Silva je prošlost, pet kandidata za klupu "Karamela"!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 06.12.2019.
10:02
Izvor: Sportske.net

"Veliki Dank" Ferguson čuva klupu, da li za zemljaka, ili je novi Portugalac rešenje? Koja se imena još pominju?

EPA/PETER POWELL
EPA/PETER POWELL

Povezane vesti

Posle 19 meseci Marko Silva je dobio otkaz u Evertonu, ekipu će do izbora novog trenera voditi klupska legenda, Škot Dankan Ferguson.

Da li čuva mesto za svog zemljaka, Davida Mojesa?

Bivši menadžer koji je vodio "Karamele" 11 meseci bi mogao da se vrati, najveći je favorit, ali ne pristaje da ekipu vodi samo do kraja sezone, pa da onda u odnosu na rezultate pregovara oko ugovora.

Uz Mojesa, najviše šansi ima Vitor Pereira koji je Evertonove čelnike impresionirao pre nekoliko godina, ali je posao dobio Roberto Martinez. Portugalac je sa Portom osvojio dve titule, otišao po novac u Kinu gde radi kao trener Šangaj SIPG. Navodno je dao saglasnost da napusti Aziju i preuzme Everton.

Još tri imena su na listi, Marselo Galjardo koji je osvojio sve sa River Platom, ali nije nedavno protiv Flamenga uspeo da zadrži titulu prvaka Južne Amerike. On se pominjao i kao kandidat za klupu Barse, a mnogi smatraju da bi prihvatio Everton kao odskočnu dasku za veći klub u Evropi.

Tu su još Marselinjo, bivši trener Valensije i Viljareala, kao i Mikel Arteta, Pepov pomoćnik u Sitiju.

To je pet realnih meta, Benitez ne može da raskine ugovor sa Dalijenom u Kini, a Edi Houv čini se, neće napuštati Bornmaut do kraja sezone, uz to, čini se da je izgubio malo na atraktivnosti, jer "Trešnje" ove sezone baš i ne igraju atraktivan fudbal, ali imaju dva boda više od Evertona koji je u zoni ispadanja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mangus
Friday, 06.12.2019
11:10

Covek je dobio ogroman novac i solidne igrace... nije mozda za top 4 ali u top 6 mora da bude.

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Friday, 06.12.2019
12:46

Znaci svakako ispred Junajteda i Arsenala, hahah