Siti brojao do tri, Luiz tragičar, ali Ostrvo u šoku zbog Edersona!

Autor: Milovan Longinov
sreda 17.06.2020.
23:21
Izvor: Sportske.net

Siti pobedio, David Luiz je tragičar, ali šta je to uradio Ederson?

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester Sitija pobedom su startovali u nastavku Premijer lige, pošto su večeras na svom Etihadu pobedili Arsenal rezultatom 3:0 (1:0).

Utakmica na Etihadu nije bila preterano zanimljiva, Arsenal je bio nemoćan, a dodatno je Artetine planove poremetila najpre povreda Granita Džake, koga je zamenio Dani Sebaljos, a još više Pabla Morija, koga je zamenio tragičar David Luiz u 24. minutu.

Upravo je Brazilac bio krivac kod oba gola domaćih. Najpre je u nadoknadi prvog poluvremena promašio loptu i tako ostavio samog Sterlinga, koji je "probušio" Lena za 1:0.

Na samom startu drugog poluvremena, sve je bilo gotovo kada je sa leđa povukao Rijada Mareza i napravio penal, uz zasluženi crveni karton. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Kevin De Brujne.

Potom su i Gvardiola i Arteta napravili po nekoliko izmena, ali promene rezultata nije bilo.

Delovalo je da će obe ekipe mirno privesti meč kraju, jer Siti nije želeo da dodaje gas, a Arsenal jednostavno to nije mogao ni sa istim brojem igrača.

I onda se dogodio centralni detalj ovog meča, golman Sitija Ederson je nepotrebno izleteo van svog kaznenog prostora da izbije jednu dubinsku loptu i usput nokautirao svog saigrača Erika Garsiju.

Usledila je duga pauza, lekarski tim je dugo ukazivao pomoć štoperu Sitija, koji je morao na nosilima da napusti teren, a domaći su se odmah oglasili na Tviteru i poželeli mu brz oporavak, jer je ovaj udarac zaista bio koban. 

Baner

Do kraja utakmice, Siti je postigao još jedan pogodak, nakon kontre, Aguero je pogodio stativu, a na odbijenu naleće Fil Foden koji postavlja konačnih 3:0.

Ovo je Pirova pobeda Sitija, koji nema nikakve šanse u Premijer ligi, a usput je ostao i bez Erika Garsije, dok je Arsenal po ko zna koji put dokazao da nije ni blizu mesta koje vodi u Ligu šampiona i da je zasluženo tek deveti na tabeli.

A šta tek reći za Davida Luiza, koji je odbijao da produži ugovor, nezadovoljan ponudom Arsenala...


   
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dragan Petković
Thursday, 18.06.2020
14:20

Luiz najgori štoper u istoriji kluba7 miliona funti godišnja plata ili eura kako god,u prvoj postavi protiv Sitija čovek izveo Nketiu,Viloka,i još mnogo luzera...Aubamejang prevara protiv jačih timova nema ga na mapi,prodati pola tima...

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Thursday, 18.06.2020
09:33

Hahah al smo uvalili Arsenalu ovu kiksaru pa pored njega i Mustafi izgleda kao ozbiljan stoper. Ako uzmu Vilijana nista bolje proci nece.

avatar
BlueMoon
Wednesday, 17.06.2020
23:49

Lagan trening pred utakmicu s Branlijem.Malom Garsiji sve najbolje,na prvu ne izgleda ni malo dobro...

avatar
Oldboy
Wednesday, 17.06.2020
23:46

Jel nije ovo crveni za Edersona zbog igranja rukom van 16?

avatar
Crveni Lucifer
Wednesday, 17.06.2020
23:22

U mancesteru nista novo, malo malo pa strada neka londonska sirotinja, celsijev potez decenije je uvaljivanje ovog luiza, kakva je to kesa od igraca jos im ovi i platili hahahahahah

avatar
Dimebag Darrell
Thursday, 18.06.2020
08:18

E moj luciferu, to ako je Manchester City dobar klub ne znači da je odmah i tvoj Manchester ako su iz istog grada. Nemoj da se kitiš tudjim perjem.