Serija A - Nije klupa, već električna stolica!

 • Autor: Boris Jovanović

 • 05. februar 2015.

 • 11:38

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Na leto se priprema velika seča trenera, gotovo svi najveći klubovi Serije A će imati novog čoveka na klupi. Ovo su kombinacije!

Serija A - Nije klupa, već električna stolica!
Razlozi za promene biće raznovrsni, neki treneri će izgubiti posao zbog loših rezultata, drugi će otići u bolji fudbalski svet.

Praktično, kada pričamo o najvećim klubovima, jedino je Maks Alegri, ako odbrani titulu, što deluje izvesno, siguran u Juventusu. Čak i da ne prođe Dortmund u Ligi šampiona i dovede Juve do četvrtfinala, njegovo mesto ukoliko odbranu "Skudeto" neće biti dovedeno u pitanje.

Ko ima najveću šansu da bude smenjen?

Filipo Inzagi svakako, priča se da čak ni LE neće biti dovoljna, u slučaju da Antonio Konte, kako se veruje, raskine ugovor sa savezom. Bivši trener Juventusa je nezadovoljan odnosom prema reprezentaciji, nije uspeo da nametne stav da igrači nacionalnog tima u februaru provedu par dana van klubova u kampu "Azura", a ne postoji ni šansa da Serija A naredne sezone bude završena u prvoj polovini maja, kako traži Konte.

Zbog svega toga moguće je da podnese ostavku čim matematički u maju obezbedi plasman na EURO, a onda će gledati ka klupi Milana, tim pre što mu nedostaje posao u klubu, odnosno svakodnevni rad sa igračima.

Što se Intera tiče, navodno Manćini ima klauzulu koja mu omogućava da raskine ugovor, razočaran je igračima, on je i najplaćeniji trener u Seriji A, eventualni poziv iz Pariza, ili povratak u PL ne bi mogao da odbije. Inter bi se gotovo sigurno, u tom slučaju, okrenuo Siniši Mihajloviću.

Rafael Benitez će gotovo sigurno napustiti Romu, ističe mu ugovor, i on želi natrag u Premijer ligu, pa Napoli traži novog trenera. U nekim italijanskim medijima pominjan je povratak Macarija, zatim dolazak Montele ili čak Mihajlovića, videćemo šta na umu ima De Laurentis.

Macari bi mogao da ode u Romu. Naime, Rudi Garsija je kandidat za klupe Pari Sen Žermena, moguće i Barselone, narednog leta. Ni u klubu nisu baš načisto da li su njegovi poslednji istupi, ali i partije Rimljana u skladu sa onim što očekuju od trenera, izgleda da se onaj entuzijazam iz prošle godine izgubio.

Direktor "Vučice", Sabatini je odbio da garantuje ostanak Garsije uz reči da Francuz ima ponude i da je već prošlog leta odbio neke od njih, ali da ne može da sa sigurnošću tvrdi da će Garsija ostati. Italijani pišu da je čak preliminarno razgovarao sa Macarijem o mogućnosti da narednog leta preuzme Romu.

Nije siguran ni Pioli na klupi Lacija, mada on svoju sudbinu vezuje sa rezultat, a što se Montele tiče, čini se da će bez obzira na pozive drugih klubova napustiti Firencu jer je svestan da klub teško može da bude konkurentan u borbi za Ligu šampiona, pošto stalno prodaju najbolje igrače.

U svakom slučaju, na posao će, ako i on ostane na "tržištu rada", uz njega čekati Spaleti, Macari, možda Konte, ali verovatno i Donadoni i još nekolicina starijih trenera...
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari