Simon prelomio - Na kraju ipak penzija!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 30.03.2018.
15:16
Izvor: Sportske.net

Menjao je odluke Simon Vukčević u poslednjih nekoliko meseci i u jednom trenutku dao nadu navijačima Budućnosti, ali je na kraju prelomio i odabrao odlazak u fudbalsku penziju.

Epa/Christian Tommason
Epa/Christian Tommason

Povezane vesti

Navijači Budućnosti i svi oni koju su poštovali fudbalsko delo Simona Vukčevića neće imati priliku da crnogorskog internacionalca ponovo vide u akciji.

Jedan od najtalentovanijih fudbalera koje je Crna Gora iznedrila doneo je odluku da se povuče iz profesionalnog fudbala, što je danas kolegama u Podgorici potvrdio trener Budućnosti Vladimir Vermezović.

"Simon je odlučio da napusti fudbal. Nije mogao da dođe do nivoa na kome je bio nekad. Hvala predsedniku i upravi kluba, jer su uradili sve da ga ubiede da pokuša da se vrati. Na kraju je, međutim, to bio prevelik zalogaj", rekao je trener Budućnosti Vladimir Vermezović, a prenose "Vijesti".

Bivši fudbaler Partizana najavio je početkom godine da planira povlačenje ali je mesec dana kasnije usledio obrt i paraf na ugovor sa podgoričkom Budućnosti.

Kako nije prošao pripreme sa ekipom bilo je jasno da će povratak na teren ići teže nego što se u prvi mah mislilo, a na kraju je Vukčević uvideo da ne može da dostigne formu neophodnu za profesionalno bavljenje fudbalom zbog čega je presekao i "okačio kopačke o klin".

Vukčević je kao veliki talenat sa 13 godina prešao u Partizan i u klubu iz Humske ostao sve do 2006. godine kada ga je klub, mimo njegove volje, prodao ruskom Saturnu.

Karijeru je potom gradio u Sportingu, Blekburnu, Karpatima, nastupao je i za Vojvodinu, Levadijakos, Enozis i Čaves ali je sve posle Sportinga bilo nedovoljno dobro za Vukčevića koji je u Partizanu stekao status miljenika navijača.

U mlađim reprezentativnim selekcijama nastupao je za Srbiju i Crnu Goru ali je u seniorskoj konkurenciji igrao samo za "Sokolove" i to 45 puta.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 30.03.2018
15:29

Штета, штета за њега ... имао је потенцијал за много више !