Sezona iz snova bi mogla da bude još impresivnija, Liverpul će do kraja sezone motivisati ovi rekordi!

Autor: Beta Beta
petak 26.06.2020.
13:00
Izvor: Beta

Fudbaleri Liverpula i zvanično su novi šampioni Engleske, a do kraja sezone imaju šansu da obore još nekoliko rekorda.

EPA-EFE/Paul Ellis/NMC/Pool
EPA-EFE/Paul Ellis/NMC/Pool

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula i zvanično su novi šampioni Engleske, a do kraja sezone imaju šansu da obore još nekoliko rekorda.

Sedam kola pre kraja šampionata, Liverpul ima 86 bodova i sa 21 bodom koji je još u igri ima šansu da obori rekord Mančester sitija. "Redsima" je potrebno 15 bodova kako bi oborili rekord Sitija od 100 bodova iz sezone 2017/18.

Izabranici Jirgena Klopa mogu da sruše još jedan rekord Sitija - najviše pobeda u sezoni. Liverpul je do sada upisao 28 pobeda i u narednih sedam kola potrebno mu je još pet pobeda kako bi preskočio granicu - 32.

Sledeći rekord je - najviše pobeda na domaćem terenu. Liverpul je do sada bio besprekoran, 16 pobeda na isto toliko utakmica, a za obaranje rekorda su mu potrebna još tri trijumfa. Do kraja sezone, Liverpul na svom terenu dočekuje Aston Vilu, Barnli i Čelsi.

I na kraju - najveća razlika sa kojom je osvojena titula. Rekord iznosi 19 bodova, a Liverpul trenutno ima 23 boda više na svom kontu od Sitija.

baner 2

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Layer Cake
Friday, 26.06.2020
22:55

Ja mislim da je do kraja sezone mnogo korisnije razigravati mlade i nedovoljno integrisane igrace, vezbati takticke postavke i pripremati se za sledecu sezonu u kontekstu neizvesnih pojacanja (ili cak izvesno bez ozbiljnih pojacanja). Rekordi su ok za prestiz ali imaju smisla samo kad nastaju prirodno, tako sto te konkurencija primorava da budes stalno izvan zone komfora i ne dozvoljava da spustas gard. U preostalim utakmicama ove sezone to nece biti slucaj i juriti za rekordima kao primarni cilj bilo bi malo nezrelo ako postoje neki drugi racionalniji prioriteti

avatar
Paul Kersey
Friday, 26.06.2020
13:27

Svi ti rekordi su nam potrebni. Ukoliko ih ostvarimo, nikada neće biti nadmašeni. Liga će biti sve jača a do rekorda sve teže.