Serija A - Najskuplji i najplaćeniji, najtalentovaniji igra za "siću", kako prolaze Srbi?

 • Autor: Vladimir Stojanović

 • 07. septembar 2016.

 • 10:41

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Spisak plata govori o dominaciji šampiona, ima nelogičnosti, naši među slabije plaćenima, ali ima i izuzetaka.

Serija A - Najskuplji i najplaćeniji, najtalentovaniji igra za
Juventus troši mnogo više na plate nego rivali, ovog leta je Iguain sa 7.5 miliona postao najplaćeniji igrač Serije A, a još jedno pojačanje Pjanić zarađuje 4.5 miliona.

Iza njih su Kedira, Bufon sa po 4, Bonući ima 3.5, podsetimo, odbio je desetak od engleskih klubova, pa će biti nagrađen novim ugovorom i postaće treći najplaćeniji igrač u klubu.

Po 3.5 imaju Markisio, Dani Alveš, Mandžukić i Kjelini.

Najtalentovaniji igrač Serije A, Dibala ima 3 miliona evra, koliko i recimo Ernaneš koji je bio potpuni promašaj.

Najmanje prima Mandragora koji je stigao iz Đenove (bio na pozajmici u Peskari), samo 200 000 evra godišnje.

Baka

U Milanu, najveću platu ima Baka, 3.5 miliona po sezoni, Luiz Adrijano koji je stigao šest meseci pre isteka ugovora iz Šahtjora zarađuje 3, u Milanu bi ga se rado oslobodili. Slede Montolivo i Honda sa po 2.5, Romanjoli je na 2 miliona, koliko ima i Bertokaći, ostali su ispod.

Zanimljivo, Donaruma koji je po mnogima najtalentovaniji golman na svetu brani za 160 000 evra. Doduše, on je još dete, pa mu mnogo novca nije ni potrebno, ali kada postane punoletan, jasno je da će se Rajola pobrinuti da dobije ono što zaslužuje.

U Interu, Ikardi ima 3.6 miliona evra, ali pregovara oko novog ugovora, što je bio i predmet sporenja sa klubom, pa se očekuje da kapiten bude jedan od najplaćenijih u Seriji A, priča se o sumi od 6 miliona po sezoni.

Kondogbija i Jovetić zarađuju po 3.5 miliona, Perišić, Banega i Miranda po 3, a "Gabigol" koji će tek debitovati, kao i još jedno novo pojačanje Žoao Mario su na 2.7 miliona. Iza njih su Handanović, Melo, Palasio sa po 2.5 miliona, ostali su ispod 2 miliona.

Nikola Maksimovic

U Napoliju, odlaskom "Pipite" fond za plate je mnogo manji. Hamšik je neprikosnoven sa 3 miliona, Kaljehon ima 2.6, Albiol 2.1, Rejna 2 miliona, Maksimović koji je tek stigao je plaćen 1.8 miliona po sezoni, više nego duplo u odnosu na ono što je imao u Torinu.

Još jedno pojačanje, Milik prima "samo" 1.3 miliona evra, a Hrvat Rog je na 1.1 milion.

U Romi igra, uz Iguaina i najbolje plaćeni igrač u Italiji, De Rosi koj prima 6.5 miliona, ali mu je ovo verovatno poslednja sezona u "Vučici". Džeko ima 4.5, Salah 3.5, Toti je recimo sa 2 miliona plaćeniji od Naingolana (1.8) koji je najskuplji igrač Rome na tržištu i za koga su odbijane ponude od 40 miliona evra.

Zanimljivo, Florenci koji je novi simbol ekipe igra za samo 600 000 evra godišnje iako je reprezentativac Italije.

Kako prolaze naši fudbaleri?

Nenad Tomovic

Filip Đuričić koji je stigao u Samp ima platu 700 000 evra godišnje, a Lukić koga je Partizayn prodao Torinu je na 200 000 evra po sezoni.

Pešić
koji je stigao u Atalantu, ima sličnu platu, par stotina hiljada evra godišnje, Radovanović u Kjevu 330 000.

Tomović koji je dugi nis sezona u Italiji, u Fiorentini prima 650 000 evra, Lazović u Đenovi 300 000.

U Laciju su tri Srbina, Filip Đorđević ima platu 1.2 miliona, Basta oko 800 000, Milinković-Savić polovinu od toga.

Najplaćeniji igrač iz Srbije u Seriji A, pored Maksimovića, je Adem Ljajić, u Romi je imao oko 1.8 miliona, sada u Torinu nešto manje, mada se spekuliše da je čak plaćen manje od milion evra, što nije logično, jer je imao ugovor sa Romom na još sezonu.

Zanimljivo da Torino plaća Hartu 3.3 miliona, ostatak isplaćuje Siti...

U pitanju su neto godišnje plate, dakle, posle plaćenog poraza, ali i ovako je jasno koliko Serija A kaska za Premijer ligom, kada su u pitanju primanja igrača...
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari