Serija A - Napoli i Juve za titulu, tri tima za dva mesta u LŠ! (PREGLED)

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 23.01.2018.
10:55
Izvor: Sportske.net

Derbi bez pobednika, vodeći tandem se provukao, Milan konsoliduje formu, ali kasno. Na dnu, zlatni bodovi za Krotone u Veroni. Lacio po notama Sergeja, najefikasniji tim Serije A.

EPA-EFE/ALBANO ANGILLETTA
EPA-EFE/ALBANO ANGILLETTA

Povezane vesti

Prvenstvo je nastavljeno, ako je i bilo neke dileme, sada je gotovo nema, Napoli i Juve vodiće bitku za titulu.

Oba tima su teško pobedila, ali i pokazala da mogu da osvajaju bodove i kada igraju loše. Napolitanci su odneli trijumf sa teškog gostovanja u Bergamu, Dris Mertens je prekinuo post u pravo vreme, "minimalac" kojim su Partenopei sačuvali čelnu poziciju.

Napoli je otvorio, Juve zatvorio kolo, takođe, 1:0, Daglas Košta je postigao dragoceni gol za šampiona koji je meč odigrao sa pola snage. Đenova nije šutnula za gol, ali daleko od toga da je Juve blistao.

Mertens

U derbiju, Inter i Roma su podelili bodove, Rimljani su vodili, Inter stihijski napadao, na kraju i zaslužio bod. Jasno je da su im potrebna pojačanja, ali i to da od snova o "Skudetu" nema ništa. Džeko je po svemu sudeći odigrao poslednji meč za "Vučicu", nije dao gol, njegova ekipa nije izdržala, mada su bili blizu da se revanširaju za poraz u prvom delu na "Olimpiku".

Lacio blista, pune redom, "petarda" je odjeknula pred licem "Letećih magaraca", junak kola, naš Sergej, dva gola, Lacio je najefikasniji tim u Italiji i sada je jasno da su šanse za plasman u Ligu šampiona realne. Raspoloženje kvari povreda Imobilea, "L'Akvile" čeka teško gostovanje protiv Milana koji je isčupao pobedu na Sardiniji i stabilizovao se, ali će teško uhvatiti priključak za top 4.



Bolonja je lako preslišala Benevento, na pravi način se vratio u klub Blerim Džemaili, Sampdorija je dobila Fiorentinu, Fabio Kvaljarela doživljava drugu mladost, dao je tri gola "Ljubičastima", dok je proradio konačno Mimo Berardi, ali to nije bilo dovoljno da Sasuolo dobije specijalistu za remije, Torino.

Pauza nije prijala Udinezeu, "Zebrete" su posle strašne serije zaustavljene protiv Spala na "Friuliju", dragocen bod za tim iz Ferare za koji će debitovati Everton naredne nedelje protiv Intera.

Krotone je rasturio Veronu, Kalabrezi su protiv direktnog rivala dobili na strani, pa Zenga može da odahne.

Rezultati:

Atalanta - Napoli 0:1
Verona - Krotone 0:3
Sasuolo - Torino 1:1
Sampdorija - Fiorentina 3:1
Lacio - Kjevo 5:1
Juventus - Đenova 1:0
Inter - Roma 1:1
Kaljari - Milan 1:2
Bolonja - Benevento 3:0
Udineze - SPAL 1:1

Na tabeli Napoli ima 54 boda, Juve 53, Lacio 43 (meč manje), Inter 43. Roma 40 (meč manje), Sampdorija 33 (meč manje), Milan 31, Atalanta 30 (meč manje)...Na dnu su Krotone sa 16 koliko ima i SPAL, Verona 13 i Benevento 7.

U sredu će biti odigrani zaostali mečevi, Lacio dočekuje Udineze, ima šansu da se učvrsti na trećem mestu, Roma putuje na "Marasi" protiv Sampa.

Naredno kolo na programu je za vikend, Juve će na "Bentegodi" protiv Kjeva, Napoli čeka Bolonju, Inter gostuje u Ferari. Rekli smo, derbi je Milan protiv Lacija, dok Romu čeka meč sa neugodnom i rasterećenom Sampdorijom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
myspace
Tuesday, 23.01.2018
15:12

Lacio igra zaista odlicno ove sezone, mislim da za to 4 mesto boriti Roma i Inter. Mada duga je sezona, u svakom slucaju bice zanimljivo do kraja :)

avatar
Bocevski12
Tuesday, 23.01.2018
14:35

LAZIOOO!!!!!!!!!