Serija A - Slavio Milan, ali i Atalanta, SPAL se ne predaje, šou u Beneventu!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 29.04.2018.
17:05
Izvor: Sportske.net

U okviru 35. kola Serije A, u terminu od 15 sati odigrano je pet mečeva.

Beta/AP Photo/Antonio Calanni
Beta/AP Photo/Antonio Calanni

Povezane vesti

"Rosoneri" su slavili na "Renato Dal'Ari" protiv ekipe Bolonje, bilo je 1:2 (0:2) za goste iz Milana.

Igrao se 34. minut kada su gosti sa "San Sira" poveli, Kutrone je ostavio loptu Čalhanogluu na ivici kaznenog prostora rivala, a Turčin je snažnim udarcem prosto pocepao mrežu domaće ekipe.

U nadoknadi vremena prvog dela igre, strelac prvog gola šalje loptu Bonaventuri, italijanski reprezentativac je prihvata u kaznenom prostoru rivala, nakon serije driblinga se namešta na udarac i pogađa mrežu Mirantea za 0:2.

Ipak, nakon pola sata igre u nastavku, domaćin uzvraća udarac. Lopta je proletela kroz čitav kazneni prostor "Rosonera" i sa leve otišla na desnu stranu, tamo ju je neko od fudbalera Bolonje ubacio pred gol gostiju, gde se na pravom mestu našao De Majo i postigao gol za 1:2.

Nije imala Bolonja snage da dođe do makar jednog boda u nastavku, pa je Milan odneo ceo plen.

Papu Gomez Gustavo Gomez

Atalanta je slavila protiv Đenove na svom stadionu sa 3:1 (2:0)

Već sredinom prvog dela igre Atalanta je stekla dva gola viška.

Igrao se 16. minut kada je Musa Berou pogodio mrežu gostiju na asistenciju Kristantea, da bi upravo asistent kod prvog gola bio strelac samo šest minuta kasnije, Kristanteu je gol namestio Papu Gomez.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, da bi nakon pola sata igre u nastavku Slovenac Josip Iličić povećao prednost domaćina na 3:0, asistirao mu je Hatebur.

Đenova ipak dolazi do počasnog pogotka, igrao se 81. minut kada je mrežu domaćina zatresao Portugalac Migel Veloso.

SPAL je uspeo da dođe do zlata vredne pobede na gostovanju u Veroni, protiv istoimene ekipe, slavili su sa 1:3 (1:1) i poraženi sastav najverovatnije poslali u niži rang takmičenja.

Povela je Verona pred svojim navijačima, igrao se 13. minut kada je Valoti doneo prednost ekipi sa "Bentegodina", na asistenciju Hrvata Petkovića.

Ipak, u petom minutu nadoknade prvog dela igre, SPAL dolazi do izjednačenja, autogol je postigao nespretni Fares.

Nakon nešto manje od pola sata igre u nastavku, gosti iz Ferare dolaze i do preokreta, Vikari je pronašao Felipea, a ovaj je pronašao put do mreže domaće ekipe.

Sve dileme je u trećem minutu nadoknade otklonio Kurtić, na asistenciju Košte.

Sjajan meč odigran je na "Ćiro Vigorito" stadionu u Beneventu, gde je već prežaljena domaća ekipa dočekala Udinzee, a meč je okončan sa šest golova i bez pobednika - 3:3 (1:1).

Poveli su gosti preko Vidmera u 13. minutu, da bi 10 minuta kasnije Viola poravnao rezultat.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, da bi u 57. minutu Kataldi ostavio domaću ekipu sa desetoricom, kako je zaradio drugi žuti karton.

Ipak, 15ak minuta nakon njegovog isključenja, Benevento dolazi do preokreta, strelac je bio Koda sa bele tačke.

A onda, za samo 60 sekundi Lasanja postiže dva pogotka i samo četiri minuta nakon preokreta Beneventa, Udineze je preokrenuo.

Ipak, crna serija "Zebri" nije u potpunosti prekinuta, uspeli su da izbegnu poraz nakon 11 vezanih mečeva, ali nisu uspeli da upišu trijumf, te za pobedu ne znaju već 13 kola. Benevento dolazi do novog izjednačenja i do boda preko bivšeg igrača Arsenala i Mančester Sitija Bakarija Sanje, koji postiže gol u 90. minutu susreta i postavlja konačan rezultat.

Sampdorija je deklasirala Kaljari, slavili su na Đenovljani na "Luiđi Ferarisu" sa 4:1 (3:0).

Poveli su u sedmom minutu preko Preta, da bi u 26. minutu Kvaljarela povisio na 2:0.

Iskusni Italijan nije uspeo da realizuje jedanaesterac u 42. minutu i tako dođe do drugog gola na susretu, ali je zato u četvrtom minutu nadoknade prvog dela igre Kovnacki postigao i treći gol za Sampu.

U nastavku je Pavoleti smanjio zaostatak gostiju nakon samo četiri minuta igre, ali je sve bilo jasno kada je Čigarini u 77. minutu zaradio drugi žuti karton, te je Kaljari ostao sa desetoricom na terenu.

Konačan rezultat postavlja Gaston Ramirez u 87. minutu susreta.

Atalanta - Đenova 3:1
Benevento - Udineze 3:3
Bolonja - Milan 1:2
Sampdorija - Kaljari 4:1
Verona - SPAL 1:3


Atalanta je tako zadržala bod prednosti u odnosu na sedmoplasirani Milan i nalazi se u poziciji koja vodi u Ligu Evrope, što se tiče borbe za opstanak, Verona je doživela težak udarac i pretposlednja ekipa Serije A će naredne sezone najverovatnije igrati Seriju B, kako sada imaju sedam bodova manje od Spala, koji je prvi iznad crte, na tri kola do kraja.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Los Vikingos
Monday, 30.04.2018
00:52

Ne moze niko da me ubedi da ovaj Benevento ne igra za kladionice.nI ako su odavno vec ispali, prvo sa crvenim kartonom postignu 2 gola protiv Lacija, pa opet po 2 gola Juveu i Sasulu, onda pobede Milan iako Milanu treba za LE, onda sa crvenim kartonom izvuku 3-3 sa Udinezeom. Verovatno bi ga i pobedili da su ovi osigurali opstanak. Da su ovako igrali od pocetka, borili bi se sa Interom za 5 mesto :-D

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Sunday, 29.04.2018
17:09

Dali su nam dva (ne bih za ono dosudio igranje rukom) ili tri regularna gola (pitanje je veliko da li je Palasio bio u ofsajdu) tako da koristim ovu priliku da cestitam Bolonji na remiju ili pobedi, a Gatuzu na kraljevskim izmenama, mozda bi trebao Italiju da preuzme po zavrsetku ove sezone.