Serija A - Sergej na Ronalda, može li Napoli da preskoči "San Siro" (NAJAVA)

Autor: Vladimir Stojanović
subota 26.01.2019.
12:20
Izvor: Sportske.net

Čekaju nas dva derbija, dosta uzbuđenja, Roma mora u Bergamo, Inter traži rehabilitaciju...

EPA-EFE/CLAUDIO PERI
EPA-EFE/CLAUDIO PERI

Povezane vesti

Stvari bi mogle da budu nešto jasnije posle vikenda u Seriji A, vodeći timovi imaju teška gostovanja.

Napoli će večeras u jednom od derbija gostovati na "San Siru" protiv Milana čiji će napad predvoditi Kutrone, dok će pojačanje iz Đenove, Pjontek čekati šansu sa klupe. Pred navijačima debituje Brazilac Paketa koji je u Superkupu protiv Juventusa pokazao da je ozbiljan igrač. Anćeloti će malo mešati karte, nema Alana koji je bio pred odlaskom u PSŽ, ostao je, ali neće biti ni na klupi, jer nije puno razmišljao o ovom meču.

Kolo inače od 15 časova otvaraju Sasuolo i Kaljari, domaćin Boatenga koji je otišao u Barsu, Sardi su se spasili u poslednjem minutu protiv Empolija prošle nedelje, naš Đuričić će u redovima Sasuola imati sada šansu da igra, kod "crno-zelenih" nema ni odličnog Sensija koji je suspendovan.

Sampdorija dočekuje Udineze, želi nastavak dobre serije kod kuće i borbu za LE. Kvaljarela i Defrel koji je ipak ostao u klubu predvodiće napad Ligurijana, Gabijadini čeka šansu sa klupe. Na drugoj strani videćemo još jednog povratnika iz Engleske, Okaku koji je stigao iz "bratskog" Votforda koji drže isti vlasnici kako bi Udinezeu pomogao u borbi za opstanak.

U nedelju matine je vezan za Kjevo i Fiorentinu, nekada su ovo bili posebni mečevi, Kjevo je umeo da zada dosta muka Toskancima, sada se bore za goli život, a i Fiorentina ne blista u poslednje vreme. Tomović je u timu, Radovanović koji bi mogao da ode u Đenovu posle ovog meča, takođe, na drugoj strani, Bleki Milenković standardan, Mjuriel i Simeone će početi za Viole, Vlahović je na klupi, kao i Pjaca koji je odbio transfer u Đenovu.

Romu čeka teško gostovanje u Bergamu, Kolarov je u timu, nema Perotija i Čengiza Undera, Atalanta je u odličnoj formi, ako dobije, preskočiće Rimljane na tabeli.  Papu Gomez i Zapata su ostali u klubu i pored unosnih ponuda, jasno je da "Orobići" imaju ambiciju čak i da se bore za četvrto mesto.

Slabi Frozinone gostuje u derbiju začelja u Bolonji, ako ne pobedi, Inzagi će dobiti otkaz, a Parma koja je u dobroj poziciji u sredini čeka SPAL.

Inter će u Torino protiv bivšeg trenera Macarija, Perišić će igrati, iako se najavljuje da bi mogao da ode, Žoao Mario dobija prednost u odnosu na Naingolana. Keita i Vrsaljko su povređeni, Interu je potrebna pobeda posle serije loših rezultata.

I na kraju derbi u Rimu, Juve gostuje Laciju, Sergeja će gledati i Paratići, ali i skauti Reala. Lacio je u Superkupu prošle sezone pobedio Juve, dobili su ih i u Torinu, ali kod kuće imaju užasan skor. Prošle godine su se držali do nadoknade, a onda je Dibala zaledio "Olimpiko". On će biti u timu uz Ronalda i Daglasa Koštu, nema Pjanića, Kuadrada, Mandžukića, Kedire, Benatija odlazi, a verovatno će na klupi biti Kaseres koji je baš iz Lacija danas stigao ili bolje da kažemo, treći put u karijeri stiže u Juve. Simone Inzagi ima problema sa odbranom, Marušić i Aćerbi su diskvalifikovani, ali ni to nije dovoljno da otpisani Basta bude makar na klupi.

Kolo u ponedeljak zatvaraju Empoli i Đenova, Lazović i Krunić su najavljeni u postavama.

Parovi:

Sasuolo - Kaljari 15:00
Sampdorija - Udineze 18:00
Milan - Napoli 20:30

Nedelja:

Kjevo - Fiorentina 12:30
Atalanta - Roma
Bolonja - Frozinone
Parma - SPAL
Torino - Inter 18:00
Lacio - Juventus 20:30

Ponedeljak:

Empoli - Đenova 20:30

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
neme
Saturday, 26.01.2019
21:32

Sergej na CR a nemoj njih dvojicu u istu recenicu.Juve ce ih kazniti ali nista jako 0-2.

avatar
Mak-Juventino
Saturday, 26.01.2019
14:04

Valentino Macola bi danas napunio 100 godina , za njega Boniperti kaze - the best! , sin Sandro (rodjen u Torino ) kaze da je zbog tata odbio Juventus , danas je posetio trening kamp Torina sa Valentino junior , sutra torino - inter , obavezno pogledati !!! FORZA SERIA A