Serija A - "Lepi" Juventus, Konteova glad, napolitanska nada...Hoće li biti neizvesnosti?

Autor: Boris Jovanović
subota 24.08.2019.
09:28
Izvor: Sportske.net

Italijani startuju za vikend, proteklih sezona je Juve uglavnom obesmišljavao ligu, i sada od njih sve zavisi. Ali, Konte sanja ono što je napravio i prve godine na klupi "Bjankonera"

Screenshot
Screenshot

Povezane vesti

Može li da bude zanimljivije?

Može.

Hoće li biti?

Zavisi jedino od Juventusa.

U najkraćem, pitanje svih pitanja je da li je Inter dovođenjem Kontea uspeo da smanji jaz koji se povećavao iz godine u godinu i može li druga Anćelotijeva sezona da nas razuveri da je on čovek za kupove, nikako šampionate?

Serija A startuje za vikend, ojačana novim poreskim zakonima koji stupaju na snagu u novoj godini, uz nadu da će to privući velike zvezde i podići kvalitet, mada, jasno je, pisao sam nebrojeno puta, belle epoque devedesetih se nikada neće vratiti.

Juventus

Juventus

Na neki način, ovo je nova stranica, Alegri je otišao sa domaćim trofejima, uz dva izgubljena finala LŠ.

Nedovoljno, makar za deoničare pred kojima Anjeli polaže račune. Oni žele spektakl, niko ne odvaja od detetovih usta da bi gledao dosadnog Ronalda, Maks je upravo platio ceh takvog zahteva. U svom prvom samostalnom prelaznom roku, Paratići je pobedio najveće klubove Evrope i doveo De Lihta, zavirio u Marotinu knjigu trikova, pa su Rabio i Remzi stigli bez obeštećenja, a Turčin Demirel je iznenađenje samo za one koji ne prate ligu. Istisnuo je Ruganija i pokazao da je budućnost godinama najbolje odbrane sveta.

Juve je doveo i Danila kao kusur za Kansela koga su želeli da se oslobode. Za mnoge iznenađenje, za klub kakav je Juventus očekivano. Kombinacija Kanselovog karaktera, svađa sa trenerima i saigračima, uz defanzivne nedostatke je klubu olakšala odluku. Paratići je svoje limite pokazao u prodaji igrača, počev od cirkusa sa Dibalom i Iguainom, do nesposobnosti da se reši fudbalera koji se ne uklapaju u Sarijev stil. Juve mora da pegla i finansije, Sari se puno nije pitao oko igrača, a već sam pisao, mora da pobeđuje lepo. Njemu je obično potrebno vreme koje nema, ali nikada nije vodio ovakav tim. Da je Juventus i dalje prejak za ostatak lige, jeste, ali da bi mogla da se ponovi situacija sa početka decenije i to takođe nije bez rezona.

Konte

Inter

To nas dovodi do Intera.

Naime, Konte je kao, na neki način kao žutokljunac u velikoj igri uspeo da iskoristi sve Milanove trzavice i nesigurnosti i da u prvoj sezoni sa Juventusom otme titulu realno kvalitetnijem timu koji je predvodio Ibra. Sada je u sličnoj poziciji, doduše, ima i Evropu za razliku od napred opisane situacija kada je Juve preuzeo nakon dva sedma mesta. Da će Konte iscediti suvu drenovinu iz Intera nemojte sumnjati, takođe opomena je da mnogo kvalitetniji treneri od njega poput Lipija nisu našli način da obuzdaju ludu prirodu Intera. Sve u svemu, pojačanja koja je dobio, od Godina, preko spoljnih igrača, Barele, Lukakua i eventualno Sančeza, omogućiće mu da nametne svoje kanone. Inter zavisi od starta, vezanih nekoliko pobeda bi im ušpricale samopouzdanje i uvele ih u trku, mada, kako rekoh, suvi kvalitet Juventusa je, i u sezonama kada se Napoli baš sa Sarijem trkao, uvek odlučivao.

