Serija A - "Viola" poražena na Sardiniji, poništen neverovatan gol Ćigarinija

Autor: Nikola Miloradović
petak 15.03.2019.
22:43
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Kaljarija slavili su na svom stadionu na premijeri 28. kola Serije A.

EPA-EFE/FABIO MURRU
EPA-EFE/FABIO MURRU

Povezane vesti

Kaljari je otvorio 28. kolo pobedom na svom stadionu protiv Fiorentine rezultatom 2:1 (0:0).

Na isteku pola časa igre domaćin je pripretio preko Pavoletija, ali je najbolji strelac Kaljarija tukao pored gola ekipe iz Firence.

Mogao je pet minuta kasnije Miraljas da donese prednost gostima, ali je udarac iskusnog Belgijanca lako ukrotio Kranjo.

Bez golova se otišlo na odmor, da bi nakon šest minuta igre u nastavku Pavoleti bio u novoj prilici, ali je njegov pokušaj sa ivice kaznenog prostora otišao pored leve stative.

A onda, već u narednom minutu, Kaćijatore dobro centrira, loptu glavom kupi Žoao Pedro i smešta je u mrežu Fiorentine za 1:0.

Koji minut kasnije, eksplodirao je stadion, kako je Luka Ćigarini postigao gol iz prekida sa svoje polovine! Ipak, glavni arbitar Doveri ga je ponišitio, jer je u pitanju bio indirekt, a ne slobodan udarac.

Samo 10ak minuta kasnije, Kaljari ipak dolazi do novog gola, Likojanis je odlično centrirao iz slobodnog udarca, a loptu je glavom u mrežu rivala smestio Ćepiteli.

Nastavio je domaćin da preti, igrao se 75. minut kada je Barela dobro šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je Teraćijano uspeo da sačuva mrežu, odbitak kupi Žoao Pedro i pogađa prečku!

Fiorentina ipak dolazi do gola u 88. minutu, strelac je bio Federiko Kjeza. Odlično je Dabo pronašao italijanskog reprezentativca, koji je bežao odbrani Kaljarija, Kjeza se sjurio ka golu domaćina i lepim udarcem u dalji ugao prepolovio vođstvo ekipe sa Sardinije.

Do kraja ipak nije bilo promene rezultata, Kaljari je slavio.

Nikola Milenković je još jednom proveo svih 90 minuta na terenu u dresu ekipe iz Firence.

Ostaju 14. na tabeli nakon sedmog trijumfa u sezoni fudbaleri Kaljarija, imaju 30 bodova, devet više od Mihajlovićeve Bolonje, koja je prva ispod crte. Fiorentina 10. sa sedam bodova više od večerašnjeg rivala.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
somborac77
Saturday, 16.03.2019
06:44

Pogledajte sudiju tokom izvodjenja udarca....pravilo indirekta kaze da sudija mora drzati visoko podignutu ruku sve dok loptu neudari neki drugi igrac ili lopta ne napusti granice terena...a sudija mrtav ladan sa spustenim rukama.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 16.03.2019
00:01

Treba promeniti to pravilo tako da vazi gol ako si sutnuo sa svoje polovine.