Serija A jača od italijanske vlade, ipak se igra!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 08.03.2020.
14:10
Izvor: Sportske.net, Beta

I pored preporuke da se svi mečevi odlože do daljnjeg, Serija A se nastavlja.

twitter
twitter

Povezane vesti

Italijanski ministar sporta Vinćenco Spadafora preporučio je danas otkazivanje svih mečeva u Seriji A zbog širenja koronavirusa, ali taj predlog nije uvažen.

Nekoliko minuta pre početka meča Parma - SPAL, koji je bio zakazan za 12.30, igrači su obavešteni da ministar sporta razmišlja o momentalnom prekidu sezone u Seriji A, nakon čega su se oni vratili u svlačionice.

Spadafora je rekao da podržava mišljenje predsednika italijanskog sindikata fudbalera Damijana Tomazija da bi trebalo suspendovati utakmice do daljnjeg kako bi se izbeglo ugrožavanje igrača usled epidemije koronavirusa.

"Mislim da bi predsednik Fudbalskog saveza Italije Gabrijele Gravina trebalo da razmisli još jednom i donese odluku bez čekanja prvog slučaja zaraze", rekao je Spadafora.

Međutim, predlog ministra nije uvažen. Odlučeno je da će se meč Parma - SPAL ipak odigrati danas tako da je počeo sa sat i 15 minuta zakašnjenja.

Pored ove, danas je na programu još četiri meča u Seriji A.

Italijanska vlada je zbog brzog širenja epidemije danas izdala ukaz kojim se uvodi karantin do 3. aprila za oko 16 miliona Italijana koji žive na severu zemlje, a pored toga uvode se druge preventivne mere za celu zemlju kao što su zatvaranja bioskopa, pozorišta, teretana, škola plesa, skijališta, bazena i drugih mesta.

Italija sa više od 5.880 slučajeva i 233 umrlih je zajedno sa Iranom i Južnom Korejom jedna od najteže pogođenih zemalja izvan Kine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
amigo999
Sunday, 08.03.2020
15:20

Jako neracionalno razmisljanje. Igranje bez publike je sigurnosni preventivni postupak. Traziti da se liga prekine? Policija radi svoj posao uprkost koroni, samo se mere predostroznosti uvode. Isto vazi za vozace, zdravstvo itd..To je kao da se jedan policajac zarazi koronom, i vi trazite da se zatvore sve policijske stanice.... Oni su profesionalci, Traziti da se zaustavi Seria A , to moze samo manje inteligantan covek ili neprijatelj Serie A i fudbala uopste...