Karlo Anceloti

Napoli

Nisam fan Napolija, tačnije Anćelotija. I prošle godine se videlo da tim nema kvalitet za velike stvari, tačnije dovoljno igrača da bi u kontinuitetu profitirao iz principa rotacije. To što dugo igraju zajedno za neke je prednost, drugi mogu da posmatraju kao zasićenje. Doveli su Manolasa, Lozana, Eljmasa, sve je to jačanje rotacije, ali problem Napolija je nedostatak iskustva. Kada se lomi, nema velikih zvezda, ako dođe Ikardi, to bi moglo da bude drugačije, ali sa ovim timom, uz Karletovih predvidljivih 4-4-2, teško ih je videti kao osvajače titule. Uz to, ne mislim da je Manolas tako veliko pojačanje kako se priča, tim je takođe suviše lak, odnosno fizički slab za ono što traži Anćeloti. Možda grešim, ali Napolitanci su bili mnogo bliži tituli kada je Sari bio trener.

Edin Dzeko Aleksandar Kolarov

Roma

Novi veliki početak, tačnije godina nulta, tim je očišćen i slavne prošlosti i autoriteta koji su bacali senku na sam klub poput Totija, ali i De Rosija. Monćijevi repovi se ponegde još vuku, ali je Petraki, novi direktor solidno odradio prelazni rok. Akcenat je na mladim igračima, zadržali su Džeka i Kolarova jer novom treneru Fonseki su potrebni lideri u svlačionici. Roma je promenila golmana, stigao je Pau Lopez, na levom beku biće Spinacola, dovešće uz Manćinija još jednog štopera, stigao je Dijavara iz Napolija, Under, Klajvert, Zaniolo će imati velike uloge. Iskreno, tim obećava, mada će im biti potrebno vremena da "presvičuju" na Fonsekinu varijantu fudbala koja podrazumeva bržu igru i visoki presing. Roma je završila van top 4, jedini cilj je da se tamo vrate, neće biti lako, ali ne i nemoguće.

Milan

Milan

Za Milan, ovo je bilo "lou-kost" leto, odustali su od LE kako bi se rešili FFP i svih rupa koje su iskopali kineski diletanti. Ohrabrenje za navijače je što Maldini i Boban nisu analfabete, što su uspeli da nametnu jasan plan stabilizacije, a i u uslovima kada novca za velika imena nema, odrađen je dobar prelazni rok. Novi trener Đampaolo je ranije zaslužio šansu u velikom klubu, ovo je klasična situacija u kojoj će imati moći u onoj meri u kojoj ga klub bude podržavao. Doveli su mu Krunića i Benasera koje je želeo, stigao je Rafael Leao, ali Milan želi zvučnije ime uz Pjonteka, recimo Anhelita Koreu. Odbrana bi sa Duarteom i Romanjolijem, uz pridošlicu Ernandeza iz Reala, ali i ostanak Donarume mogla da bude nešto oko čega će Đampaolo okupiti tim. U Italiji je to uvek dobar početak, ako bude naslonio svoje taktičko znanje na ono što mu je ostavio Gatuzo, Đampaoli bi mogao da dovede ekipu do četvrtog mesta.

Luis Alberto Paulo Dibala Lacio Juventus

Lacio

Prošle godine su osvojili kup, nadoknadili razočaranja iz šampionata, plasman u Ligu šampiona postaje polako nemoguća misija za L'Akvile. Nisam siguran ni da će ove godine čak biti blizu, jer iako su zadržali Sergeja i sve ostale ključne igrače, problem je što su se rivali pojačali, a Lacio je postao predvidiv. Doduše, nadaju se boljoj sezoni Imobilea, ekipa je veoma iskusna što nije bez značaja, ali svejedno, gigantski Slovak Vavro, Đoni iz Malage i najveće pojačanje Manuel Lazari iz SPAL-a, nisu igrači koji bi značajno unapredili tim. Možda nešto urade u finišu prelaznog roka, ali bez prodaje SMS-a, ne mogu da dovedu neke posebno kvalitetne igrače.

Atalanta

Atalanta

Ostvarili su najveći uspeh u istoriji i to će ih omesti u ovoj sezoni. Vrlo retko manji klubovi posle ovakvog uspeha uspevaju da zadrže nivo, setite se primera Lestera koji je drastičan, ali "Orobićima" će biti potrebno čudo da ponovo uđu u top 4. Oni su pojačali ekipu Luisom Mjurielom koji je, istina, uvek više nagoveštavao nego davao, sačuvali su gro ekipe, prodali Manćinija Romi. Sigurno da je "Papu" Gomez godinu stariji i umorniji, ali Gasperini neće promeniti ništa tvrd vezni red, Zapata kao noćna mora defanzivaca, tri štopera, ali i ofanzivni spoljni igrači, nema puno filozofije. Ali, agresivni stil, sa dve utakmice nedeljno, isprazniće pluća, Atalanti je mesto u gornjem domu, ali teško čak i u prvih šest.

Naingolan

Kaljari

Ovo je zanimljiv projekat. Sardi su vratili Naingolana što je na ostrvu vest leta, doveli Nandeza iz Boke koji je dobro čuvana tajna za Evropu, zadržali Pelegrinija na pozajmici, stigao je Marko Rog. Čini se da je ekipa jača nego prošle godine, iako je otišao Barela, oprostio se Srna, klub napustio i veteran Padoin.

Kaljari bi mogao da bude jedno od iznenađenja sezone, iskusni Maran je i slabije timove od ovoga dovodio do sredine tabele, ko zna, mogli bi i neko mesto više, mada su očekivanja svakako ista, mirna godina bez potresa i znojenja u finišu sezone.

Zaza Beloti Bazeli Torino Kaljari

Torino

Tim su zadržali, videćemo hoće li preko Vulvsa u LE (malo verovatno), ako tako bude, ni Macari nema dovoljno igrača za dva fronta. Nije da je LE nešto bitna, ali "Bikovi" su želeli Evropu i kada im je Mihajlović bio trener. Granata ima veliku tradiciju u nekadašnjem kupu UEFA, a svakako i motiv da se dokažu van Apenina. Nisu kupovali gotovo ništa, ni prodavali, sem manje bitnih igrača, predsednik Kairo najavljuje da će zavući ruku u džep u finišu letnje pijace, pa ćemo sačekati sa prognozama, svejedno, Torino nema tim za velika dela i trebalo bi da završi oko desetog mesta.

Fabio Kvaljarela Sampdorija Spal

Sampdorija

Sampdorija je enigma. I dalje se priča o prodaju kluba, misterioznom konzorcijumu koji predvodi Luka Vijali, idol "Marasija", ali nema napretka. Prodali su dva ključna igrača Praeta i Andersona, očekivano, napunili su kasu. Doveli su Murilja koji je bio rezerva u Barsi, ali starter u Valensiji, nema šta da se navikava, igrao je za Inter. Stigli su Leris iz Kjeva, otkupljen je Audero od Juventusa, Jankto od Udina, Solidan tim, ali Eusebio di Frančesko će u novu trenersku avanturu krenuti pod lupom, biće upoređivan sa Đampaolom, uz to, treba oformiti novu odbranu, i naći pleja. Nije lako, to su ključna mesta u timu, Dorija neće biti u opasnosti da ispadne, ali teško i u top 10 što neki predviđaju.

sasuolo

Sasuolo

Meni Sasuolo izgleda kao tim za top 10, prvo De Zerbi je odličan trener, drugo, oni imaju prepoznatljiv stil igre i uspevaju da u kombinaciji sa Juventusovim pozajmicama održe stalnu ravnotežu između iskusnih i mladih igrača. Berardiju je pridružen Kaputo iz Empolija, koji je zajedno sa Obijangom iz Vest Hema najviše koštao, za njih dvojicu je izdvojeno više od 15 miliona evra. Juve im je ostavio Rožerija, doveli su na pozajmicu Žeremija Toljana iz Dortmunda, svakako da su Sensi koji je otišao u Napoli i Demiral koji je pojačao Juventus veliki gubitak, ali i ranije su znali to da nadoknade. Ovaj tim neće odustati od svojih prepoznatljivih 4-3-3, kako rekoh, ovo predgrađe Modene je sjajno za afirmaciju mladih igrača, imaju kvalitet, mogli bi da budu u gornjoj polovini tabele.

