 06.07.2020
23:54

Podržavam odluku, jedina pravedna...

avatar
NIKE
Monday, 06.07.2020
17:30

Pa ubio bi ih City i na Bernabeo.. ovom duelu im ni sudije i VAR nece mnogo pomoci...

avatar
GoHardV3
Monday, 06.07.2020
16:23

Pokusava UEFA Sve ali bice opet nekog novog Juventusa, Liverpula, Rome i Atletika :D

avatar
Crveni Lucifer
Monday, 06.07.2020
15:00

Prolaze real i napoli, ali ne bi me cudilo da sudije pokradu napoli i po ko zna koji put poguraju separatiste

avatar
Badr Hari
Monday, 06.07.2020
14:11

Tačno sam znao da će UEFA namestiti svojoj miljenici uefaloni da igra revanš kući i da će ponovo, po ko zna koji put, uništiti Real terajući ga da putuje na Etihad umesto da se revanš igra na Bernabeu. I kako onda da se pošten klub, poput Reala, bori protiv ovakvih nepravdi ako ne Čakirom na terenu i Kujpersom ili Klatenburgom u VAR sobi? :D

avatar
RAy
Thursday, 09.07.2020
22:58

ja sam za tom henning hvrebo, undiano mallenco i viktor kassai da sude na barsa-napoli ?

avatar
Stevan Mikša
Monday, 06.07.2020
13:22

Igra se bez publike, Siti je gde god da se igra kao na domacem terenu.

avatar
Lecter
Monday, 06.07.2020
12:07

Ovo je jedino ispravno resenje. Ako su vec oslabljeni zbog toga sto nema publike onda barem da igraju na svom terenu.

avatar
Goran Stanojkov
Monday, 06.07.2020
12:58

A realce moze se zaliti i dobiti sluzbeno 3-0 samo tako moze da prodje sa Sitijem kako moze Uefa da izmislja takve odluke to netreba da vazi da Siti igra kod kuce ostecen je realče odma treba da izbace Sitija kada su dobili u Madrid bilo je publike smetalo im je nisu mogli da se uklope ako Uefa i sada ne pomogne realčetu jasno se vidi da ih mrzi