Sezona iz snova, Azar ispred Ronalda, da li se oprašta?

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 08.04.2019.
23:35
Izvor: Sportske.net

Nova briljantna partija belgijskog fudbalera, koji beleži bolje brojke nego ikada.

EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA
EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Povezane vesti

Fudbaleri Čelsija slavili su na svom stadionu u 33. kolu Premijer lige protiv Vest Hema sa 2:0.

Oba gola na utakmici postigao je sjajni Eden Azar.

Belgijanac je najpre sredinom prvog poluvremena doneo prednost "Plavcima" nakon fenomenalnog solo prodora, da bi u poslednjem minutu utakmice otklonio sve dileme, dobrom reakcijom ispred gola "Čekićara", nakon izvrsnog pasa Barklija.

Više o samom susretu OVDE.

Azar je tako stigao do cifre od 16 golova i 12 asistencija u Premijer ligi, a niko od njega nema bolji učinak, kada se saberu rezultati iz ove dve statističke kolone. Dakle, nijedan igrač u PL ove sezoni nije učestvovao u više golova od krilnog fudbalera Čelsija.

Sa 19 golova u svim takmičenjima, Azar je izjednačio svoj najbolji rezultat u toku jedne sezone, od kako igra na "Bridžu". Isti broj golova postigao je u sezoni 2014/15, sada će imati priliku da obori taj rekord.

I za kraj, poslastica. Naime, sa večerašnja dva gola Azar je došao do 85 golova u Premijer ligi. Sa tim učinkom je prestigao Kristijana Ronalda, koji je u dresu Mančester junajteda postigao 84 pogotka.

Igra zaista fantastično Azar ove sezone, ali postoji realna bojazan da bi Belgijanac mogao da napusti redove Čelsija ovog leta.

Real je rešen da ga dovede, ali ne po svaku cenu, mada se stiče utisak da će na leto Belgijanac ostvariti dečački san.

Na Azaru je da proba da se ispiše i osvajanjem trofeja, za to "Plavci" imaju šansu samo u Ligi Evrope, što bi bio veliki uspeh za klub, nakon još jedne turbulentne sezone.

Ukoliko bi i to ostvario, na najbolji mogući način bi se ispisao, sa srebrninom u vitrinama i najboljim brojkama u karijeri.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Marcos Alonso
Tuesday, 09.04.2019
01:23

Da je Celsi malo pametnije poslovao mislim da Azar ne bi zelio nikad otici,ako ode treba ga razumjeti on moze osvojili LS i zlatnu loptu u Realu svakako je legenda Celsija a i meni licno najbolji igrac Celsija ikad,samo eto u pogresnoj generaciji,da je bio u onoj prosloj auu hah

avatar
coneLFC
Tuesday, 09.04.2019
00:33

Odlican igrac,kada mu se igra fudbal nezaustavljiv je

avatar
El Clásico leyendas
Monday, 08.04.2019
23:45

znaci najbolju sezonu odigrao kod Mourinha.

avatar
Blackmamba24
Monday, 08.04.2019
23:43

Veća klasa, ovaj decko uz Aguera je najkonstantniji fudbaler u ligi, ostali se javljaju po sezonu, ovi igraci svaku sezonu i kad ih muce povrede igraju vrh, Kejn je isto konstantan, ali ipak Aguero i Azar imaju osvojene lige, Azar je stvarno magican fudbaler i ako odenu real i nastavi ovako moze doci do ZL