Riberi

Fiorentina

Počinje nova era, Roko Komiso je kupio klub, uspeo da zadrži Kjezu, dolazak Riberija je raspalio strasti u Toskani, trebalo bi očekivati bolju sezonu, mada je tim, mnogi se neće složiti, tek prosečan. Stigao je i Boateng, mada je pitanje kolika je njegova motivacija za fudbal. "Ljubičasti" su doveli Lirolu koji nikada nije bio dovoljno dobar da se iz Sasuola vrati u Juve, ali je odličan desni bek, vratio se i Badelj, otišao je Veretu, manje bitni Miralas, Lorini, golman Lafont. Najveći problem po meni je Montela koji će teško izvući maksimum iz tima. Tu ima materijala, ostao je Bleki Milenković, došao odlični Pulgar, Vlahović je istisnuo Simeonea, ali sve je to dovoljno za sredinu tabele, neko osmo, deveto mesto i ništa više. Neće se svideti navijačima, ali čini se da je osim entuzijazma za veće stvari potrebno mnogo više.

Zervinjo Parma

Parma

I Parma je imala dobru sezonu, lako su obezbedili opstanak, navijači sada žele nešto više. Ako Žervinjo i Inglese iskusni tandem napred budu igrali na gornjoj granici mogućnosti, ako Bruno Alveš nastavi da prkosi godinama, ako Brazilac Ernani bude bolji nego što je pokazao u Zenitu, pa i Sent Etjenu, Parma bi mogla da ponovi sezonu. Za Evropu nisu, ali nisu ni da se muče, najmanje šest ili sedam timova je značajno slabije od "Vojvoda" čiji bi tim trebalo da ima par novih igrača poput Lorinija, Ernanija u startnoj postavi. Niko bitan nije otišao, pa razloga za optimizam ima...

Bolonja

Bolonja

Bolonja je posle problema odnosno bolesti Siniše Mihajlovića igrala efikasno u pripremnom periodu, prošle godine je Srbin napravio čudo, videćemo kako će sve funkcionisati dok se bude oporavljao. Ali, put je utaban, imaju tim za sredinu tabele, zadržali su Orsolinija, Santandera, Sorijana, Sansonea Džemailija, doveli Skov Olsena, Danila iz Udina, Densvila iz Briža. Vlasnik Saputo je dobro odrešio kesu, ispunio obećanje Mihajloviću da će stvoriti tim koji ne mora da strepi. Čini se da Bolonja ima tim mirnu godinu u sredini tabele, ali ono što se Mihi desilo stavlja znak pitanja, mogu da budu recimo i osmi, ali vrlo lako i u donjoj polovini tabele, doduše bez briga kao prošle godine.

Romero

Đenova

Nekako su se spasili posle užasne sezone, Andreacoli bivši trener Empolija će značajno morati da promeni mentalitet tima koji je sposoban da pobedi najbolje, ali i gubi bodove od davljenika. Dosta su mešali karte, talentovani golman Radu iz Intera, kao i Romero su ostali na pozajmici, iskusni Zapata iz Milana značiće odbrani. Tu je i večiti talenat Saponara, otkupljen je Sturaro, a videćemo i talentovanog Pinamontija, još jednog igrača Intera. Stigao je i Bareka iz Monaka koji je obećavao više pre par godina. Oslobodili su se velikog broja igrača, poput našeg Lazoviča, Migela Velosa, Lapadule, Rolona, otišao je Zukanović, ovo je novo poglavlje, neće biti lako, Đenova bi mogla opet da bude među timovima koji drhte do poslednjih kola.

Udineze

Udineze

Igor Tudor ih je dva puta spasio, sada počinje sezonu, sproveo je svoj plan priprema, ali ne vredi, novca nema. Uložili su oko 6 miliona u Bekaoa, Brazilca iz Baije, stigao je iskusni Nestorovski iz Palerma (koji se raspao), kao i Mate Jajalo. Stigao je Realov klinac Gonzales, Udineze je zadnja rupa na svirali, porodica Poco se bavi Votfordom, pa je nekada ponos regiona Frijuli i Đulija osuđen na tavorenje. Još nisu prodali De Pola koji im je najbolji igrač, ima tu fudbalera koji obećavaju, Seko Fofana, Mandragora, Barak, golman Meret, ali sve je to prosek. Čak i da ima mnogo bolju sezonu od prošle, Udineze će u najboljem slučaju biti oko 13. ili 14. mesta, mada bi mogli lako ponovo u borbu za goli život.

petanja

SPAL

Klub iz Ferare gde uglavnom igraju odbojku se održao dve godine, Leonardo Semplići je napravio čudo u Emilija-Romanji, cilj je ponovo opstanak. Prodali su Lazarija, otišlo je još nekoliko iskusnih igrača, ali doveli su Faresa, Murđiju iz Lacija, zadržali su Petanju, ponovo imaju tim koji ume da se brani, igra tvrdiou 3-5-2 sistemu. Mladi Federiko Di Frančesko sin trenera Sampdorije bi mogao da procveta u ovoj formaciji, ako SPAL bude uspeo da dobija direktne rivale, moguće je da će opstati i ove sezone.

Što se novajlija tiče, Breša se vratila posle gotovo decenije, dovela Balotelija, još par igrača, zadržali su Tonalija, ali velika je razlika između elite i druge lige. Oni bi mogli da se pojačaju pozajmicama iz većih klubova, ne menja stvar, biće jedan od kandidata za ispadanje.

Baloteli

Leće je takođe osveženje, bivši reprezentativac Liverani imaće težak zadatak da ih sačuva u ligi, pokupili su igrače bez klubova kao Lo Fasa, Rispolija, došao je Lapadula, tu su od poznatijih imena Takidis koji je bio davno u Romi, a igrao i za Notingem Forest. Svejedno, Leće deluje najslabije od svih novih prvoligaša.

Za kraj sam ostavio Veronu. Oni su nekako na klackalici, ali ove godine bi mogli da ostanu, da se zadrže u ligi. Ivan Jurić ima solidan tim, doveo je Velosa, Lazovića, tu je i iskusni Pacini, Badu koji je mnogo obećavao u Udinezeu, stigao je Boketi iz Rusije, da ne nabrajam, tek imaju desetak igrača sa solidnim iskustvom u Seriji A, nekolicinu koji su svojevremeno mnogo obećavali i ovo će im biti poslednja šansa, mogli bi da se izvuku.

Prognoza:

Borba za titulu: Juventus i Inter (prvak Juventus)

Liga šampiona: Napoli, Milan ili Roma (prednost Milanu)

Borba za LE: Lacio, Atalanta, Sasuolo

Sredina tabele: Kaljari, Torino, Fiorentina, Parma, Sampdorija, Bolonja

Borba za opstanak: Đenova, SPAL, Udineze, Verona (ispadaju SPAL ili Udineze)

Serija B: Leće, Breša

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

20 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Paul Kersey
Saturday, 24.08.2019
14:23

Ako Inter ne bude rasipao bodove protiv "malih" timova (što inače Konte ne radi), može se umešati u borbu za titulu. Ako ode Pjanić Juve neće imati kreatora igre, svi ostali su vodonoše. Bonući i Kjelini nisu što su bili. Slabost Juvea je i što je CR preoteo slobodnjake od Pjanića koji je mnogo bolji izvođač od Ronalda. Može Inter, pogotovo ako dođe Sančez i zainati se da bude kao pre a uželeo se igre, kvalitet nije ni bio sporan. Ostali su bez ikakve šanse. Čak vidim Milan i Atalantu ispred Napolija. Da su Napoliju došli Rodriges i Ikardi, mogli bi nešto. Ovako su teška truba (na žalost).

