Serija A - Rođendanski derbi, promena na vrhu? (NAJAVA)

Autor: Vladimir Stojanović
petak 09.03.2018.
12:55
Izvor: Sportske.net

Derbi u nedelju uveče, Roma otvara već večeras, da bi imala dan više pred Šahtjor. Juve favorit protiv Udinezea...

EPA-EFE/MAURIZIO DEGL INNOCENTI
EPA-EFE/MAURIZIO DEGL INNOCENTI

Povezane vesti

Za neke pauza je trajala dve nedelje, tragedija koja je zadesila Davidea Astorija odložila je nedeljne mečeve u Seriji A, mada za bitku za titulu to nema puno važnosti.

Naime, Juventus se nada da bi ovog vikenda, ako Napoli ne dobije meč na "Meaci" mogao da preuzme prvo mesto, a ima i meč manje koji će odigrati protiv Atalante kod kuće u sredu.

U slučaju da Napoli izgubi u nedelju uveče od Intera, a Juve dobije oba meča kod kuće u sledećih pet dana, imaće pet bodova prednosti i stvari bi iz osnova mogle da se promene.

Kolo u petak uveče otvaraju Roma i Torino. "Vučica" je ohrabrena trijumfom u Napulju, "Bikovi" rasterećeni, domaćin ne sme da misli na revanš protiv Šahtjora, pobeda je dragocena u borbi za Ligu šampiona. Kolarov će biti starter kod domaćih, koji imaju problema sa suspenzijama Džeka i Facija, dok na drugoj strani Ljajić zbog nove povrede nije u konkurenciji za tim, i da je spreman, grejao bi klupu.

U subotu je na programu samo jedan meč, derbi Skale između Verone i Kjeva. Teško da je bilo značajnijeg u ovom veku, jer Verona je pretposlednja, ali ima samo šest bodova manje od Kjeva koji takođe igra znatno slabije nego prethodnih sezona i boriće se za opstanak. Ovo je i srpski duel, Jagoš Vuković na jednoj, Ivan Radovanović na drugoj strani.

Fiorentina će dočekati u matineu u nedelju Beneventno, još jednom se oprostiti od Astorija, teško će se boriti za Evropu, ali su favoriti protiv gotovo otpisanih gostiju. Posle suspenzije, Bleki Milenković je spreman, ali nije najavljen u startnoj postavi, kod Napolitanaca, Đuričić na terenu od početka.

Popodnevni nedeljni program obeležiće duel Juventusa i Udinezea, pre par godina "Zebrete" su iznenadile "Zebre", ali Juve obično dobija Friulane i kod kuće i u gostima.

"Heroji Vemblija" kako ih zovu, su sigurno umorni, Alegri će malo rotirati ekipu, Lihštajner i Aleks Sandro suspendovani, De Šiljo i Rugani se vraćaju u tim, povređen je Mandžukić, Bernadeski i Kuadrado su takođe i dalje van stroja. Bufona će na golu zameniti Šćešnji.

Lacio posle par lošijih igara traži bodove protiv Kaljarija na Sardiniji, i Basta i Milinković Savić su najavljeni u postavi, izostaje Marušić, kao i Kaseres.

Sasuolo i SPAL igraju duel u kome su bodovi dragoceni, pobednik će pobeći ka sredini tabele, poraženi potonuti u još veće probleme. Krotone dočekuje objektivno kvalitetniju Sampdoriju, Đenovljani neće imati popusta za svog bivšeg golmana i trenera Zengu, a ako izgubi i ovaj meč on bi mogao da dobije otkaz. Samp juri Evropu, dele šesto mesto sa Milanom, ako se "Rosoneri" i dalje nadaju Ligi šampiona mogli bi i oni.

Atalanta ide u goste Bolonji, čini se da je ovo duel ekipa koje su prilično bezbrižne, mada "Orobići" imaju meč manje od Milana i Sampa i dalje šansu da se dokopaju šeste pozicije.

Milan će, pošto ih je preslišao Arsenal u Đenovu, kod stare mušterije, pobedom ostaju u trci za četvrto mesto, iako imaju šest bodova manje od Intera. Đenova se podigla u poslednje vreme, oni su tim koji bolje igra protiv jačih ekipa i velikih klubova kod kuće, pa je ovo potencijalna mina za Gatuza i njegov tim.

Kako rekosmo, kolo zatvara derbi, sastaće se Inter i Napoli, bodovi dragoceni, Ikardi će predvoditi napad domaćih koji slave 110 godina postojanja. Oba tima su kompletna, Sari najavljuje juriš na pobedu, nakon gorke pilule protiv Rome.

Parovi:

Petak:

Roma - Torino (20:45)

Subota:

Verona - Kjevo (20:45)

Nedelja:

Fiorentina - Benevento (12:30)
Juventus - Udineze (15:00)
Bolonja - Atalanta
Sasuolo - SPAL
Kaljari - Lacio
Krotone - Sampdorija
Đenova - Milan (18:00)
Inter - Napoli (20:45)

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
amigo999
Friday, 09.03.2018
15:17

Hahaha...Sari preuzima Milan?...//www.calciomercato.com/en/news/report-ac-milan-prepare-mega-offer-for-napoli-boss-sarri-12349..To bi bio bingo za Milan....

avatar
amigo999
Friday, 09.03.2018
15:13

Zao mi je Napoli, ali mislim da se mozete oprostiti od snova skudeta posle nedelje....

avatar
Sale Internazionale
Friday, 09.03.2018
22:13

I meni je zao, vise bih voleo da Napoli osvoji nego Juventus, ali posle onog kiksa u Rimu, nadam se da ce kiksnuti i u Milanu, jer mi je svakako bitnije Top 4 za Inter..

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Saturday, 10.03.2018
07:43

znaci navijam za Inter

avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Friday, 09.03.2018
14:02