Serija A - Imobile ''pocepao mrežu'', Atalanta ''bacila petardu'', Torino ima za čim da žali

Autor: Darko Mitrović
nedelja 21.10.2018.
16:59
Izvor: Sportske.net

U iščekivanju večerašnjeg milanskog derbija, odigrane još tri utakmice devetog kola Serije A. Atalanta najubedljivija, Lacio slomio Parmu u finišu, Torino prokockao dva gola viška u Bolonji.

Beta/Elisabetta Baracchi/ANSA via AP
Beta/Elisabetta Baracchi/ANSA via AP

Povezane vesti

Ekipa Lacija, za koju je svih 90 minuta odigrao naš Sergej Milinković-Savić, savladala je danas kao gost ekipu Parme sa 2:0.

Drugo poluvreme donelo je znatno više sadržaja u ovom meču. Imobile je u 51. minutu prokockao sjajnu priliku sa pet metara, posle pokušaja Milinković-Savića. Mogao je do gola i srpski reprezentativac u 54. minutu, kada je šutirao iz dobre pozicije sa ivice kaznenog prostora, po sredini gola, ali to je učinio previše traljavo, golman Sepe je lako zaustavio taj udarac.

Dva minuta kasnije sjajna prilika za Parmu preko Di Gaudija, ali loše je prihvatio loptu i gosti su otklonili opasnost.

Usledio je mirniji period igre, sve do 80. minuta, kada je Galjolo srušio Berišu u kaznenom prostoru Parme, a za sudiju nije bilo dileme - penal za Lacio. Ćiro Imobile je izveo najstrožu kaznu, snažno, precizno, pod prečku - neodbranjivo za 1:0!

Mogao je Imobile u 87. minutu i do još jednog gola, ali je loše reagovao u situaciji jedan na jedan, iskosa sa leve strane, kada je golman Sepe izašao kao pobednik.


Ovo je šesta pobeda Lacija, koji je sada izbio na treće mesto sa 18 osvojenih bodova.

Atalanta je ovog popodneva ostavila najbolji utisak, Tim iz Bergama protutnjao je Veronom, gde je deklasirao domaću ekipu Kjeva sa 5:1.

Kanonada je počela u 25. minutu, golom De Roma, a samo tri minuta kasnije, Iličić je duplirao prednost Atalante.

A da od preokreta neće biti ništa postalo je jasno kada je u finišu prvog poluvremena Kjevo ostao i bez isključenog Barbe.

U nastavku se to i potvrdilo, Iličić je bio nemilosrdan prema domaćinu, postigao je još dva gola, u 50. i 52. minutu, a tačku je kada su u pitanju gosti stavio Gosens u 72. minutu meča.

Do kraja domaći su uspeli koliko-toliko da ublaže poraz golom Birse u 84. minutu iz jedanaesterca. Dodajmo još da je ekipu Kjeva svih 90 minuta sa kapitenskom trakom predvodio srpski internacionalac Ivan Radovanović.

Mnogo neizvesnije bilo je danas u Bolonji, gde je domaći tim uspeo da osvoji bod protiv Torina, iako su gosti imali dva gola prednosti. Na kraju - 2:2.

Torino je poveo već u 14. minutu golom Jaga Falkea, a početkom drugog poluvremena Bazeli je zadao novi udarac domaćinu - 0:2.

Ipak, ekipa Boplonje se brzo pribrala, pa je već u 59. minutu Santander prepolovio prednost gostiju, a osamnaest minuta kasnije Kalabrezi je poravnao na konačnih 2:2.

U poslednjim trenucima meča, Zaza je propustio veliku priliku da donese pobedu Torinu, ali je posle centrašuta Falkea iz slobodnog udarca promašio loptu na nekih šest metara od gola Bolonje.

U timu Torina nastupio je i srpski reprezentativac Saša Lukić, koji je u 73. minutu zamenio Bazelija.

Serija A, 9. kolo

Nedelja:

Bolonja - Torino 2:2
Kjevo - Atalanta 1:5
Parma - Lacio 0:2
18:00h Fiorentina - Kaljari
20:30h Inter - Milan
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
rossonero_t
Sunday, 21.10.2018
17:58

Kad se setim da je Galijani hteo da dovede ovog Venturu za trenera Milana, majko mila...

avatar
AC Milan-najtrofejniji klub na svetu
Sunday, 21.10.2018
17:57

Kolko srece ima ovaj Lacio, njihov domet je 7-8 mesto.

avatar
jack wilshere
Sunday, 21.10.2018
19:55

I takvi kakvi su, oni su Juventus za Milan..

avatar
NUSKNV-S/P/M/R
Monday, 22.10.2018
09:00
avatar
AC Milan-najtrofejniji klub na svetu
Monday, 22.10.2018
08:19

Vidim sacekao si da se zavrsi derbi