Serija A - Promocija šampiona uz evropsku gorčinu (NAJAVA)

Autor: Vladimir Stojanović
subota 20.04.2019.
10:35
Izvor: Sportske.net

Juventus danas remijem postaje osmi put šampion Italije, ali velikog slavlja neće biti, zbog ispadanja iz Ajaksa. Inter ima šansu da zacementira treće mesto, moranje za Milan i Lacio...

EPA-EFE/ANDREA DI MARCO
EPA-EFE/ANDREA DI MARCO

Povezane vesti

Gotovo kompletno 33. kolo Serije A igra se danas, zbog sutrašnjeg Božića po Gregorijanskom kalendaru.

Matine će otvoriti gostovanje Milana u Parmi, za njih je utakmica mnogo važnija nego za domaće koji su blizu opstanka, Milan je četvrti i želi da zadrži tu poziciju. Vraća se Donaruma na gol, roviti Paketa će na klupu, u napadu će uz Pjateka igrati i iskusni Borini.

Mihajlović juri dragocene bodove protiv bivšeg kluba, Sampdorije. Realno, Dorijani teško mogu do evropskih pozicija, a sigurno da im ne odgovara letnji početak kvalifikacija u Evropi. Dobili su Đenovu u derbiju, igraće opušteno, možda je to šansa za Bolonju.

Kaljari je u mirnim vodama, dočekuje Frozinone koji je dobio par iznenađujućih utakmica na strani, ali je daleko od opstanka, dok Empoli hvata poslednji voz protiv SPAL-a. Ako ne dobiju, a Bolonja napravi dobar rezultat protiv Sampdorije, čini se da će Empoli jednom nogom zakoračiti u Seriju B. SPAL je dobio Juve, još nekih pet bodova u zadnjih pet mečeva i biće sigurni, možda bi već danas mogli da trijumfom obezbede opstanak.

Đenova slično razmišlja, u goste im stiže Torino sa Lukićem, Granata nije blistala u poslednjim mečevima, izgubili su nekoliko važnih bodova, inače bi se borili za Ligu šampiona. Kod domaćih, Lazović i Radovanović od početka.

Lacio ima zicer protiv otpisanog Kjeva, moraju da dobiju kako bi ostali u igri za četvrto mesto, veliki su favoriti protiv tima koji je odavno ispao, Sergej će biti u timu.

Udineze takođe ima šansu, Sasuolo je praktično siguran, pa bi Tudorov tim sa nova tri boda ipak ostao nekoliko koraka iznad zone ispadanja.

Danas je verovatno promocija titule, osme uzastopne u Torinu. Neće biti velikog slavlja, Juve je eliminisan iz Lige šampiona. Ronaldo će juriti golove, Alegri izvodi najjači tim, osim povređenih igrača, a njih je priličan broj. Fiorentina sa Montelom igra samo za čast, Bleki Milenković je u timu, kao i Kjeza, obojica će biti pred očima možda i budućih poslodavaca.

Juventusu je potreban bod da matematički overi titulu.

Inter čeka Romu, Ikardi se seli na klupu, nema Brozovića, pobedom bi Spaletijev tim rešio sve brige oko plasmana u Ligu šampiona. Roma će probati da dobije utakmicu, moraju da igraju ofanzivno, i dalje imaju šansu, ali ne zavise samo od sebe. Kolarov će igrati od početka, nema De Rosija...

I na kraju, Napoli posle novog razočaranja u ponedeljak dočekuje Atalantu, gostima je meč značajniji, nisu imali sreće u prošloj utakmici, propustili su priliku da stignu Milan. Anćelotijev tim je eliminisan iz Evrope, na kraju im ostaje samo da zadrže drugo mesto u ligi...

Subota:

Parma - Milan 12:30
Đenova - Torino
Empoli - SPAL
Kaljari - Frozinone
Lacio - Kjevo
Udineze - Sasuolo
Bolonja - Sampdorija
Juventus - Fiorentina 18:00
Inter - Roma 20:45

Ponedeljak:

Napoli - Atalanta 19:00

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke