Serija A - Erupcija Vezuva, Mihino moranje, Gatuzov debi...

Autor: Vladimir Stojanović
petak 01.12.2017.
13:58
Izvor: Sportske.net

Kolo u Italiji traje od petka do ponedeljka, biće veoma zanimljivo, u centru pažnje večerašnji derbi, ali ima još nekoliko zanimljivih mečeva...

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Jasno je da će 14. kolo Serije A biti u senci velikog derbija na "San Paolu". Pod Vezuv stiže Juventus, domaćin u transu, vode na tabeli, velika četiri boda bi mogla da postanu i +7, po mnogima to bi mirisalo na "Skudeto".

Napolitanci se uzdraju u krcati "Sveti Pavle" stadion gde Juventus ne prolazi dobro poslednjih godina, tačnije, izgubio je tri od četiri meča, računajući i jedan u kupu.

Uz to Alegri je bez Mandžukića i Lihštajnera, Iguain će se suočiti sa mržnjom nekadašnjih navijača, igraće iako ima problem sa rukom. Napolitanci osim Gulama kompletni, ove sezone se samo dva boda ispustili kod kuće.

Edin Dzeko

Kolo otvaraju Roma i Spal, ovo je šansa za Rimljane da se okoriste teškim rasporedom rivala, ne smeju da misle na završnicu Lige šampiona, Di Frančesko očekuje bodove protiv novajlije iz Ferare koji će se boriti za goli život, ali im i ne ide tako loše. SPAL je prvi put posle pola veka u eliti, imaju deset bodova, jasno je da će njihova forma kod kuće biti ključ, gotovo su bezopasni na strani. Predvodiće ih nekadašnji igrač Rome, Marko Borijelo, kao i još jedan iskusni napadač, Alberto Paloski. Za Romu debituje kao starter Patrik Ščik, koji je odigrao samo 18 minuta od dolaska iz Sampdorije.

U subotu, Mihin Torino dočekuje Atalantu što je sudar timova iz gornjeg doma kada je kvalitet u pitanju. "Orobići" su platili ceh igranju u Evropi, ali svejedno, radi se o odličnom timu. "Bikovima" ide bolje na strani protiv jačih, na svom "Olimpiku" rasuli su baš dosta bodova protiv slabijih timova. Mihajlović očekuje da proradi Beloti, Ljajić će početi meč, gosti su kompletni, sa opasnim Papu Gomezom i Kristanteom koga traže veliki klubovi.

AC Milan

U nedeljnom matineu, Rino Gatuzo debituje kao trener Milana, "Rosoneri" gostuju u napuljskom predgrađu protiv Beneventa, tima koji je egzotika u Seriji A, nemaju nijedan bod. Gube tesno u poslednje vreme, nemaju ni sreće, samo čudo može da ih spasi povratka u Seriju B, ali nemaju šta da izgube. Videćemo šta će "Ringhio" Gatuzo promeniti, najavio je 3-4-3, sa Susom, Bonaventurom uz Kalinića, a u tim se vraća Bilja.

Bolonja koja igra odlično dočekuje u popodnevnom programu Kaljari, oba ova tima imaju jedan cilj, prijatno proleće u sredini tabele. Donadonijev tim je dobio dva meča u nizu, rasturili su Samp, ali imaju više bodova u gostima. Imaju dobru tradiciju kod kuće protiv Sarda, ovo je na prelazu između šezdesetih i sedamdesetih bio veliki derbi.

Fiorentina

Fiorentina je otela bod u Rimu protiv Lacija, Rimljani su bili besni na sudiju, ali kako smo rekli na početku sezone, ovaj Piolijev tim je za sredinu tabele. Sasuolova herojstva od pre dve godine su prošlost, ove sezone bi mogli da se bore za opstanak, smenili su trenera, na klupi debituje Bepe Jakini, imaju dosta povređenih igrača, videćemo mogu li da iznenade na "Frankiju" gde Toskanci nisu baš ubedljivi. Emilijani bolje igraju van svog "Mapeija", pa je to razlog više za optimizam novog čoveka na klupi.

Mauro Ikardi

Inter čeka Kjevo, ako Napoli ne pobedi Juve mogli bi i do prvog mesta, liderska pozicija bi samo raspalila još više maštu navijača. I dalje stoje primedbe da ne igraju dobro, ali pobeđuju, drugi su na tabeli, Spaleti će imati problema jer izostaju Miranda, Galjardini i Vesino, Ranokija će igrati od prvog minuta u odbrani. Kjevo je ćudljiv tim, nema našeg Radovanovića koji je suspendovan, "Leteći magarci" će i ove sezone biti oko 10. mesta, u to nema nikakve sumnje. Mogu da igraju opušteno, Maran se neće samo braniti, ali retko su uspevali da iznenade van "Bentegodija", mada su pre par godina odneli bod sa "San Sira". Inter je uz Napoli jedini neporažen ove sezone.

Sampdorija je izgleda previše slavila pobedu nad Juventusom, pa su delovali kao razbijena vojska u Bolonji, sada ih čeka Lacio u jednom od zanimljivijih mečeva kola. "Marasi" je uvek težak ispit, "Orlovi" su izgubili dva boda od Fiorentine, sada zaostaju za gradskim rivalom, nema Nanija, SMS će početi, Basta šansu čekati sa klupe. Lacio je prošle sezone dobio Doriju 7:3 kod kuće, ali utakmice su mnogo napetije pod Lanternom.

Krotone

Krotone čeka Udineze, Kalabrezi su bolji nego prošle sezone, imaju 12 bodova, ali jasno da će patiti i u ovom šampionatu. Igraju sa dosta oscilacija, izgubili su kod kuće od Đenove, ali su dobili Bolonju u gostima. Udineze je takođe u donjem domu, posle pobede nad Atalantom, usledila su dva poraza, Del Neri je smenjen, na klupi je Masimo Odo, svakako da će probati da uđe u seriju dobrih rezultata i pobegne ka sredini tabele. Kod domaćina nema vođe napada Budimira, na drugoj strani izostaju Halfredson, Behrami, napad će predvoditi odlični Stipe Perica.

Još jedan meč u ponedeljak je sudar Verone i Đenova, dva tima koja su takođe već u nevolji, ali su se digla u poslednjem kolu, trijumfima. Verona je dobila samo jednom kod kuće, Đenovljani su promenili trenera, Balardini je seo na klupu umesto Jurića, Lazović je na klupi. Đenova je u boljoj formi u poslednje vreme, pa je iz tog razloga favorit, ali videćemo može li Verona sa mladim igračima poput Verdea i Keana u napadu da ugrozi Perina.

Petak:

Roma - SPAL 18:00
Napoli - Juventus 20:45

Subota:

Torino - Atalanta 20:45

Nedelja:

Benvento - Milan 12:30
Bolonja - Kaljari 15:00
Fiorentina - Sasuolo 15:00
Inter - Kjevo 15:00
Sampdorija - Lacio 20:45

Ponedeljak:

Krotone - Udineze 19:00
Verona - Đenova 21:00

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Joker96
Friday, 01.12.2017
16:33

Galjardini i Miranda su planski dobili zute kartone u proslom kolu da bi ovo kolo pauzirali i onda bili starteri u sledecem kolu protiv Juventusa. Sto se Vesina tice,verovatno ni sa njim nece rizikovati Spaleti,treba da bude fit za sledece kolo. Igrace dosta fudbalera koji nisu dobijali puno sansi ove sezone,evo sada je lepa prilika da se dokazu,kao i da se vidi koliko ovaj Inter moze bez nekoliko startnih igraca u postavi.

avatar
Crveno boja ljubavi
Friday, 01.12.2017
15:49

Neka nas dobije Benevento i neka izgubimo jos 10 vezanih samo ovaj da ode sa klupe! Najjadnije resenje ikada!

avatar
DR DRE
Friday, 01.12.2017
15:18

Pardon, 50. Necu vise smanjivati, obecavam:-D

avatar
DR DRE
Friday, 01.12.2017
15:18
avatar
DR DRE
Friday, 01.12.2017
15:18

Ako nas Biglia ne izbavi, niko nece:-D Benevento je oko 100 kilometara udaljen od Napulja.