Sin glavni igrač, otac selektor - Obamejang porodica predvodi Gabon

Autor: Beta Beta
četvrtak 20.09.2018.
18:54
Izvor: Beta

Napadač Arsenala je najbolji igrač reprezentacije Gabona, a njegov otac danas je imenova za jednog od selektora.

Beta/Nick Potts/PA via AP
Beta/Nick Potts/PA via AP

Povezane vesti

Bivši fudbaleri Pjer Fransoa Obamejang i Danijel Kuzen imenovani su za selektore reprezentacije Gabona, preneli su danas britanski mediji. Oni će zameniti Španca Hosea Antonija Kamača kada mu istekne ugovor sa Fudbalskim savezom Gabona.

Obamejang, otac fudbalera Arsenala Pjera Emerika, i Kuzen će imati jednake uloge u reprezentaciji Gabona, čiji je cilj da se plasira na Kup afričkih nacija 2019. godine.

"Zbog hitnosti trenutne situacije, odlučeno je da grupa trenera, koji vrlo dobro poznaju gabonski fudbal i okruženje, preuzmu reprezentaciju", navodi se u saopštenju.

Prvu takmičarsku utakmicu novi selektori imaće sredinom oktobra protiv Južnog Sudana u kvalifikacijama za Kup afričkih nacija.

Obamejang (53) je bio kapiten Gabona kada je ekipa debitovala na Kupu afričkih nacija 1994. godine i odigrao je više od 200 utakmica u francuskoj ligi. Kuzen (41), koji je igrao izmedju ostalih i za Hal i Glazgov Rendžers, za reprezentaciju je odigrao 53 utakmice i postigao 13 golova i igrao na Kupu afričkih nacija 2000, 2010, 2012. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke