Serija A - Uzbudljiv finiš u Bergamu, Interu bod, raspucani Mhitarijan doneo pobedu Romi!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 08.11.2020.
16:59
Izvor: Sportske.net

Završene su još tri utakmice sedmog kola italijanske Serije A. Popodne u znaku Henrika Mhitarijana.

Beta/Gianluca Checchi/LaPresse via AP
Beta/Gianluca Checchi/LaPresse via AP

Povezane vesti

Posle derbija u Rimu, gde je Lacio izvukao bod protiv Juventusa (1:1), veliku pažnju privukao je i duel Atalante i Intera u Bergamu.

Završen je istim rezultatom, 1:1, a i jedni i drugi mogu da žale za još par neiskorišćenih prilika, kada su mogli i do sva tri boda.

Prvo poluvreme proteklo je bez golova i bez mnogo zanimljivog sadržaja, a posle trinaest minuta u drugom, Inter je poveo golom Lautara Martineza, na asistenciju Ešlija Janga sa leve strane.

Na izjednačenje se čekalo dvadeset minuta, a onda je pojačanje Atalante iz moskovske Lokomotive Aleksej Mirančuk preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora savladao Handanoviča - 1:1.

Veliku priliku za novo vođstvo Inter je propustio u 65. minutu, kada je Arturo Vidal  istrčao kontru, ali golman Atalante Sportijelo je uspeo da sjajno interveniše, ne jednom, nego dva puta, pošto je potom u šansi bio i Barela.

U 85. minutu veliku priliku Atalanta je imala za preokret. Frojler je odlično centrirao sa desne strane, Murijel ju je zahvatio glavom između dvojice protivničkih igrača, ali je zamalo bio neprecizan sa nekih šest-sedam metara.

U nadoknadi vremena dve sporne situacije na obe strane, i jedni i drugi su tražili jedanaesterce, ali niti se sudija oglasio, niti je bilo reakcije iz VAR sobe, pa je meč završen podelom bodova.
--
Za to vreme, Roma je kao gost savladala Đenovu sa 3:1 i izdvojila se na trećem mestu na tabeli. Junak trijumfa Rimljana bio je trostruki strelac Henrik Mhitarijan, koji je pogađao na kraju prvog poluvremena, potom u 66. minutu  na asistenciju Peresa, a onda i u 85. minutu kada mu je asistent bio Pedro. Domaći su jedini gol postigli u 50. minutu, kada je Marko Pjaca izjednačio na 1:1. Ivan Radovanović je bio starter u ekipi Đenove.

Golova nije bilo jedino u Torinu, gde su se sastale ekipe Torina i Krotonea. Ponovo su srpski fudbaleri bili na sceni - Saša Lukić je bio starter u ekipi Torina, a Miloš Vulić u Krotoneu
-
baner
 
Standings provided by SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Joco INTER
Sunday, 08.11.2020
18:22

Ovo je već previše.. Nevezano za Atalantu, koja je super ekipa, Inter je ovo morao dobiti. Nisam mislio da ću ovo reći, ali Konte mora otići ili definitivno neke drastične promene. Ovo ovako ne funkcioniše.