Serija A - Juve bi da pobegne, Napolijevo moranje (NAJAVA)

Autor: Vladimir Stojanović
subota 17.03.2018.
13:09
Izvor: Sportske.net

Poslednje kolo pred pauzu...

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Poslednje kolo pred odlazak na dvonedeljnu pauzu neće doneti neki derbi, ali svakako da će vodeći tandem učiniti sve da osvoji nove bodove.

Juventus gostuje u Ferari posle pola veka, rival je SPAL, jasno je da "Bjankoneri" računaju na sigurne bodove. Igraju večeras od 20:45, pobedom bi otišli na +7, što je dodatni pritisak za Napoli koji sutra uveče zatvara kolo protiv Đenove.

Juve je prošao teški period mečeva, Alegri neće ništa rizikovati, najbolji idu na teren, izostaje jedino suspendovani Benatija.

Što se Napolitanaca tiče, loša serija ih je udaljila od titule, ako Juventus dobije večeras, a oni ne savladaju Đenovu kod kuće, čini se da je bitka za titulu rešena. Ipak, veruju da će izdržati pritisak i nastaviti poteru, u igri je još 30 bodova. Kompletni su, u redovima Đenove Lazović najverovatnije na klupi.

Kolo inače otvaraju u subotu poslepodne Udineze i Sasuolo, "Zebrete" su u sredini tabele, devet bodova iznad zone ispadanja. Ali, ako pobede danas rivala, biće veoma blizu opstanka.

Sutra matine otvaraju Sampdorija i Inter, Đenovljani su pali iza Milana, ali i dalje imaju šansu za Evropu. Inter jednostavno mora da dobije na "Marasiju", ne smeju da dozvole da Milan koji dočekuje Kjevo još priđe na tabeli pred odloženu "Madoninu".

Lacio čeka Bolonju, takođe očekuju pobedu nakon plasmana u četvrtfinale LE, Sergej Milinković Savić će propustiti meč zbog povrede, Basta je na klupi.

Od naših, videćemo Radovanovića protiv Milana, na teškom gostovanju uzdrmanih "Magaraca" na "San Siru", Ljajić je zaboravljen u Torinu koji čeka Fiorentinu. I Bleki Milenković bi trebalo meč da počne sa klupe za rezerve.

Roma gostuje u Krotoneu, biće umorni od Lige šampiona, ali pobeda je imperativ, Kolarov će biti u timu, baš kao i Đuričić u Beneventu koji je otpisan, pa ćemo videti sa koliko motiva mogu da se suprotstave Kaljariju koji se bori za opstanak.

I na kraju, još jedan davljenik, Verona, sa Vukovićem u ekipi čeka opasnu Atalantu koja je sredino nedelje poražena od Juventusa. I ovde jedan od timova ima veći motiv, ali Atalanta i dalje pokušava da ponovi prošlogodišnji uspeh i dokopa se Evrope, pa Venetima neće biti nimalo lako protiv objektivno kvalitetnijeg rivala.

Parovi 29. kola:

Subota

Udineze - Sasuolo 18:00
SPAL - Juventus 20:45

Nedelja:

Sampdorija - Inter 12:30
Milan - Kjevo 15:00
Benevento - Kaljari
Krotone - Roma
Torino - Fiorentina
Verona - Atalanta
Lacio - Bolonja 20:45
Napoli Đenova

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
amigo999
Saturday, 17.03.2018
15:34

Juve je uz Real i Barcelonu najjaca ekipa sveta...

avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Saturday, 17.03.2018
19:34

I Bajern i Siti i PSZ. Od Bajerna sigurno nisu jaci, odmah da se razumemo, a tesko da su i od Sitija.

avatar
Agent Provocateur
Saturday, 17.03.2018
14:39

Kalcopoli ili ne, ovi su doktorirali Italijansko prvenstvo i to je otprilike to.

avatar
Luka Modric
Saturday, 17.03.2018
18:26

Istina..ali i dalje ih nevolim zbog tog namjestanja..da jesu veliki klub jesu ali jbga..prevaranti

avatar
Agent Provocateur
Monday, 19.03.2018
22:05

Znas ono, ni ja ih ne volim ali nemam vise snage da ih mrzim. Svi imaju istu polaznu osnovu u italiji a ovi su tri koplja bolji i to je to. Da je neko objasnjenje tipa Torino veci grad ili atraktivniji or Rima i Milana - nije. Imaju veci stadion - nije. Privlace bolje igrace - pa nije. Nego jednostavno znaju kako a ostali ne znaju i tako iz decenije u deceniju, ostane neki kusur, zablista neko nekad ali oni u lokalu vecito mlate sve zive.

avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Saturday, 17.03.2018
14:10