avatar
Romanista
Saturday, 24.08.2019
00:15

Juventus,Napoli,Inter...cetvrto mesto Milan ili Roma,Atalantu ne vidim tu jer nemaju roster da igraju na dva fronta a kamoli tri..liga sampiona,prvenstvo plus kup...mogu eventualno peti da zavrse borba sa Laziom i Torinom.Po meni se Kaljari najbolje pojacao od ovih ostalih klubova i jedva cekam da vidim malog Tonalija iz Brese kako ce se pokazati u Seriji A.Mali dosta obecava vec sad.Generalno liga je jaca u odnosu na protekle sezone i smanjen je jaz izmedju prve tri ekipe,Milan ima takodje jako mlad i perpsektivan tim koji bi pod Djampaolijem mogao vec ove sezone da "iznenadi".Ne bi me iznenadilo i da zavrse u top 3

avatar
Mak-Juventino
Friday, 23.08.2019
22:17

Jedva cekam ! Prvi vikend bar 5 utakmica da pogledam , nakon to , svaki naredni vise :D

avatar
juvealexx
Friday, 23.08.2019
17:09

opet je sve do Juventusa, ali mali problem mogla bi predstavljati nova formacija i uigranost te sarrijevi zdrastveni problemi, , ova formacija jeste napadačka i "lijepa za oko" ali ostavlja dosta prostora za protivnike u obrani a obrana često naivno ispada pogotovo "pojačanje" de liht

s druge strane conte je neočekivano brzo posložio momčad intera i već se vidi njegov "rukopis" i rekao bih da je on najveće "pojačanje" intera za predstojeću sezonu i zbog toga im dajem malu prednost pred napolijem koji se također pojačao a nije prodao nijednog ključnog igrača, ali opet nemaju taj pobjednički mentalitet kad je najvažnije

ova 3 tima vodit će borbu za scudetto , od ostalih milan i roma će se boriti za to "utješno" 4 mjesto, a atalanta ipak nema širok "roster" da izdrži tempo utakmica u lp i prvenstvu

avatar
DEL PIEROO
Friday, 23.08.2019
16:10

Juve, Napoli, Roma, Inter i Milan top 5.. staviti Inter ispred Napolija i Rome je apsurdno pa cak i Atalante koju sam zaboravio, mislim da ono nije jedna bum sezona moze i Atl u top 5 ove godine videcemo, Milan mi ne obecava ovim pojacanjima nista, najvise ocekujem od Rome i mislim da ce Roma biti najvece iznenadjenje ove sezone(nadam se da ce uzeti Ruganija)

avatar
amigo999
Friday, 23.08.2019
17:24

Inter,Juventus,Napoli,Roma.....

avatar
amigo999
Saturday, 24.08.2019
20:27

Tesko da uzmemo skudeto, ali prva dva mesta su rezervisana za Juve i Inter.....Ipak, nije nemoguce sa Konteom....

avatar
NikkiCFC
Friday, 23.08.2019
20:36

Inter uzima titulu, imali su spektakularan prelazni rok i imaju najboljeg trenera na svetu koji svaki tim cini 40% boljim.

avatar
Japanac
Friday, 23.08.2019
19:29

Mislis da ce Inter osvojiti Skudeto?

avatar
MottiYazata
Friday, 23.08.2019
15:57

Juventus prvi, ali nece je uzeti u decembru nego u martu, mislim da ce ove godine biti mnogo zanimljivija borba za titulu. Don Karlo se ne sme potceniti, kao ni Konte koji ima motiv, ali mislim da titula ostaje u Torinu, za sada. Sto se tice cetvrtog pa na dole, ocekujem nas, Romu i Atalantu da se borimo za cetvrto, a ostali kako se budu redjali. Verujem da ce Samp, Sasuolo i Bolonja biti dobri ove sezone, a mozda i Viola ako se resi Montele. Sve u svemu, ako sve bude kako treba bicemo cetvrti jedan kroz jedan. Samo da nam ne treba tri meseca da se sastavimo posle poraza u bitnoj utakmici, i zato mi je drago sto tako rano igramo sa Interom.

avatar
Bojan Samardzic
Friday, 23.08.2019
15:53

Inter je skoro cijelu proslu sezonu drzao sigurno trece mjesto gdje je i pripadao. Ove sezone su jaci, bice drugi, ali jaz je i dalje toliki da Juventus ima previse prostora za kikseve. Uglavnom se slazem sa procjenama za gornji dio tabele, a stvarno bih volio da konacno vidim Milan u LS.

avatar
⭐♦ povratka kralja
Friday, 23.08.2019
15:47

Bice kao i svake sezone. Do tamo 20. kola, lozice se svi da nece osvojiti Juventus, tad ce se uozbiljiti i na kraju ce opet biti vise od 10 bodova izmedju Juventusa i drugoplasiranog.

avatar
AC Milan-najtrofejniji klub na svetu
Friday, 23.08.2019
15:24

Bice opet neko iznenadjenje kao Atalanta prosle sezone. Mislim da Inter nije dovoljno jak, osim ako Juve pukne pod Sarijem.
Roma i Milan su tu negde, ali ne vidim da je Lacio slabiji.
Zanimljiva ce biti Fiorentina, ali Riberi nije garancija. Bicemo pametniji u maju.

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Friday, 23.08.2019
14:57

Atalanta je nepravedno gurnuta na sesto ili sedmo mijesto sto mislim da nije ni blizu istine oni bi se morali boriti po meni s Romom I Milanom za cetvrto mijesto Ja Romi dajem prednost u toj borbi Ostalo vise manje ok

avatar
lol (NewProfile)
Friday, 23.08.2019
14:56

Prvi Juve, ipak su i dalje jaki, Ronaldo je taj koji garantuje bodove, plus jedini znaju sa cvikitanerima da igraju (da ne kazem protiv malih klubova), Napoli po meni drugi, Inter najveca nepoznanica, ne bi me cudilo da urade nesto veliko a i da padnu drasticno, generalno LS ne dovodim u pitanje sl godine opet, Milan ima sansu da konacno se dokopa LS, Pjontek i Paketa su se dpbro pokazala a samo su 6 meseci bili u klubu, da su od pocetka prosle sezome igrali, vrv bi sada gledati Milan u evropi, Leon je zanimljiv, od Benasera ocekujem mnogo. Roma moze da pokvati planove Milana ali samo ako Dzeko bude imao odlicnu sezonu, bez njega su dosta slabi, falice njegovi golovi, Lacio svake godine nesto i na kraju nista, Fiorentina bi mogla da se probudi ali niista specijalno. Samo neka je Serija A krenula, pa nek nam je s uzivanjem gledati je.

avatar
Djordje Vukicevic
Friday, 23.08.2019
14:48

Ako nista autor je odmah rekao da nije fan Napolija i Ancelotija. Ok, svako ima svoje misljenje odnosno pravo na isto, ali reci da Napoli nema kvalitet i staviti Inter (koliko god da se pojacao+ Konte) odmah ispred je smesno, u najmanju ruku.

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Friday, 23.08.2019
16:32

zasto je smijesno ? I ja djelim misljenje da po svemu sto vidim Inter ima jaci tim

avatar
Futuro Capitano
Friday, 23.08.2019
14:40

Sezona ce sigurno biti jako zanimljiva. Svi klubovi su se pojacali sasvim pristojno, tako da za ocekivati je dobar fudbal.
Juventus je tu bez premca, bice ih zanimljivo gledati u napadckom izadnju bez gusenja igre i jajarenja, to nije Sarijev stil. Napoli je realno tu jedini koji moze nesto da uradi, najuigraniji posle bjankonera, doveli su par vrlo dobrih pojacanja, tako da videcemo. Forza Roma