Serija A - Firenca na nogama, u Rimu opsada, Napoli protiv "Boginje" (NAJAVA)

Autor: Vladimir Stojanović
subota 01.12.2018.
13:11
Izvor: Sportske.net

Tri veoma zanimljiva meča, po mnogima ovaj vikend može da bude ključan u Seriji A.

EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI
EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Povezane vesti

Nekoliko veoma zanimljivih mečeva u Seriji A ovog vikenda, kolo će otvoriti SPAL i Empoli u subotu u popodnevnom terminu, bitka za "šest bodova", Jakini će probati da pokrene Emnpoli, dok su za domaćina u Ferari ove mečevi ključni u borbi za beg u sredinu tabele. Kod gostiju Krunić u postavi, Vanja Milinković Savić na klupi domaćih...

Jedna od centralnih utakmica kola je gostovanje Juventusa u Firenci, gradu u kome su najomraženiji u Italiji. Ovo je zaista uvek meč pun tenzija, mnogo više za Fiorentinu, mada će danas cela Italija osim Juventina navijati za njih, da prekinu seriju "Bjankonera" i spasu prvenstvo.

Milenković koga gledaju skauti Junajteda, ali i Juventusa će početi meč za Toskance, Juve bezt Aleksa Sandra, Džana i Kedire, odmaraće Pjanića, počinje Dibala, u triju sa Ronaldom i Mandžukićem.

U večernjem terminu, Sampdorija čeka Bolonju, problemi sa predsednikom kluba uzdrmali su Đenovljane, igraju i lošije nego na startu, ali Đampaolo veruje da bi mogli da krenu u novu seriju. Bolonja je u zoni ispadanja šuška se da će Pipo Inzagi dobiti otkaz ako izgubi ovaj meč.

Nedeljni matine pripada Milanu, na "San Siru" gostuje nepredvidiva Parma, Gatuzo se bunio što tim igra ovako rano, iako je u četvrtak imao obaveze u LE. Nema suspendovanog Iguaina, a da ne nabrajamo ko je sve povređen, ponovo će Rodrigez na mesto štopera, Kutrone će predvoditi napad.

Frizonone na svom lepom "Benito Stirpe" stadionu traži bodove koji bi ga pomerili sa pretposlednje pozicije u dogledno vreme, ali Kaljari teško gubi mečeve, Sardi su neefikasni kao i domaćin, ali ako daju gol, obično stignu do pozitivnog rezultata.

Sasuolo čeka Udineze, Davide Nikola je na klupi "Friulana", probaće da ih probudi protiv odličnog domaćina. Đuričić bi mogao na klupu, Sasuolo je osmi, želi opet u LE, imaju zaista respektabilan tim.

Valter Macari se posle zdravstvenih problema vraća na klupu Torina, na "Olimpiku" gostuje Đenova, Lazović počinje za goste koji dolaze posle remija u gradskom derbiju i koji bod sa strane bi im olakšao drugi deo sezone.

Kjevo dočekuje Lacio, SMS je u timu, odmarao se u četvrtak u porazu na Kipru, Lacio je favorit, ali Kjevo je ohrabren remijem u Napulju. Radovanović u timu, Đorđević na klupi, Tomović je teže povređen, dugo ga nema u konkurenciji...

Derbi je u Rimu, Di Frančesko verovatno igra za posao, mada nije jasno koga bi Roma dovela za trenera u slučaju smene, jer teško će privoleti Kontea, a Montela nije po Monćijevom ukusu. De Rosi, Džeko, Pelegrini i El Šaravi su povređeni, pa je posao "Vučice" tim teži, Kolarov igra od početka, na drugoj srtani nema Rađe Naingolana, bivšeg fudbalera Rimljana. Ikardi počinje sa Keitom, nakon očajnih partija Perišić se seli na klupu.

U ponedeljak kolo zatvaraju u Bergamu Atalanta i Napoli, težak ispit za Napolitance, Bergamaski su uvek sjajni na svom terenu, nedavno su rasturili Inter, odmorniji su od Napolija, nedostajaće im Iličić. Anćeloti ne sme da meša karte, to mu se osvetilo protiv Kjeva, kasni osam bodova za Juventusom, nema pravo na kiks, pogotovo ako Juve slavi danas u Firenci.

Subota:

SPAL - Empoli 15:00
Fiorentina - Juventus 18:00
Sampdorija - Bolonja 20:30


Nedelja:

Milan - Parma 12:30
Frozinone - Kaljari 15:00
Torino - Đenova
Sasuolo - Udineze
Kjevo - Lacio 18:00
Roma - Inter 20:30

Ponedeljak:

Atalanta - Napoli 20:30

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke