Sevilja žestoko oštećena u derbiju, odluka saveza će ih slabo utešiti

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 06.09.2018.
18:37
Izvor: Sportske.net

Andaluzijski derbi između gradskih rivala pripao je Betisu, ali je sve moglo da bude drugačije, da je glavni arbitar ostavio crveni karton u džepu.

EPA-EFE/RAUL CARO
EPA-EFE/RAUL CARO

Povezane vesti

Betis je golom legende kluba Hoakina savladao velikog gradskog rivala Sevilju u derbiju sa 1:0.

Meč na "Benito Viljamarinu" je obilovao uzbuđenjima, a utakmicu je pored ulaska Hoakina sa klupe prelomio i glavni arbitar Žil Manzano, svojom očigledno pogrešnom odlukom.

On je u 68. minutu susreta isključio vezistu "Rohiblankosa" Rokea Mesu, zbog navodnog faula nad golmanom Betisa Pauom Lopezom.

Dobio je bivši vezista Las Palmasa i Svonsija drugi žuti karton nakon duela sa golmanom rivala, svi u taboru Sevilje bili su u neverici, ali su morali da prihvate odluku glavnog arbitra i sa igračem manje nastave susret.

Sada je FS Španije doneo odluku da poništi drugi žuti karton koji je zaradio Mesa, te će vezista biti na raspolaganju treneru Maćinu već za naredno kolo.

Nakon pregledavanja snimka ustanovljeno je da Mesa nije napravio nikakv prekršaj i da je sudija Manzano napravio grešku što ga je poslao u svlačionicu.

U Sevilji veruju čak i da je glavni arbitar nakon pomenutog duela morao da dosudi jedanaesterac u njihovu korist, kako je golman Lopez evidentno nasrnuo na njihovog vezistu, što je sudiji Manzanu očigledno promaklo.

Slaba uteha za "Rohiblankose", koji su ostali bez bodova u velikom gradskom derbiju, ali će trener Maćin makar imati standardnog prvotimca na raspolaganju za naredno kolo i duel sa Hetafeom, koji je zakazan za 16. septembar.

Čitavu situaciju pogledajte u nastavku.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke