"Serijski pobednik" Konte napravio Abramoviču problem, igrači i navijači u mraku!

  • Autor: Vladimir Stojanović

  • 20. maj 2018.

  • 10:25

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Ono što je izgledalo izvesno sada treba sprovesti u delo uz "hendlovanje" štete. Mnogi smatraju da je klub nerazuman, ali Romanu to često nije smetalo...

Foto: EPA-EFE/SEAN DEMPSEY
Antonio Konte će kao pobednik otići iz Čelsija, ako ode.

"Ja sam serijski pobednik, pokazao sam to u Juventusu i ovde", rekao je Italijan posle pobede u finalu FA kupa.

"Trofeji se ne dele pre sezone, uvek su proizvod rada svih. Nismo uspeli da se plasiramo u Ligu šampiona, ali nismo ni imali tim za to"
, odapeo je novu otrovnu strelu menadžer Čelsija.

I onda poruka koja se može čitati između redova.

"Imam ugovor još sezonu, i imam nameru da ga ispoštujem. Ono što treba reći je da je odluka na klubu, oni će na kraju prelomiti, biću prvi koji će prihvatiti. Ali, da se menjam neću, ja sam takav kakav sam, drugo ne bih bio ja, ponoviću, serijski sam pobednik", dodao je Konte.

Pametnom dovoljno.

Raskid će koštati papreno, 12 miliona evra i Konte neće podneti ostavku, a neće ni prestati da priča protiv Granovskaje i traži pojačanja.

To Čelsiju ne ostavlja mnogo izbora, ne mogu da ga disciplinuju, sa druge strane navijači i velika većina igrača, predvođena onim najboljim, Azarom, su za to da Italijan ostane.

To nije bio slučaj sa Murinjom, ali Abramovič se puno ne obazire na tuđa mišljenja. On i njegova desna ruka Granovskaja ne mogu da nateraju Kontea da zaćuti, više nema tampon zone, Majkla Emenala i teško je zamisliti situaciju u kojoj Antonio Konte prihvati sve što mu se kaže.

Ali, ni Čelsi nema neke opcije, Luis Enrike je po mentalnom sklopu sličan Konteu, Sari čeka, no postoji bojazan kako će se snaći u velikom klubu. Anćeloti je podgrejana supa, Alegri i Poketino nerealne mete.

Klub radi na pojačanjima, Seriju, Levandovskom i još nekolicini igrača, pre svih Marsijalu, a žele da prodaju Moratu koga je Konte doveo u klub.

Niko ne zna šta je sledeći potez, u Čelsiju su računali da će se nagoditi sa Konteom, da će on sam otići, prihvatiti ponudu da bude selektor, ali on je jedino bio zagrejan za PSŽ.

To je propalo, sa Napolijem nije hteo da razgovara, Inter nema novca. Zbog toga, Konte može jednostavno da uzme godinu odmora, pokupi 12 miliona evra, sačeka da mu istekne ugovor narednog leta.

On neće pristati na nagodbu, upravo jer nema nekih značajnih ponuda, niti želi da ide u Zenit i na slične egzotične destinacije.

I sve to je glavobolja za Abramoviča, igrači žele da se situacija što pre reši, kako bi se i sami odredili prema budućnosti, a navijači su listom za to da Konte ostane, no njih niko ništa ne pita...
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari