Serija A - Juve prepreka u najvećem derbiju, Milan strahuje (NAJAVA)

Autor: Vladimir Stojanović
subota 27.04.2019.
11:20
Izvor: Sportske.net

Najveća utakmica italijanskog fudbala na programu večeras, najzanimljivija do kraja borba za Ligu šampiona. Miha ima šansu da obezbedi opstanak sa Bolonjom.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Serija A ulazi u završnicu, danas bi Siniša Mihajlović mogao da napravi ključni korak ka opstanku. Srbin u prvom meču 34. kola dočekuje Empoli, pobedom bi Bolonja odmakla gostima na osam bodova, četiri kola pre kraja, to je nedostižno.

Roma danas ima priliku da se dočepa četvrtog mesta i izvrši pritisak na Milan koji sutra gostuje u Torinu. Kolarov je u timu, očekivaće uslugu od Saše Lukića koji će takođe biti u ekipi "Bikova" za duel sa "Rosonerima". Ako ne dobiju u Pijemontu, Milanisti bi mogli da padnu na šest mesto, jer Atalanta u ponedeljak dočekuje Udineze na krilima plasmana u polufinale kupa.

Lacio još nije odustao od Lige šampiona, mada su propustili mnogo šansi, gostuju bez Sergeja koji je suspendovan, a i povređen na "Marasiju" protiv Sampdorije.

Bez značaja su mečevi između Frozinonea koji je već otpisan i Napolija koji je blizu drugog mesta, kao u poslednjeplasiranog Kjeva i Parme. Douše, Parma bi pobedom u Veroni otklonila svaku dilemu i mogla da odigra bez ikakvog pritiska poslednje četiri utakmice.

Šlager kola je "Derbi Italije", za Juve ne toliko bitan, osvojili su titulu, ali sigurno neće lako prepustiti bodove najvećem rivalu. Sa druge strane, Inter bi dobrim rezultatom učvrstio treću poziciju, blizu su plasmana u Ligu šampiona što je i bio cilj pred početak sezone. Ikardi će na klupu, Lautaro Martinez počinje meč, dok će Alegri praviti razne kombinacije, Džan će na poziciju štopera, Kanselo u vezni red, kao i Sandro, dok će u napadu biti Ronaldo i Bernadeski. Ovo je povratak na 3-5-2 formaciju ali bez BBC i proba možda za narednu sezonu. Daglas Kosta, Dibala, Mandžuki, Kedira su van stroja.

Kolo zatvara duel Fiorentine i Sasuola u ponedeljak koji takođe nema neki veći značaj, oba tima su u sredini tabele.

Parovi:

Subota:

Bolonja - Empoli 15:00
Roma - Kaljari 18:00
Inter - Juventus 20:30

Nedelja:

Frozinone - Napoli 12:30
Kjevo - Parma 15:00
SPAL - Đenova
Sampdorija - Lacio 18:30
Torino - Milan 20:30

Ponedeljak:

Atalanta - Udineze 19:00
Fiorentina - Sasuolo 21:00

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke