Serija A - Hoće li Milan učiniti uslugu ranjenom Juventusu (NAJAVA)

Autor: Vladimir Stojanović
subota 14.04.2018.
12:02
Izvor: Sportske.net

Tri kola za sedam dana, može li Napoli da ostane u trci do sledećeg vikenda, kada putuju u Torino?

Beta/Alessandro Di Marco/ANSA via AP
Beta/Alessandro Di Marco/ANSA via AP

Povezane vesti

Posle silnih uzbuđenja u Evropi, Serija A ulazi u završnicu, Juventus će pokušati da pobegne ovog vikenda i možda i reši trku za titulu.

Potrebno je jasno, da pobede Sampdoriju na domaćem terenu, a onda da im Milan učini uslugu u nedelju uveče na "San Siru" protiv Napolija.

Juventus ima +4, besni su zbog načina na koji su eliminisani u Madridu, naredno kolo na programu je već sredinom nedelje, pa će Alegri odmarati neke od igrača.

Na gol će Šćešnji, Rugani i Aleksa Sandro igraće od početka, vraća se Dibala.

Nema povređenog De Šilja, odmoriće se Kjelini, Bernadeski još nije spreman. Dorija je opasna, igra odličnu sezonu, može u Evropu, neće ovo biti lako za iscpljeni Juventus.

Napolitanci će posle pobede u zaustavnom vremenu protiv Kjeva stići u Milano sa željom da slave protiv oslabljenog Milana. Nema Bonućija i Romanjolija, na drugoj strani gosti kompletni, jedino je Mario Rui suspendovan. Jasno, Napoli je favorit, ako ostane +4 i posle mečeva u sredu, ko zna, možda će se prvenstvo rešavati narednog vikenda u Torinu u direktnom duelu.

Derbi kola je onaj rimski, veoma je značajan, Roma je na krilima plasmana u polufinale Lige šampiona, ali sada moraju da se okrenu gradskom rivalu koji je u četvrtak eliminisan iz Evrope.

Timovi imaju po 60 bodova, pobednik će napraviti veliki korak ka Ligi šampiona, a danas će osluškivati dešavanja iz Bergama. To je mali lombardijski "crno-plavi" derbi, Atalanta čeka Inter koji je u nevolji posle poraza u Torinu, ispao je iz top 4 i sada je pred moranjem.

Kolo otvaraju Kaljari i Udineze bodovi su potrebni za mirnu završnicu, mada su "Zebrete" u boljoj poziciji, bod bi im bio poput trijumfa.

Ljajić je rovit, videćemo igra li protiv Torina u meču koji Kjevo mora da dobije, dok Đenova čeka Krotone, pobeda bi za domaćina značila i opstanak, Zengin tim ima težak raspored, učiniće sve da makar ostanu neporaženi pod Lanternom.

I Verona se davi, pokušaće da iznenadi Bolonju koja je osam bodova iznad crte, dok Fiorentina ne odustaje od borbe za sedmo mesto, gost je SPAL koji dobro igra u poslednje vreme i ima šansu da preživi prvu sezonu u eliti posle pola veka.

Sasuolo ima zicer koji bi ih pogurao ka sredini tabele, gostuje im otpisani Benevento.

Parovi 32. kola:

Subota:

Kaljari - Udineze 15:00
Kjevo - Torinp 18:00
Đenova - Krotone
Atalanta - Inter 20:45

Nedelja:

Fiorentina - SPAL 12:30
Milan - Napoli 15:00
Bolonja - Verona
Sasuolo - Benevento
Juventus - Sampdorija 18:00
Lacio - Roma 20:45

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke