Serija A gotova, Pogba "izvisio", Mendeš sprema paket za Juve?

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 02.12.2018.
09:41
Izvor: Sportske.net

Italijanski mediji jednoglasni, već ovog vikenda bi stvari mogle da budu jasne. Ronaldo i Juventus porušili sve rekorde, a Paratići sprema novo iznenađenje...

EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI
EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Povezane vesti

Juventus je pobedio u 13 od 14 utakmica ove sezone, u gostima su dobili svih sedam mečeva, niko nikada nije napravio ovakvu seriju pobeda van svog terena na startu top 5 šampionata, od kada pobeda vredi tri boda, niko nije imao ovakav skor.

Ronaldo je ponovo stigao Pjonteka, 10 golova u šampionatu iz 14 mečeva, taj start je imao u Juventusu jedino legendarni Velšanin Džon Čarls još 1958. ali on nije imao šest asistencija kao Portugalac.

Pobeda u Firenci je očekivana, međutim način na koji su stigli do nje, bez Pjanića je impresivan.

Ono o čemu svi pričaju, Juventusu nije potreban Pol Pogba i u klubu je izgleda to počelo da biva jasnije.

Razlog je Rodrigo Bentantkur, momak koji igra fantastično, nametnuo se posle povreda Kedire i Džana. Za Urugvajca se znalo da je veliki talenat, došao je kao deo posla oko povratka Teveza u Boku, sada Juve mora nekako da izbriše klauzulu o procentima koje Argentinci dobijaju, da mu poveća platu, već sada on je jedan od ključnih igrača tima.

Pa kad nije potreban Pogba, šta jeste?

Džejmsa Rodrigeza im nudi Žorge Mendeš, nije baš da Juventus ne može bez Kolumbijca, ali sa druge strane oni ciljaju premiju koju samo portugalski menadžer može da im obezbedi, De Heu.

Naime, Anjeli smatra da bi to bio šlag na tortu, nekako u Juventusu vole da imaju najboljeg golmana na svetu, mada Šćešnji brani odlično. U svakom slučaju, pisali smo, Paratići je mnogo otvoreniji za saradnju sa Mendešom nego prethodnik Marota, on je sklopio sporazum oko Ronalda, pristao da uzme Kansela, ispostavilo se da je i to bingo, Portugalac može da igra i desnog i levog beka, a u ofanzivi je jedan od najboljih na svetu, mada mu saigrači i Alegri zameraju da često zaboravi da se vrati.

U svakom slučaju, ako Inter ne dobije u Rimu večeras, Napoli u Bergamu sutra uveče, Juventus će zadržati dvocifrenu prednost, čini se da je ova bitka odlučena pre nego što je i počela.

Šta kažu u klubu.

"Ne gledam tabelu i ne zanima me, sledećeg petka je Inter, za nas je, kao i za njih, to uvek posebno", najavio je kapiten najveći italijanski derbi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MarioJ
Sunday, 02.12.2018
19:39

Bilo mi je žao Bentakura prošle sezone rijetko je igrao. Dobio je priliku povredema Dzana i Kedire i pokazao je da je jedan od najtalentovanijih mladih igrača. Sinoć je odigrao odličan meč, prvi put je bio na poziciji organizatora igre, pošto nije igrao Pjanić i postigao je gol. Pogba je definitivno nepotreban i skup. U Ščesnog definitivno nemam povjerenja imajući u vidu partije iz Arsenala i Rome. Dovođenje De Hea definitivno ako je moguće, ili nekih mlađih talenata tipa Barela, Kijeza, De Liht.

avatar
mrancic
Sunday, 02.12.2018
11:16

Ovakav Pogba nikome ne treba.Samo da se Junajted oslobodi njega i Sančeza,ako može već u januaru.Matić polako posrće,sve je gori.Junajtedu treba bar jedan ako ne i dva igeača u vezi,pre štopera.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 02.12.2018
10:48

Naravno da dobijate sve (i u gostima) kada imate onakvo sudjenje protiv najvecih rivala, jos uvek ne mogu da se odlucim da li ste vise pokrali Inter prosle sezone ili nas ove, mrtva trka. I nije ta utakmica najveca u Italiji jer smo mi sigurno jedan od dva najveca kluba, a ne moze da bude ni Derbi Italije jer je ta utakmica taj epitet do '06 nosila zbog toga sto do tada niko od vas nije igrao u drugoj ligi iako ste i jedni i drugi trebali da igrate tamo i mnogo pre toga i to nekoliko puta pa je i to oduvek bilo na silu i vestacki hajpovano, ali, to je vec druga prica.