Serija A - Kakav meč u Veroni, sedam golova i pobeda "Viole", opet VAR na udaru, jedan Srbin strelac, drugi se povredio!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 27.01.2019.
14:42
Izvor: Sportske.net

Spektakl!

EPA-EFE/Filippo Venezia
EPA-EFE/Filippo Venezia

Povezane vesti

Kjevo je u matine terminu na svom stadionu dočekao Fiorentinu, a gosti su nakon ludih 90 i kusur minuta slavili sa 3:4 (1:2).

Poveli su u četvrtom minutu gosti iz Firence, strelac je bio novajlija Luis Murijel, koji se već dobro isplaćuje "Violi". 

Nakon toga je usledila jedna kontroverzna situacija, igrao se 14. minut kada je Đakerini postigao gol za 1:1, nakon katastrofalne greške mladog golmana Lafona.

Dodao je mladi Francuz loptu vezisti "Letećih magaraca", ovaj je iskoristio poklon, ali se onda oglasio VAR.

Sudija Ćifi je dobio instrukciju da pogleda snimak, nakon čega je on poništio Đakerinijev pogodak!

Reč je o tome što je Pelisije navodno zgazio na liniju kaznenog prostora Fiorentine, u trenutku kada je Lafon izvodio gol aut, što je prethodilo grešci golmana Fiorentine i pogotku koji je postigao Đakerini... U svakom slučaju, ostalo je 1:0 za goste.

U 25. minutu, nakon jednog centaršuta iz slobodog udarca, u pokušaju da zahvati loptu pred golom gostiju Pelisije pada na zemlju, bio je u duelu sa jednim defanzivcem Fiorentine, ali se sudija nije oglasio, nije konsultovan ni VAR, domaći igrači su sa pravom besneli.

So na ranu Kjevu dosuo je Marko Benasi u 27. minutu, kada je efektnim udarcem duplirao prednost "Viole".

Novi peh za ekipu iz Verona u 30. minutu, povredio se srpski internacionalac Nenad Tomović, koji je zbog povrede ubrzo i napusitio teren, zamenio ga je Slovenac Cesar.

Ipak, tračak nade za Kjevo u 38. minutu, Stepinski trese mrežu Fiorentine za 2:1, nakon centaršuta Depaolija.

Mogao je Depaoli i da poravna rezultat u sudijskoj nadoknadi, ali je slobodnjak poslao tik preko prečke.

Ako ste mislili da je prvo poluvreme bilo dinamično i sadržajno, šta onda reći za drugo?!

Nakon 15ak minuta igre u nastavku, Benasi namerno igra rukom u svom kaznenom prostoru, sudija Ćifi ga je počastio crvenim kartonom, Kjevo je dobio šansu da sa kreča poravna.

Pelisije izvodi najstrožu kaznu, precizno, 2:2.

Igrao se 66. minut kada je Kjeza bio veoma blizu toga da vrati prednost ekipi iz Firence, ali je talentovani ofanzivac pogodio prečku.

Nekih 13 minuta kasnije, Fiorentina ipak dolazi do novog vođstva, pobegao je Kjeza odbrani Kjeva i iz nezgodnog ugla jako dobro šutirao, "Viola" je ponovo povela.

A onda, u 85. minutu, novi penal za Kjevo, Dabo je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, za razliku od Benasija, nenamerno. Pelisije izvodi penal, ali ovoga puta ga mladi Lafon čita, Fiorentina je zadržala prednost. 

Nije tu bio kraj, nisu se predavali "Leteći magarci", igrao se 89. minut kada je srpski napadač Filip Đorđević, koji je na teren ušao sa klupe u drugom delu, zatresao mrežu Lafona nakon centaršuta Depaolija, 4:3 u Veroni!

Ipak, to je bio i poslednji bitan detalj sa ove utakmice, pobeda Fiorentine u verovatno najluđem meču u Seriji A ove sezone.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mak-Juventino
Sunday, 27.01.2019
15:45

Kakva utakmica , nesto najludje sto sam gledao u zadnje vreme ! Pelisie , sudija i VAR tragicari , Kieza veliki pobednik ! Da malo srede odbranu , Fiorentina bi bila konkurent za Top 4 , Simeone , Muriel i Kieza - kakav trio ! Sledeca stanica - Bergamo , Atalanta - Roma ! Uzivajmo !!!