Serija A - Napoli i Juve veliki favoriti, hoće li krenuti Romi i Interu (NAJAVA)

Autor: Vladimir Stojanović
subota 03.02.2018.
11:35
Izvor: Sportske.net

Danas se nastavlja italijanski šampionat, Napoli ide na kratak put, Juve čeka sve bolji Sasuolo. Roma i Inter bez pobede u kalendarskoj godini, Milan u nevreme ide u Udine, Lacio u ponedeljak traži rehabilitaciju za poraz na "San Siru".

EPA-EFE/ALBANO ANGILLETTA
EPA-EFE/ALBANO ANGILLETTA

Povezane vesti

Nastavlja se trka udvoje u Seriji A i ovog vikenda. Čini se da jedina dva konkurenta za titulu neće imati težak zadatak. Juventus dočekuje Sasuolo, i dalje su bez Dibale,  povredio se i Daglas Košta, imaju još nekoliko problema, ali i dovoljno dugu klupu, Sasuolo igra bolje od kada je Jakini trener, ali je Juve apsolutni favorit.

Napoli će na kratak put u obližnji Benevento, prvi protiv poslednjeg, sve sem ubedljive pobede Sarijevog tima bi bilo ogromno iznenađenje.

Kolo otvaraju u subotu popodne Sampdorija i Torino, Macari protiv svoje prošlosti, pod Lanternom je ostvario i najveći uspeh, četvrto mesto sa Dorijanima, dobro mu ide, sedam bodova od kada je nasledio Mihajlovića. Nije lako na "Marasiju", Sampdorija se ponovo probudila, cilja Evropu. Ljajić izgleda na klupi, možda će to samo ubrzati njegov odlazak u Rusiju.

U subotu uveče, Inter bez kapitena Ikardija, koji je na izlaznim vratima, dočekuje ekipu Krotonea, Zenga priželjkuje iznenađenje, ali realno je očekivati da domaćin stigne do prve pobede u 2018.

I Roma želi isto na gostovanju u Veroni, na matineu u nedelju, nisu se pojačali tokom zime, ali je ostao Džeko, kao i Naingolan koji ima ponudu iz Kine. Verona je donela bodove iz Firence, udariće Vuković na Kolarov, očekuje nas zanimljiva utakmica i sigurno ne lak ispit za "Vučicu" koja je van forme.

U ostalim mečevima u nedelju, Milan gostuje u Udinama, u dobroj su seriji u prvenstvu, ali "Zebrete" od dolaska Oda igraju furiozno, pa će Gatuzov tim biti na iskušenjima. U duelu Kaljarija i SPAL-a su bodovi dragoceni, videćemo hoće li debitovati Everton, a Bolonja dočekuje poljuljanu Fiorentinu, i Pioli se vraća na mesto uspeha, vodio je Emilijane pre nekoliko godina. Atalanta posle poraza u kupu od Juventusa traži bodove protiv Kjeva koji je u velikoj krizi i posle dobrog starta sada je samo na +5 u odnosu na timove iz zone ispadanja.

Kolo će u ponedeljak zatvoriti Lacio i Đenova, "Orlovi" imaju šansu da uzvrate posle poraza od Milana, ali i da se učvrste na trećem mestu na tabeli.

Parovi 23. kola:

Subota:

Sampdorija - Torino 18:00
Inter - Krotone 20:45

Nedelja:

Verona - Roma 12:30
Juventus - Sasuolo 15:00
Atalanta - Kjevo
Kaljari - Spal
Udineze - Milan
Bolonja - Fiorentina
Benevento - Napoli 20:45

Ponedeljak:

Lacio - Đenova 20:45

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke