Serija A - Napoli ne da vrh, Jagošu treba deset minuta, Ljaji klupa za rastanak?!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 28.01.2018.
16:57
Izvor: Sportske.net

Napolitanci se vratili na prvo mesto, Vuković debitovao golom u najboljoj pertiji Verone. Bleki Milenković se pojavio u Seriji A drugi put u karijeri, da li je ovo dokaz da Ljajić ide u Rusiju?

EPA-EFE/CESARE ABBATE
EPA-EFE/CESARE ABBATE

Povezane vesti

Hladan tuš za navijače Napolija na startu meča protiv Bolonje. "Sao Paolo" je zanemeo kada je posle akcije Džemailija i Di Frančeska, Palasio savladao Rejnu, prvi minut, gosti vode.


Ipak do poluvremena preokret, domaći su imali i sreće, prvo je Mbaje zatresao nakon centaršuta Marija Ruija svoju mrežu već posle pet minuta. Napoliju je to olakšalo posao, imali su šanse Kaljehon i Insinje, ali je i Bolonja mogla da povede. U 37. minutu na sceni je VAR, duel Masine i Kaljehona, posle pregledanog snimka sudija Macoleni pokazuje na belu tačku, Mertens ne greši, Napoli odlazi sa prednošću na poluvreme.


U nastavku, opet Mertens, ovoga puta sjajan gol, u njegovom stilu, nemoćan je bio Mirante, tada je bilo jasno da bodovi ostaju pod Vezuvom i da Napoli čuva prvo mesto.

 
U Torinu je sve bilo gotovo za poluvreme, Jago Falke je načeo fenjeraša posle tri minuta, Benevento je ostao bez isključenog golmana Beleca posle pola sata, Đuričić je morao da izađe, a Nijang i Obi su do poluvremena rešili pitanje pobednika.

U nastavku otaljavanje posla, Ljajić nije ušao, indikacija da je odlazak u Rusiju, u moskovski Spartak veoma blizu.

Derbi za opstanak na stadionu "Ecio Šida", Zengin Krotone je posle pola sata golom snažnog napadača Trote pove sa penala, Taljavento je konsultovao VAR, a onda u nadoknadi poluvremena i to pošto je isključen Pizakane, Ćigarini sa penala poravnava, igrao se sedmi minut nadoknade u prvom delu.

U finišu kontroverza, Ćećerini je postigao gol, Kalabrezi su slavili, ali je Taljavento ponovo posle pogledanog snimka poništio pogodak, pa je bod otišao na Sardiniju.

Nokaut u Firenci. Jagoš Vuković je debitovao golom za Veronu, Srbin je na debiju već posle desetak minuta savladao Sportijela, a onda je Juventusovo čudo od deteta Kean posle dvadesetak minuta povećao na 2:0 protiv Fiorentine. Odmah na startu drugog poluvremena, Kean je postigao svoj drugi gol, ovo bi mogao da bude preokret u Veroninoj sezoni. Žil Dias je smanjio rezultat, ali je to samo naljutilo Veronu, Ferara je postigao poker za Venete koji su odigrali najbolju utakmicu u sezoni.

Inače u 74. minutu, videli smo konačno na terenu i Blekija Milenkovića, njegov drugi nastup u Seriji A u karijeri, posle debija krajem decembra.



Malo pravog fudbala pod "Lanternom", Đenova i Udineze nisu napravili gotovo ništa u prvom poluvremenu duela na "Marasiju". Ipak u nastavku, posle sat vremena, iskusni Valon Behrami je posle pokušaja Maksija Lopeza savladao Perina i doveo "Zebrete" do prednosti. Đenova je imala priliku za izjednačenje, ali je Galabinov pogodio prečku.

U prvom meču dana, novo razočaranje za Inter, i dalje su bez pobede u 2018. godini, u samom finišu ostali su bez trijumfa u Ferari.



Subota:

Sasuolo - Atalanta 0:3
Kjevo - Juventus 0:2

Nedelja:

SPAL - Inter 1:1
Krotone - Kaljari 1:1
Fiorentina - Verona 1:4
Đenova - Udineze 0:1
Napoli - Bolonja 3:1
Torino - Benevento 3:0
Milan - Lacio (18:00)
Roma - Sampdorija (20:45)

Na tabeli Napoli ima 57 bodova, Juventus 56, Lacio 46 i meč manje, Inter 44, Roma 41 i meč manje...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 28.01.2018
18:03

* i Silva/Patrik

avatar
Sunday, 28.01.2018
18:02

Kean se bas cita? Mogao bi Ljajic kod nas na pozajmicu do kraja sezone, zamislite Suso-Calha-Ljajic o Silva/Patrik u napadu, mislim da ne bi bilo lose.