Serija A - Kristijano se leči, Ikardi spreman, derbiji u Rimu i Milanu (NAJAVA)

Autor: Vladimir Stojanović
petak 29.03.2019.
12:00
Izvor: Sportske.net

Nakon pauze čeka nas veoma zanimljivo kolo u Seriji A.

EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI
EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI

Povezane vesti

Dvonedeljna pauza je gotova, Serija A ulazi u završnicu, bitka za titulu je manje-više rešena, ali mnogo je još pitanja ostalo. Jedno se već zna, Kjevo je ispao iz Serije A, večeras dočekuje Kaljari, za koji je ovaj meč važniji.

Jer, Sardi imaju 30 bodova, još nisu sigurni, pobeda na ovom gostovanju bi im mnogo značila. Kod domaćih, Tomović i dalje povređen, Đorđević na klupi.

Ovaj meč večeras otvara kolo, u subotu Juventus dočekuje Empoli, nema naravno Ronalda koji će odsustvovati u naredna tri meča u šampionatu (sredinom nedelje igra se vanredno kolo), kako bi bio spreman za Ajaks. Juve je izgubio od Đenove, prvi poraz u prvenstvu, možda i buđenje u pravi čas. Očekuje se da Dibala, verovatno i Kin budu u postavi, verovatno će Alegri odmarati Bonućija.

Ugroženi Udineze sa povratnikom na klupu Tudorom koji ih je spasio prošle godine, čeka Đenovu koja ima osam bodova iznad crvene zone. Radovanić je u timu gostiju, kao i Lazović, bili bi zadovoljni bodom, dok "Zebrete" svim silama jure pobedu.

U subotu je na programu još jedan meč, gostovanje Milana na "Marasiju", Sampdorija je i dalje u trci za Evropu, Kvaljarela doživljava drugu mladost, "Rosoneri" će posle poraza u "Madonini" biti na iskušenjima, moraju da pobeđuju opet u seriji.

Matine na "Tardiniju" je rezervisan za Parmu i Atalantu, domaćin želi što pre do kvote 40 koja garantuje opstanak, neće im biti lako protiv Atalante koja i dalje cilja Evropu, da nije bilo par kikseva imali bi još veće šanse, čak i u borbi za četvrto mesto.

Fiorentina koja je pala i jedva čeka da završi sezonu dočekuje Torino, koji ima veće ambicije do kraja. Udariće Lukić na Milenkovića, Vlahović neće dobiti šansu ni na ovom meču, iako kako rekosmo, "Ljubičasti" završavaju u sredini tabele.

Frozinone hvala poslednji voz, jednom nogom su u nižem rangu, čekaju tvrdi SPAL koji je iznad linije ispadanja, dobili su Romu i iako su mnogi predviđali i ove sezone da su prvi kandidat za ispadanje, tim iz Ferare se sjajno bori.

Videćemo i "Derbi Sunca" između Rome i Napolija, Ranijeri i njegov tim pokušavaju da se dokopaju Lige šampiona, pobeda nad Napolijem bi bila korak u tom pracu. Gosti bez Zjelinskog i Insinjea, na drugoj strani nema Florencija, El Šaravija, Manolasa, Kolarov se oporavio tokom pauze i igraće u ovoj veoma značajnom meču.

Bolonja čeka Sasuolo, pobedom bi Mihajlović iskoračio verovatno iz zone ispadanja, ali ni gosti nisu sigurni. Lijanko Vojinović neće igrati zbog suspenzije.

Inter čeka Lacio u još jednom od derbija, mogu li Rimljani da se osvete za poraz od prošle sezone u poslednjem kolu kada su izgubili Ligu šampiona. Ako izgube i ove sezone je nerealno da do kraja uđu u top 4. De Fraj, Lautaro, Naingola su povređeni, Ikardi će biti na klupi, Keita počinje protiv bivšeg kluba. Milinković-Savić je u timu gostiju...

Parovi:

Kjevo - Kaljari 20:30

Subota:

Udineze - Đenova 15:00
Juventus - Empoli 18:00
Sampdorija - Milan 20:30

Nedelja:

Parma - Atalanta 12:30
Roma - Napoli 15:00
Fiorentina - Torino
Frozinone - SPAL
Bolonja - Sasuolo 18:00
Inter - Lacio 20:30


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke