Seviljski derbi bez pobednika, Atletiko odneo ceo plen iz komšiluka

Autor: Boban Filipović
subota 12.05.2018.
20:24
Izvor: Sportske.net

Ubzbudljivo popodne u Španiji, najuzbudljivije je bilo u glavnom gradu Andaluzije.

EPA-EFE/Jose Manuel Vidal
EPA-EFE/Jose Manuel Vidal

Povezane vesti

Betis i Sevilja su remizirali na 'Benito Viljamarinu', derbi je završen rezultatom 2:2.

Mark Bartra je doveo "zeleno-bele" u vođstvo posle samo pet minuta, glavom je zatresao mrežu posle prekida koji je izveo Hoakin i to je bio jedini gol u prvom poluvremenu.

Sevilja je izjednačila u 57. minutu, strelac izednačujućeg gola bio je rezervista Ben Jeder, a dvadesetak minuta kasnije viđen je preokret.

Ben Jeder je ovog puta bio u ulozi asistenta, gol je postigao Simon Kjaer.

Ipak, prednost Sevilje trajala je samo dva minuta, pošto je rezevista Loren izjednačio i postavio konačnih 2:2.

Atletiko Madrid je upisao "minimlac" u komšiluku kod Hetafea, Koke je bio jedini stralac na utakmici, gol je pao u osmom minutu posle odlične akcije.

Domaćin je imao veliku priliku da ostane neporažen, ali je Marokanac Fajr promašio penal petnaestak minuta pre kraja pa je ostalo 0:1.

Minimalnu pobedu (0:1) na gostovanju upisala je i Valensija, koja je gostovala u Đironi. Vieto je srušio Katalonce posle sata igre.

I Eibar je upisao "minimalac", ali na svom terenu, protiv otpisanog Las Palmasa (1:0). Čarls je postigao jedini gol na utakmici u petom minutu.

Najviše golova palo je na 'Riasoru', gde je Deportovo La Korunja ugostio Viljareal.

Goleadu je otvorio Kastiljeho prelepim golom već u drugom minutu, posle pola sata igre Trigeros je duplirao prednost "žute podmornice", a do kraja prvog poluvremena Kastiljeho je pogodio još jednom za 0:3. Borha je dao dva gola u nastavku i dva minut apre kraja doneo nadu domaćinu da može da ostane neporažen, ali ju je Denis Čerišev raspršio u nadoknadi i postavio konačnih 2:4.

Alaves je u Vitoriji bio bolji od Atletik Bilbaoa u pokrajinskom derbiju i trijumfovao rezultatom 3:1.

Guideti je načeo "lavove" u finišu prvog poluvremena, El Hadadi je duplirao prednost posle sata igre, a Ibai je presudio svom bivšem klubu petnaestak minuta pre kraja. Počasni gol za goste postigao je Iker Muniain u 79. minutu.

Na premijeri pretposlednjeg, 37. kola Primere, Real Sosijedad je na 'Anoeti' savladao Leganes sa 3:2. Opširnije o tom meču OVDE.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke