Serija A - Nule na sve strane, Miha ućutkao Olimpiko, Inter veliki dobitnik kola (PREGLED)

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 11.12.2017.
23:30
Izvor: Sportske.net

Iako nisu pobedili, fudbaleri Intera osvojili veliki bod na najtežem gostovanju. Napoli stao, Romu zaustavio Sorentino, Gatuzov prvenac...

Beta/AP Photo/Antonio Calanni
Beta/AP Photo/Antonio Calanni

Povezane vesti

Veliki derbi je završio bez golova, Inter je odbranio, ispostavilo se i mrežu i prvo mesto. U Juventusu su se osećali kao da su izgubili utakmicu, bili su bolji tim, ali je Handanović začarao mrežu.

Šampion bez Dibale u startnoj postavi, Mandžukić je bio tragičar, tako da slobodno možemo da kažemo da je Inter veliki dobitnik ovog kola. Oni ne samo da su posle nekoliko godina napustili Torino neporaženi, već su sačuvali lidersku poziciju, pošto Napoli nije uspeo da savlada Fiorentinu.

Napoli Inter


I "Svetom Pavlu" je završilo bez golova, Sarijev tim gubi dah, mentalno su pali posle poraza od Juventusa, ali i eliminacije iz Lige šampiona. Da li će se sada ispostaviti da je mali broj igrača problem, šta mogu da dovedu u januaru ostaje da se vidi. Verovatno će želeti da što pre ispadnu iz LE, kako bi sve snage sačuvali za prvenstvo.

Nije pobedila ni Roma, sve su učinili protiv Kjeva, ali je Sorentino branio sjajno.

ivan perisic stefano sorentino

Uspeo je da zaustavi napadače "Vučice" i na "Bentegodiju" su mirovale mreže, pa je Roma propustila šansu da stigne Juve. I dalje imaju taj meč manje, protiv Sampdorije.

Na "Marasiju" je odlaganje utakmica uvek moguće kada je loše vreme, ogromne kiše su odložile i današnji meč između Đenove i Atalante koji bi trebalo da bude odigran sutra, ako vremenski uslovi dozvole.

U ostalim mečevima, videli smo sjajnu utakmicu u Ferari, SPAL je bio na pragu poraza u sudaru očajnika sa Veronom, ali su za dva minuta izbegli sa dva gola poraz.

Staje i Sampdorija, i oni su vodili u subotu na Sardiniji, ali je Kaljari stigao do remija.

Benevento je protiv Milana osvojio istorijski bod, ali njima nije mesto u Seriji A, pokazala je utakmica na "Friuliju" gde su "Zebrete" lako slavile sa 2:0. Terapija, promena trenera radi, Masimo Odo je zamenio Del Nerija, dobio 3 od 4 meča, sa su crno-beli pobegli iz opasne zone.

Bonaventura Milan

Do prve pobede stigao je Gatuzo na klupi Milana, sinoć je na "San Siru" pala Bolonja, u drugom poluvremenu je dvostruki strelac Đak Bonaventura presudio Bolonji.

Sasuolo je stigao do zlatnih bodova protiv Krotonea, Zenga je debitovao porazom na klupi Kalabreza, i pored toga što je Matri promašio penal za domaćina. Ipak, golovi Goldanige i Politana su presudili gostima, Aćerbi je pogodio sopstvenu mrežu.

Za kraj kola, Torino je kao gost pobedio Lacio rezultatom 3:1, ali tek nakon što je Ćiro Imobile zaradio crveni karton. Siniša Mihajlović je tako prekinuo niz od četiri uzastopna remija, a treba istaći da Adem Ljajić nije bio ni na klupi, iako nema infromacija da je povređen.

Rezultati:

Kaljari - Sampdorija 2:2
Kjevo - Roma 0:0
Đenova - Atalanta (utorak 18:00)
Juventus - Inter 0:0
Milan - Bolonja 2:1
Napoli - Fiorentina 0:0
Sasuolo - Krotone 2:1
Udineze - Benevento 2:0
SPAL - Verona 2:2
Lacio - Torino 1:3

Na tabeli Inter ima 40 bodova, Napoli 39, Juventus 38, Roma 35 i meč manje...Na dnu, Krotone 12, SPAL 11, Verona 10, Benevento 1.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BlueBoy84
Tuesday, 12.12.2017
10:08

Zvezda i Partizan da dobiju Napoli ili nekog drugog ko juri prvenstvo , Bog da ih vidi.

avatar
INTERnacionalist
Tuesday, 12.12.2017
09:40

..sad se vidi koliko je znacajan bod u Torinu po koji je Spaleti svesno dosao,ne opravdavam defanzivu al sta vrijedi sto je Inter prosle godine vrhunski odigrao u Torinu kad je kuci dosao praznih šaka!

avatar
amigo999
Tuesday, 12.12.2017
07:52

Moram da pitam navijace Milana , dali znaju odkuda Beneventu jedan poen?

avatar
The_Matrix
Tuesday, 12.12.2017
01:28

Boga mi kao da je juventus imao 30 sansi, a ne 2 i 5 suteva sa distance