Serija A - Ronaldo stiže na "San Siro" (NAJAVA)

Autor: Vladimir Stojanović
petak 09.11.2018.
11:44
Izvor: Sportske.net

Svakako su ostali mečevi u senci gostovanja Juventusa u Milanu, "Rosoneri" desetkovani. Inter će na kratak put, na tradicionalno teško gostovanje, Napoli na "Marasi"...

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Italijani će poslednje kolo pre odlaska na novu dvonedeljnu pauzu započeti već večeras.

Fiorentina sa našim Milenkovićem putuje na jug, čeka ih gostovanje Frozinoneu koji je u zoni ispadanja, ali igra nešto bolje u poslednje vreme. Atmosfera na novom stadionu "Stirpe" je kao u kotlu, ali su gosti objektivno kvalitetniji rival.

U subotu u popodnevnom terminu, Torino sa probuđenim "Pevcem" Belotijem čeka Parmu, dok će SPAL posle ubedljivog poraza u Rimu dočekati Kaljari. Vanja Milinković Savić će biti na golu domaćina u Ferari, SPAL igra po sistemu toplo-hladno, posle dobrog starta usledila je serija poraza, ali nedavno su nokautirali Romu na "Olimpiku", pa su šest bodova iznad zone ispadanja.

Đenova u najzanimljivijem subotnjem meču čeka Napoli, nikada nije lako na "Marasiju", Napolitanci se nadaju da bi mogli da smanje prednost Juventusa koji ima teže gostovanje. Anćeloti će kao i posle svakog kola u Ligi šampiona malo mešati karte, Ruiz, Mertens idu na klupu, Marko Rog će početi meč, Maksimović će verovatno biti među rezervama. Kod Đenove će Lazović početi utakmicu.

Za nedeljni matine rezervisan je mali "crno-plavi" derbi Lombardije, ovo je meč koji "Orobići" najviše vole, stiže im Inter. "Boginja" je u sredini tabele, slabija nego prošlih sezona, ali radi se o odličnom timu koji će se boriti za Evropu. Inter stiže umoran od meča sa Barselonom, ali i serijom pobeda u šampionatu, za njih u susednom Bergamu nikada nije lako.

Mnogi su već otpisali Kjevo, ako ne dobiju Bolonju, opstanak bi već mogao da postane nemoguća misija jer nema apsolutno pomaka ni posle smene trenera i dolaska Venture. Samo Radovanović od naših je u timu, Đorđević i Tomović su povređeni.

Empoli traži dragocene bodove protiv Udinezea ovo je borba timova koji su među ugroženima, dok Roma čeka Sampdoriju. Pobeda je hleb nasušni, Di Frančesko razmišlja da odmori Džeka, gosti su opasni, protiv velikih timova igraju odlično, mada često i gube bodove na neverovatan način.

Sasuolo čeka Lacio, Đuričić protiv Milinković Savića, gosti umorni od LE, domaćin uvek opasan na "Mentiju", Sasuolo je ekipa koja bi takođe mogla da ponovo izbori Evropu posle dve sezone, igraju odličan fudbal.

Veliki derbi je na "San Siru" u nedelju uveče, biće prilike da pričamo o tome, radi se o utakmici dva najveća italijanska kluba, Milana i Juventusa, to je obično derbi dobrih namera, rivalstvo je vezano za teren, a klubovi su često povezivani "Svetim savezništvom" dok je Berluskoni bio vlasnik.

Juventus mnogo uspešniji u ovoj deceniji u domaćim takmičenjima, i u Evropi, mada je Milan neuporedivo bolji kada su međunarodni trofeji u pitanju. Šamar koji je Junajted za četiri minuta zalepio italijanskom šampionu boli, Alegri protiv bivšeg kluba izvodi jači tim, oporavio se Mandžukić, od prvog minuta igraće i Kanselo i Matuidi, na raspolaganju nisu Džan i Dijego Košta.

U Milanu situacija mnogo gora, i dalje se nadaju da bi Iguain mogao da pomogne, povredili su se Bilja, Bonaventura, Musaćo, Čalhanoglu, Strinić i Kaldara su od ranije odsutni, pa će Gatuzo imati muka da sastavi ekipu.

Parovi:

Petak:

Frozinone - Fiorentina 20:30

Subota

Torino - Parma 15:00
SPAL - Kaljari 18:00
Đenova - Napoli 20:30

Nedelja:

Atalanta - Inter 12:30
Kjevo - Bolonja 15:00
Empoli - Udineze
Roma - Sampdorija
Sasuolo - Lacio 18:00
Milan - Juventus 20:30

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 09.11.2018
19:10

Kristijanoo doktor Ronaldoo

avatar
РВЛТИЗАН И РВЛТИЗАМ
Friday, 09.11.2018
13:23

P.S. Juventus nije samo Kristijano Ronaldo...

avatar
Admin+Stefan=Gejevi
Friday, 09.11.2018
21:09

Nije ali je.glavni igrac

avatar
Kondogbia
Saturday, 10.11.2018
05:07

Gde bre glavni igrač??? Bar polovina igrača Juventusa su izmislili fudbal za njega.

avatar
РВЛТИЗАН И РВЛТИЗАМ
Friday, 09.11.2018
21:12

I to je razlog da svaki moguci put izjednacavaju Juventus sa njim ili njega sa Juventusom? I don't think so.

avatar
РВЛТИЗАН И РВЛТИЗАМ
Friday, 09.11.2018
13:22

? Nama je sada povredjeno cak deset, ne samo sest igraca, ne zaboravite Kalabriju, Kesija i Kutronea, a i Iguain je ipak pod velikim znakom pitanja. Konti je rovit, ali, moze bar da stane na gol i brani neodbranjivo, da brani ono sto se odbraniti ne moze.

avatar
Forza RoSs0neri
Friday, 09.11.2018
12:56

Milanu iz prve postave ne igraju Kaldara,Kalabrija,(Kontija ne racunamo jer je povredjen vec godinu ipo dana) Bilja,Kesi,Bonaventura,Hakan, nadaju se da ce Iguain moci da igra i Kutrone je hramljao posle sinocne utakmice.Juve bi bio ogroman favorit i da igra prva postava ovako ocekujem masakr.

avatar
РВЛТИЗАН И РВЛТИЗАМ
Friday, 09.11.2018
15:34

Musakia si zaboravio, a i Strinic bi mozda ponekad bio na klupi u Serie A:-D