Serija A - Uskršnja poslastica, Bonući protiv Juventusa (NAJAVA)

Autor: Vladimir Stojanović
subota 31.03.2018.
08:52
Izvor: Sportske.net

Kompletno italijansko kolo na programu u subotu, otvaraju ga Bolonja i Roma na matineu. Napoli će u Emiliju, derbi na "Alijancu", Bonući prvi put pred Juventusovim navijačima.

EPA-EFE/SIMONE ARVEDA
EPA-EFE/SIMONE ARVEDA

Povezane vesti

Dvonedeljna pauza je završena, dok Italijani čekaju selektora, ali i kupuju daljinske za Mundijal na kome neće učestvovati, Serija A ulazi u odlučujuću završnicu.

Katolički Uskrs je u nedelju pa će kompletno kolo biti odigrano dan ranije, kako bi za praznik igrači i navijači bili sa svojim najbližima.

Kolo će otvoriti matine u Bolonji, Roma već misli na Barsu, ali pre toga mora na "Dal'Aru", Di Frančesko će izvesti najjači tim, top 4 je prioritet. Bolonja je bezbedna, probaće da iznenadi i to bez prvog golmana Mirantea,  Santuro dobija priliku da debituje u Seriji A.

Kolarov će biti u timu od prvog minuta.

Kolarov i Gatuzo

U popodnevnom terminu od 15 časova, Atalanti koja ne odustaje od Evrope gostuje rasterećeni Udineze i to bez odličnog Baraka, Kaljariju bi pobeda protiv Torina olakšala stvari u borbi za opstanak. "Bikovi" su u sredini tabele, smena Mihajlovića se nije isplatila, Macariju ide loše, nema Nijanga, a Ljajić ostaje zakucan za klupu.

Fiorentina neće verovatno imati popusta za Krotone, "Ajkule" imaju veći motiv, Zengin tim će probati da pobedi u Toskani, "Bleki Milenković" će početi meč protiv domaćina.

Đenova čeka SPAL, domaćin u mnogo povoljnijoj poziciji, ima pet bodova više, čini se da bi pobedom Balardinijev tim pobegao iz opasne zone devez kola pre kraja. Lazović najavljen u postavi domaćih, za goste iz Ferare od prvog minuta igraće Everton Luiz.

Ikardi

Inter ne sme da propusti zicer protiv davljenika Verone čiju će odbranu predvoditi Jagoš Vuković, Spaletijev tim bi pobedom mogao da učvrsti mesto u top 4, kompletirali su redove, napad će predvoditi Ikardi.

Lacio im gleda u leđa, i kod njih se pobeda i prekid loše serije podrazumevaju, rival već otpisan, Benevento, kome je potrebno čudo da se vrati u trku za opstanak. De Zerbi će od prvog minuta pružiti šansu Djuričiću, Inzagi će dati prednost Basti u veznom redu, Milinković Savić se podrazumeva.

U kasnim popodnevnim terminima, loši Kjevo čeka Sampdoriju, "Magarci" moraju da izvuku nešto iz ovog duela, mada su Đenovljani mnogo bolji tim iako su pali sa šestog mesta na tabeli. Veronezi su samo bod iznad linije ispadanja, zaista ih čeka strepnja do samog kraja.

Napoli

Napoli ima priliku da preuzme vođstvo na par sati makar, pošto će gostovati Sasuolu na "Mapeiju". Hamšik koji se oporavlja od operacije krajnika će početi sa klupe, ostali su spremni, pobeda je pod obavezno, mada Sasuolo nije siguran, daleko od toga, a i kako navijači Napolija gorko kažu, učiniće sve da ih zaustave jer su na neki način filijala Juventusa. Ipak, gosti su veliki favorit.

Bonuci

Oni će se nadati da u derbiju koji zatvara kolo, u subotu uveče Milan može da iznenadi Juventus.

Gatuzov tim je sveo prednost Intera na pet bodova, sledi i odložena "Madonina", imaju dosta samopouzdanja, meč će obeležiti povratak Bonućija na "Alijanc", dočekaće ga sigurno uvrede. Juventus je pred moranje, a Alegri će kombinovati, jer tri dana kasnije u Torino stiže Real Madrid.

Nema Bernadeskija i Aleksa Sandra, Kjelini je spreman, Kuadrado još rovit, ali biće na klupi. Verovatno će Alegri odmoriti Kediru i De Šilja, Pjanić na terenu od prvog minuta, on je suspendovan za meč protiv Reala. Kod Milana svi spremni se Abatea i Kontija koji su duže vreme povređeni. Gatuzo neće puno kalkulisati, najavio je da će njegov tim igrati da pobedi, mladi Kutrone će dobiti priliku ispred Kalinića.

Parovi:

Subota:

Bolonja - Roma 12:30
Atalanta - Udineze 15:00
Kaljari - Torino
Fiorentina - Krotone
Đenova - SPAL
Inter - Verona
Lacio - Benevento
Kjevo - Sampdorija 18:00
Sasuolo - Napoli
Juventus - Milan 20:45

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke