Serija A - Još "Befana", pa na odmor (NAJAVA)

Autor: Vladimir Stojanović
petak 05.01.2018.
13:03
Izvor: Sportske.net

Italijani novogodišnju seriju završavaju 20. kolom posle čega sledi dvonedeljna pauza. Vodeći tandem očekuje pobedu, Inter na iskušenjima, Roma čeka uvek neugodnu Atalantu.

Beta/Andrea Di Marco/ANSA via AP
Beta/Andrea Di Marco/ANSA via AP

Povezane vesti

Italijanski praznici se završavaju mečevima 20. kola, sledi dvonedeljna pauza, na Apeninima se posle subote neče igrati do treće nedelje vikenda. Kolo počinje u petak, ostali mečevi na programu su na "Befanu", 6. januara.

Večeras ćemo videti dva meča, Kjevo dočekuje zahuktali Udineze koji od dolaska Masima Oda ruši sve pred sobom, imaju pet pobeda, dok su domaći u velikoj krizi, kulminacija je poraz od otpisanog Beneventa.

Derbi je večeras na "Frankiju", Fiorentina dočekuje Inter koji je u seriji loših rezultata. Firenca nikada nije lako mesto za vađenje, Spaletijev tim ima bod u poslednja tri meča, skliznuli su sa prvog mesta i sada je jasno da je top 4 jedini cilj. Nema Mirande u timu Intera, Spaleti ne može da očekuje zvučna pojačanja, ali svakako da cilja bodove protiv Piolija koga je nasledio na klupi "crno-plavih".

Sutra je matine u Torinu, posle smene Mihajlovića, "Bikovi" predvođeni novim trenerom Macarijem dočekuju Bolonju koja ni sam ne igra dobro u poslednje vreme. Torino je oslabljen, videćemo kako će proteći debi nekadašnjeg trenera Napolija i Votforda.

U popodnevnom mečevima, Milan mora jednostavno da dobije Zengin Krotone, dok će Samp koja je prekinula lošu seriju gostovati protiv Beneventa, poslednjeplasiranog tima na tabeli. Đenova ima težak ispit protiv Sasuola, tima koji se prenuo pošto je Bepe Jakini preuzeo klupu, dok će Napoli tražiti bodove nakon ispadanja iz kupa protiv slabe Verone. Napolitanci bi tokom popodneva mogli da povećaju prednost nad Juventusom.

Roma protiv Atalante je jedan od zanimljivijih mečeva kola, Naingolan je preseljen na klupu, Ščik takođe i Di Frančesko promenama pokušava da zaustavi pad tima. "Orobići" su u polufinalu kupa, kao i Juve, i dalje su u trci na tri fronta, ako se tako može reći, jer igraju i LE.

Lacio gostuje u Ferari, favoriti su protiv domaćeg SPAL-a, cilj Rimljana je da pre pauze zabeleže novi trijumf i eventualno stignu u top 4. Kolo će zatvoriti gostovanje Juventusa na Sardiniji u subotu uveče, kasne za Napolijem bod, ali sada ih čeka serija lakših rivala i sigurno će u narednom periodu posle pauze probati da serijom pobeda preuzmu čelnu poziciju i pobegnu Sarijevom timu.

Juve je u optimalnoj formi, kako kaže Alegri, sada je bitno da na pravi način završe ovaj deo sezone pre dvonedeljne pauze, posle čega će već polako početi da misle i na Totenhem.

U timu će biti Dibala, vraća se i Iguain, igraće i Pjanić, i dalje nema De Šilja i Bufona.

Parovi 20. kola:

Petak:

Kjevo - Udineze 18:00
Fiorentina - Inter 20:45

Subota:

Torino - Bolonja 12:30
Đenova - Sasuolo 15:00
Milan - Krotone
Napoli - Verona
SPAL - Lacio
Benevento - Sampdorija
Roma - Atalanta 18:00
Kaljari - Juventus 20:45

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke