Siti će ipak čekati nedelju-dve na titulu, Čelsiju ne ide pa ne ide (PREGLED)

Autor: Pavle Knežević
nedelja 08.04.2018.
19:40
Izvor: Sportske.net

Murinjo i Junajted ipak nisu bili "klovnovi u Sitijevom cirkusu" i odložili su proslavu titule. Čelsi skoro sigurno bez lige šampiona. Luka Milivojević i dalje blista.

Beta/AP Photo/Matt Dunham
Beta/AP Photo/Matt Dunham

Povezane vesti

Celo kolo u Premijer ligi, neko bi rekao i ceo fudbalski vikend u Evropi, protekao je u znaku mančesterskog derbija. I to s pravom! Junajted je herojski preokrenuo i odložio slavlje Sitija.

To znači da će "građani" morati da sačekaju proslavu titule još kolo ili dva. Siti ima da odigra još šest utakmica do kraja i trebaju mu dve pobede da bi obezbedio titulu. Moguće je i da mu treba još jedna, ali uz uslov da Junajted izgubi.

To se verovatno neće desiti sledećeg vikenda, pošto Siti igra u gostima protiv Totenhema, a Junajted dočekuje "fenjeraša" VBA. Siti posle toga ima lakši raspored, jer igra sa timovima iz donjeg dela tabele - Svonsijem, Vest Hemom, Hadersfildom, Brajtonom i Sautemptonom, tako da je realno očekivati proslavu već za dve nedelje.

kompani

Junajted se sada odvojio malo na drugom mestu, jer ima četiri boda više od trećeg Liverpula, koji je u derbiju Mersisajda igrao bez golova sa Evertonom. Klop je malo kombinovao da bi odmorio ekipu posle vrhunske pobede nad Sitijem u Ligi šampiona, ali i pred revanš, u kome brani 3:0.

Totenhem je pobedio pretposlednji Stouk u gostima i tako se izjednačio po broju bodova sa Liverpulom. Čelsi je odigrao 1:1 sa Vest Hemom i po ko zna koji put pokazao da tim ima velike probleme, ali je i sebi ugrozio peto mesto.

Arsenal je u burnom meču pobedio Sautempton i prišao mu na tri boda zaostatka. "Plavci" su tako ostali na samo jednoj pobedi u poslednjih pet prvenstvenih mečeva, odnosno u osam u svim takmičenjima.

Konte Conte

Pobedu je zabeležio i Barnli, svoju četvrtu uzastopnu. Ovog puta "stradao" je Votford 2:1, dok je Lester izgubio kod kuće 1:2 od Njukasla, što znači da su "klareti" stekli šest bodova prednosti u odnosu na "lisice" na sedmom mestu.

Zanimljivo je da su ekipe od osmog pa do poslednjeg 20. mesta izgubile ili igrale nerešeno, osim Njukasla, koji je svojom trećom uzastopnom pobedom došao na 10. mesto tabele i sada ima 10 bodova više od opasne zone, čime je skoro sigurno obezbedio opstanak.

U duelu začelja Kristal palas je odigrao 2:2 sa Sautemptonom u gostima. To znači da je tim iz Londona ostao prvi iznad crte, sa tri boda više od "svetaca".

U tom meču ponovo je blistao naš Luka Milivojević. Kapiten Palasa je dao sjajan gol iz slobodnjaka sa više od 20 metara i tako kao najbolji strelac tima popravio svoj golgeterski učinak na 10 pogodaka, što je duplo više od Zahe.

Ostali mečevi timova koji se bore za opstanak završeni su bez pobednika, tako da je situacija u donjem delu tabele skoro nepromenjena, osim što je na njen vrh došao Njukasl.

Rezultati 33. kola Premijer lige:

Everton - Liverpul 0:0
Bornmut - Kristal palas 2:2
Brajton - Hadersfild 1:1
Lester - Njukasl 1:2
Stouk - Totenhem 1:2
Votford - Barnli 1:2
VBA - Svonsi 1:1
Mančester siti - Mančester junajted 2:3
Arsenal - Sautempton 3:2
Čelsi - Vest Hem 1:1


Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ludo D
Monday, 09.04.2018
19:44

Samo me interesuje imal gdje onog Nikija,covjek se izgubi ko Azar u bitnim utakmicama :/ nema ga da pise nebulozne komentare,valjda skonto da sam bio u pravu kad sam rekao da Celzi ocekuje pad forme jer nemaju kvaltetnu momcad,a on navaluo po svom il ga nebit.Uz to rekao je da ce Celzi vrlo lako doc do polufinala LŠ i bar drugog mjesta u PL,a da ce Liverpul da ispadne vec od Porta :) nisam bio dugo vremena na ovoj stranici,htio bi se i adminu zahvalit koji me banovo ...

avatar
Luka Modric
Sunday, 08.04.2018
20:21

Jos ce arsenal prestic celzi