Serija A - Mihin preokret za opstanak!

Autor: Nikola Miloradović
subota 27.04.2019.
16:58
Izvor: Sportske.net

Velika pobeda Bolonje u 34. kolu Serije A.

EPA-EFE/GIORGIO BENVENUTI
EPA-EFE/GIORGIO BENVENUTI

Povezane vesti

Fudbaleri Bolonje slavili su na svom stadionu u okviru 34. kola italijanskog šampionata protiv direktnog rivala u borbi za opstanak, ekipe Empolija, sa 3:1 (0:1).

Igrao se 17. minut kada su gosti došli do prednosti.

Hrvatski internacionalac Marko Pajač je tukao iz nezgodnog ugla sa leve strane, izvan kaznenog prostora, Skorupski nije bio najbolje postavljen, pa je lopta nakon udarca levog veznog Empolija završila u mreži domaćeg sastava. 

Nekih 10 minuta kasnije, velika šansa za Bolonju da poravna, Sansone je šutirao sa ivice kaznenog prostora i to jako dobro, ali je Dragovski sjajnom odbranom uspeo da spreči Italijana da poravna rezultat.

Otišlo se na odmor sa 0:1, da bi nakon sedam minuta igre u nastavku puleni Siniše Mihajlovića poravnali rezultat.

Sansone je ubacio loptu pred gol Empolija, na pravom mestu našao se Sorijano, kojem nije bilo teško da savlada Dragovskog i domaćem sastavu donese izjednačenje.

Pripretio je potom Orsolini, ali je lopta nakon njegovog udarca otišla preko gola rivala, da bi Bolonja koji minuta kasnije postigla gol za preokret, ali je on poništen nakon odluke video asistenta (VAR) zbog ofsajda.

I onda, 83. minut, sjajan prodor Orsolinija i još bolji udarac, Dragovski je bio nemoćan, preokret na "Renato Dal'Ari", Bolonja je povela.

Sudija je utakmicu produžio još pet minuta, da bi sve dileme u poslednjem minutu golom otklonio Sansone. Velika pobeda Bolonje i ogroman korak ka opstanku u Seriji A.

Sada su 14. sa 37 bodova, osam više od Empolija, koji je prvi ispod crte.


Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke