Serija A - Kolo pod "Madoninom" (NAJAVA)

Autor: Vladimir Stojanović
subota 20.10.2018.
11:57
Izvor: Sportske.net

Gradski derbi privlači najveću pažnju, vodeći Juventus računa na bodove, Napoli ide na sever. Rimski klubovi nemaju pravo na kiks...

Beta/AP Photo/Antonio Calanni
Beta/AP Photo/Antonio Calanni

Povezane vesti

Pauza je prošlost, Italijani nastavljaju devetim kolom šampionata, vikend otvaraju Roma i SPAL na "Olimpiku" u popodnevnom terminu. "Vučica" više nema pravo na kiks, gosti iz Ferare su dobro krenuli, ali su brzo spušteni na zemlju. Kolarov je rovit, odmoriće i danas da bi bio spreman za Ligu šampiona, na drugoj strani Everton Luiz će posle povrede Jasmina Kurtića igrati od početka, jedna od retkih prilika za bivšeg igrača Partizana da počne utakmicu.

Od 18 časova pred južnom tribinom koja je suspendovana, ali će je umesto najvatrenijih navijača popuniti deca, Juventus je veliki favorit protiv Đenove našeg Lazovića. Gosti sa povratnikom na klupu Jurićem na veliki iskušenjima, Alegri će mešati karte, ali Ronaldo će igrati od početka, kao i Mandžukić koji bi mogao da bude kapiten. Juventus bez izgubljenog boda, računajući i Ligu šampiona deset od deset, ima +6, trijumfom bi izvršio pritisak na Napoli.

Jer, Anćelotijev tim igra večeras u Udinama, na papiru ne baš teško gostovanje, ali nema Insinjea, Milik će predvoditi napad, Anćeloti pruža šansu Maksimoviću, ponovo rotacija pred duel sa Pari Sen Žermenom u Ligi šampiona. Ali, ne smeju da gube bodove, zaostatak za Juventusom će biti još veći.

U nedelju, matine, davljenik Frozinone dočekuje Krunićev Empoli, bodovi u ovakvim mečevima vrede dvostruko, od 15 časova, Bolonja čeka Torino, Kjevo koji je u velikoj nevolji, ali sa novim trenerom Venturom je domaćin Atalanti. Od naših, samo Radovanović u timu, Tomović i Đorđević su povređeni.

Lacio će sa Sergejom u Parmu, nimalo lak zadatak, ali Žervinjo je rovit, pa će biti na klupi domaćih, gosti bez Badelja i Durmisija, ali to i nije hendikep, čitali ste već Dušan Basta je otpisan.

Fiorentina računa na bodove protiv Kaljarija, sa Blekijem Milenkovićem u timu, Vlahović je na klupi Toskanaca koji moraju da dobijaju ovakve mečeve, ako žele u LE.

I na kraju dana poslastica, "Madonina" u večernjem terminu, Inter je formalno domaćin, pa i favorit, ali nikada se ne zna.

Iguain protiv Ikardija, Spaleti protiv Gatuza, "Madonina" uvek izaziva velike emocije, Inter je kompletan, Milan takođe, Rosoneri će probati sa 4-3-3, Kutrone ostaje na klupi, Čalhanoglu i Suso će biti iza Iguaina.

Kolo u ponedeljak zatvaraju Samp i Sasuolo, dve ekipe koje bi kvalitetom mogle da se nametnu kao iznenađenja u borbi za izlazak u Evropu, posebno se to odnosi na domaćina koji je na petom mestu na tabeli...

Parovi:

Subota:

Roma - SPAL 15:00
Juventus - Đenova 18:00
Udineze - Napoli 20:30

Nedelja:

Frozinone - Empoli 12:30
Parma - Lacio 15:00
Kjevo - Atalanta
Bolonja - Torino
Fiorentina - Kaljari 18:00
Inter - Milan 20:45

Ponedeljak:

Sampdorija - Sasuolo 20:30

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NUSKNV-S/P/M/R
Saturday, 20.10.2018
12:05

Kad ce (opet) La Madonina da odluci o tituli, odavno nije na nivou reputacije taj mec i nisu ti klubovi...