Serija A - Novi lider, gašenje Vezuva, SMS pleše, nož u leđa Gatuzu (PREGLED)

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 04.12.2017.
23:53
Izvor: Sportske.net

Imamo promenu na vrhu tabele, prvi poraz Napolija, fantastična partija Milinković Savića i meč u Beneventu sa koga je slika obišla svet...

Beta/AP Photo/Antonio Calanni
Beta/AP Photo/Antonio Calanni

Povezane vesti

Italijanski "produženi" vikend je obeležio derbi u Napulju, Juventus je slavio protiv Napolija, pa je to uticalo i na smenu na vrhu tabele. Iguain je svojim petim golom u pet mečeva protiv bivšeg kluba utišao "San Paoli", a Juventusov zid je neočekivano lako izdržao stihiju domaćih.

Ovo je bilo prvi put u 20 godina da Napoli ne postigne gol pod Vezuvom protiv Juventusa, a i prvi poraz sezone za Sarijev tim.



Rasplet derbija iskoristio je u nedelju Inter, bez problema su slavili protiv Kjeva u jednoj od partija sezone. Naime, pet lopti u mreži iskusnog Sorentina su ne samo doveli Spaletijev tim do liderske pozicije već predstavljaju injekciju samopouzdanja pred novu veliku utakmicu "Derbi Italije" protiv Juventusa u Torinu. Inter je plesao, Ikardi postigao 16. gol u šampionatu, ali je naslove oteo Perišić het-trikom.

I dok jedna strana Milana slavi, ova druga "crveno-crna" tuguje. Naime, Milan je na neverovatan način, na debiju Rina Gatuza izgubio pobedu u Beneventu, golman domaćih Brinjoli je u 96. minutu pogodio glavom i doneo malenom klubu prvi prvoligaški bod u istoriji. Gatuzo je rekao da je ovakav kraj gori od noža u leđa, a možda i ova komična situacija razotkriva sav haos u kome se Milan nalazi.



Roma je otvorila kolo lakom pobedom protiv novajlije iz Ferare, SPAL je arhiviran za pola sata, posle deset minuta gosti su ostali sa igračem manje, pa je brzo bilo gotovo. Značajno za "Vučicu" je to što je proradio Edin Džeko, ohrabrenje pred meč sa Karabagom, gostovanje u Veroni, ali i put na noge Juventusu do kraja godine.

Lacio je nastavio sa dobrim partijama, Italija je očarana Sergejom, Milinković Savić je rešio meč na "Marasiju", Inzagijev tim ima pobednički mentalitet. Ostaju u vrhu tabele, Sampdorija nije nimalo lak zalogaj pre par nedelja dobili su Juve, ali su Rimljani ipak stigli to trijumfa u poslednjih desetak minuta. Inače, ovo je za Samp prvi poraz, odnosno prvi izgubljeni bodovi kod kuće.



Mihina pozicija je ponovo poljuljana, četvrti remi za Torino u nizu, Ljajić je asistirao, ali to nije bilo dovoljno za pobedu protiv Atalante. Samo 1:1, slede teški mečevi sa Laciom i Napolijem u naredna dva kola, ako Torino izgubi oba meča, Mihajlović bi mogao da dobije otkaz do Božića.

Miroljubivo na "Dal'Ari", Bolonja je očekivala pobedu protiv Kaljarija, budi se Matea Destro, doneo je bod svom timu, Sardi su vodili pogotkom Žoao Pedra. Kaljari je poznat kao ekipa koja puno bolje igra kod kuće, ali ove sezone su već doneli sedam bodova sa strane, što može da bude odlučujuće u borbi za opstanak. I sama Bolonja bolje igra u gostima, videlo se to i za vikend.

Posle četiri sušna kola Fiorentina je slavila, Bepe Jakini nije puno pomogao Sasuolu na derbiju. Toskanci su za desetak minuta u prvom poluvremenu otvorili vrata pobede preko "Ćolita" Simeona i Francuza Veretoa, dok je supertalentovani Kjeza potvrdio pobedu. I Fiorentina je u gornjem domu, ali pitanje je da li imaju kvalitet da se domognu Evrope, što bi bio veliki uspeh.

Za kraj kola, u ponedeljak veče, Goran Pandev je doneo pobedu Đenovi nad Veronom za beg od opasne zone, dok je večerašnjeg rivala ostavio na pretposlednjoj poziciji.

Rezultati:

Benevento - Milan 2:2
Bolonja - Kaljari 1:1
Fiorentina - Sasuolo 3:0
Inter - Kjevo 5:0
Napoli - Juventus 0:1
Roma - SPAL 3:1
Sampdorija - Lacio 1:2
Torino - Atalanta 1:1
Krotone - Udineze
Verona - Đenova 0:1

Na tabeli Inter ima 39 bodova, Napoli 38, Juventus 37, Roma 34 i meč manje, 32 i meč manje, Sampdorija 26 i meč manje. Slede Fiorentina, Milan, Bolonja sa 21, Torino, Atalanta i Kjevo sa 20...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DR DRE
Tuesday, 05.12.2017
09:48

Svaka im cast za tih 20 godina...

avatar
Armani
Tuesday, 05.12.2017
09:47

Iako je inter odlican ove sezone,kad dozive prvi poraz pocet ce padati

avatar
amigo999
Tuesday, 05.12.2017
08:05

Samo pobea Intera u Torinu odrzava Inter na celu tabele....

avatar
RUSKI CAR
Tuesday, 05.12.2017
06:16

Nije mi jasno ko ima 32 boda na ovoj vašoj listi!

avatar
DR DRE
Tuesday, 05.12.2017
16:49
avatar
Mou Internazionale
Tuesday, 05.12.2017
02:15

Kalco se polako vraca na staze stare slave.

avatar
Yaya Sanogo
Tuesday, 05.12.2017
01:09

Serie A zanimljvija nego ikad. Bice tesno do kraja, ali ipak dajem prednost Juventusu.