Simeone: "Duel sa Juventusom za nas je finale"

Autor: Beta Beta
utorak 30.09.2014.
16:37
Izvor: Beta

Trener fudbalera Atletiko Madrida Dijego Simeone ocenio je danas da je predstojeća utakmica sa Juventusom u Ligi šampiona "finale" i dodao da mnogo ceni torinsku ekipu.

Beta/AP Photo/Andres Kudacki
Beta/AP Photo/Andres Kudacki

Povezane vesti

Biranim rečima govorio je danas Dijego Simeone najavljujući duel sa šampionom Italije u Ligi šampiona. Ćolo je poručio da predstojeći meč doživljava kao finale i da takav pristup očekuje i od svojih izabranika.

"Utakmica sa Juventusom je finale, kao sto će biti i svaka sledeća u Ligi šampiona. Juventus je ekipa koja uvek dobro igra, koja se zalaže na terenu i protiv njih se uvek teško osvajaju bodovi", rekao je Simeone.

Atletiko Madrid će sutra na stadionu "Visente Kalderon" dočekati Juventus u utakmici drugog kola Grupe A Lige šampiona.

"Sutra ćemo morati da igramo na visokom nivou, ukoliko želimo da kod kuće zadržimo tri boda. Imaćemo još jedan trening pred utakmicu i videću ko će igrati. Imam veliki izbor igrača na raspolaganju, ali ko god da istrči na teren sutra mora da pruži svoj maksimum", rekao je Simeone.

Atletiko je u prvom kolu Grupe A Lige šampiona poražen u Pireju od Olimpijakosa sa 3:2, dok je Juventus u Torinu pobedio švedski Malme sa 2:0.

"Ne mislim da će se Juventus oslanjati na kontranapade. Imaju sjajnog Teveza, kao i Ljorentea, koji se odlično vraćaju po loptu i prenose je na protivničku polovinu. Oni će biti velika opasnost po nas", kazao je Simeone.

S druge strane, fudbaler Juventusa Alvaro Morata ističe da njegova ekipa putuje u Madrid s namerom da pobedi.

"Biće veoma teško. Znamo da je Atletiko jedan od najjačih timova u Evropi u poslednjih nekoliko godina. Dobro igraju, ali mi idemo tamo da pobedimo. Ove godine smo igrali veoma dobro i idemo na Visente Kalderon sa željom da pobedimo", rekao je Morata.

U drugoj utakmici Grupe A sastaće se Malme i Olimpijakos.

Obe utakmice igraju se u sredu od 20.45.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke