Serija A - Rasplet počinje (NAJAVA)

Autor: Vladimir Stojanović
subota 28.04.2018.
11:28
Izvor: Sportske.net

Odavno nismo gledali zanimljiviju završnicu, ni kada je borba za titulu u pitanju, ali ni plasman u LŠ. Traže se još dva putnika u Seriju B.

EPA-EFE/FABIO MURRU
EPA-EFE/FABIO MURRU

Povezane vesti

Jasno, svi duelu 35. kola Serije A biće u senci derbija Italije. Najvažniji meč i najveće rivalstvo na Apeninima u subotu uveče ima i poseban značaj, mnogo će odlučivati o Juventusovoj odbrani titule, ali i Interovom povratku u Ligu šampiona.

Juventus je porazom od Napolija iskomplikovao stvari, ima znatno teži raspored, mora da pobedi večeras, dok će Napolitanci sutra, praćeni sa oko 10 000 navijača izvršiti invaziju na Firencu.

Jasno, večeras će svim silama navijati za Inter, ako Juve ne dobije, sutra bismo mogli da vidimo novog lidera na tabeli i tada bi Sarijev tim imao sve u svojim rukama.

Inače, kolo otvaraju Roma i Kjevo, Rimljanima je pobeda hleb nasušni iako ih čeka Liverpul u revanšu polufinala Lige šampiona, naime oni se nadaju čudu poput onog protiv Barselone. Ali, pre toga valja slaviti protiv Kjeva, Kolarov će biti u postavi.

Lacio u nedelju uveče gostuje u Torinu, videćemo okršaj Sergeja i Ljajića, "Bikovi" i dalje žele sedmo mesto i kvalifikacije za LE, Rimljanima je pobeda dragocena u borbi za Ligu šampina. Basta će biti na klupi, kao i Sergejev brat Vanja u redovima domaćina.

U ostalim mečevima, i Sampdorija koja ima evropske ambicije čeka Kaljari, računaju na bodove kao i rival u toj trci Atalanta, protiv Đenove za koju će meč početi Darko Lazović.

Otpisani Benevento posle istorijske pobede nad Milanom igra protiv Udinezea kod kuće, za "Zebrete" koje su u strašnoj seriji poraza na klupi debituje Igor Tudor. Đuričić će predvoditi napad Napolitanaca koji su bez najboljeg strelca Diabatea.

Milan gostuje u Bolonji, na sastanku Gatuza i uprave je poručeno da sedmo mesto ne dolazi u obzir jer to znači ponovo letnje kvalifikacije, Bolonja nema neki motiv. Sasuolo bi mogao da napravi odlučujući korak ka luci spasa na gostovanju u Krotoneu kako se ne bi mučili u poslednjim kolima kada imaju težak raspored.

Videćemo i sudar očajnika, bodovi su dragoceni u sudaru Verone i Spala, Vuković će početi meč za domaćina koji bi pobedom uhvatio poslednji voz u borbi za opstanak. Ako ne trijumfuju, Serija B je iza ugla.

Parovi 35. kola:

Subota:

Roma - Kjevo 18:00
Inter - Juventus 20:45

Nedelja:

Krotone - Sasuolo 12:30
Atalanta - Đenova 15:00
Benevento - Udineze
Bolonja - Milan
Sampdorija - Kaljari
Verona - Spal
Fiorentina - Napoli 18:00
Torino - Lacio 20:45

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke