Setijen zbog 10 razloga izgubio svlačionicu, Žorž Mendeš nudi rešenje za trenera!

Autor: Milovan Longinov
subota 18.07.2020.
11:11
Izvor: Sportske.net

Novi dan, nove glasine na Kamp Nou.

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Sinoć smo vam preneli trenutne odluke posle vanrednog sastanka između predsednika Bartomeua i Kikea Setijena, a danas je tu nastavak priče.

Katalonski mediji, inače bliski upravi, Sport i Mundo Deportivo, istovremeno pišu o razlozima zbog kojih je puklo na relaciji svlačionica-stručni štab, odnosno kako je Kike Setijen izgubio podršku Lea Mesija, Luisa Suareza i ostalih "teškaša" iz ekipe.  

Ovih 10 razloga ističu vodeći katalonski mediji za razdor u svlačionici:

1. Konstantne promene formacija - Setijen je krenuo sa 3-5-2, pa je prešao na 4-3-3, da bi potom menjao 4-4-2 u rombu sa 4-3-1-2.

2. Različiti i nejasni treninzi - Igrači često nisu umeli da shvate šta Setijen uigrava na treninzima i šta od njih želi na utakmicama. Zbog toga je posle remija sa Seltom u Vigu došlo do žestoke svađe.

3. Loše rotacije - Kad već pominjemo utakmicu sa Seltom, Setijen je potpuno zakazao sa Umtitijem koji je krivac za remi. Takođe, Setijen je koristio najmanji fond igrača i svlačionica smatra da je morao bolje da rotira.

4. Artur - Nikome se nije svidela ideja da Artur napusti ekipu usred sezone i potpiše za Juventus. Nakon toga, Setijen je precrtao Brazilca, koji nema nijedan minut na terenu.

5. Kontradiktorne izjave - Mesi izađe i kaže "ovako ne možemo da osvojimo Ligu šampiona", a potom Setijen udari kontru i kaže da veruje drugačije. Između svega uključi se i Luis Suarez koji otvoreno kaže "pitajte trenere zašto gubimo bodove na strani". 

Baner 3

6. Ko je kriv? Dok Mesi i saigrači priznaju sopstvene greške, analizu svoje igre, Setijen je odlučio da bude Bartomeuov čovek i da javno krivi i VAR.

7. Suprotna obećanja - Setijen je došao kao veliki "krojfista", ponavljao je da želi da propagira čuvenu "tika-taku", da Barsa igra lepo, ali desilo se sve suprotno.

8. Eder Sarabija - Ekipa je potpuno protiv njegovog burnog karaktera i divljačkog ponašanja. Sarabija neretko može da sakrije svoje emocije, pored klupe je veoma energičan, utisak je da Setijen ne može da kontroliše ni svog prvog pomoćnika.

9. Izjave u javnosti - Igračima je posebno smetalo što je Setijen preuzeo model uprave. Negativno je govorio o Arturu kako bi opravdao njegovu prodaju, ali to nije sve. Setijen na konferencijama deluje kao da je Gvardiola i da je Barsa u igri za sva tri trofeja i da igra najlepši fudbal. Posle poraza od Osasune, tako je rekao "dominirali smo i bili bolji", dok je Mesi prethodno rekao da je ova utakmica definicija najgore sezone do sada.

10. Izmene - Setijen je izmenama na utakmicama često pokazivao da ne zna šta želi ili još gore, kasno menja stvari kada idu loše. Grizman je tako protiv Atletiak ušao u 89. minutu, dok je protiv Valjadolida uvodio Firpa umesto Busketsa i svaki put kada Barsa  ima 1:0, branio bi rezultat uvođenjem defanzivnijih igrača.

Baner 4

Ovakva pisanja Sporta i Munda Deportiva mogu da znače samo jedno - opravdanje onog što sledi, a to je otkaz za Kikea Setijena pre nastavka Lige šampiona ili pred početak naredne sezone. 

U sve ovo uključio se i čuveni menadžer Žorž Mendeš koji je upravi Barse ponudio svog klijenta - Lorana Blana.

On je igrao za Barsu u sezoni 1996/97, i ranije se pominjao sa Barsom, ali nikada ozbiljno. Loran Blan je vodio Bordo, francusku reprezentaciju, a nije se proslavio na klupi Pari Sen Žermena, koji ga je smenio i doveo Unaja Emerija.

Zaključak je da Bartomeu za sada neće menjati trenera, ali brojni analitičari iz Španije, dobro uključeni u dešavanja, kažu da će sledeća nedelja biti ključna i da svašta može da se desi..

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Amalainter
Sunday, 19.07.2020
09:01

Blan je jako dobar trener ali ne za Mesija i Co..

avatar
Mirjevac
Saturday, 18.07.2020
23:39

Ja sam mislio da ce ovaj Setien, bar za nijansu biti bolji od Valerdea, kad vidi cuda on jos gori od njega! Setien sa njegovim izjavama je ubedjivao navijace barce da vrati barcinu igru koju je ona ugrala Tike Take, kad vidi cuda on je jos vise udalji od te igre! Naj bolje je bilo da nije dolazio u barci kao trener, ali uprva ga je dovela, pod uslovom da radi kako predsednik kluba Bartomeo kaze, tako je i bilo, sve se vidlo na izjavama koje je Setien davao, da on prica sve ono sto uprava mu kaze, zato je sve to doslo do naplate! Sve dok je ova uprava bice lose za barcu! Ali na svu srecu bice izbora u Junu sledecegodine i smenice ovog arogantnog predsednika, koji jeupropastio klub i finansijski i personalno i fudbalski, zato treba da odu sto pre! Sto se tice francuza ja bih sa njim probao, bio j dobar kao igrac i kao trener nije bio bas los, zato barca treba sa njim da proba, posto nista nece vise da izgubi nego sto ce sa Setinom!

avatar
P. S.
Saturday, 18.07.2020
13:15

Da su Enrique, Valverde i Setijen očajni treneri kojima svakako nije mesto u Barsi to smo znali i pre njihovog dovođenja, baš kao što smo znali da se propadanje Barse mora nastaviti dok god je na čelu uprava koja je dovela ne samo njih već i gomilu igrača kojima takođe nije mesto u Barsi.

Ovakva pisanja Sporta i Munda Deportiva su najbolji primer kako rezultati, a ne igre, donose ovakve tekstove i analize. U svlačionici sloga i jedinstvo pod Valverdeom odnosno razdor i netrpeljivost pod Setijenom - igra potpuno ista. Promene formacija, rotacije, zakasnele izmene itd. - igra potpuno ista. Šta je različito? Jedino što Messi od restarta nije dao po gol na svakom od remija, odnosno hat-trick protiv Osasune, jer da jeste (kako je navikao Valverdea) ne bi ni bilo ovoga teksta. Barsa bi osvojila titulu i doživela debakl protiv Bayerna koji bi se pravdao 'lošim danom' i činjenicom da se 'ne može uvek pobeđivati' kao i nakon utakmica protiv Rome i Liverpoola. Sve ovo odavno gledamo, samo je pitanje dokle?

avatar
Колатерална Штета
Saturday, 18.07.2020
12:19

Po meni Barselona je najlepši fudbal, a da ja pamtim igrala sa Rajkardom kao trenerom...