Serija A - Derbi Italije, Mihina istina, Napolijev "popravni" (NAJAVA)

Autor: Vladimir Stojanović
subota 09.12.2017.
09:54
Izvor: Sportske.net

Najveća utakmica italijanskog fudbala na programu u subotu uveče, mogli bismo opet da vidimo promenu na liderskoj poziciji, u ponedeljak Miha protiv svoje prošlosti...

Beta/Ciro Fusco/ANSA via AP
Beta/Ciro Fusco/ANSA via AP

Povezane vesti

Nema predaha u Italiji, derbi za derbijem, ove subote je i onaj najveći "Derbi Italije", kako ga je nazvao Đani Brera. Sudar dva ogorčena rivala, sigurno najvećih na Apeninima, makar kada je netrpeljivost navijača u pitanju.

Retko ili nikad u ovoj deceniji, Inter stiže u Torino kao lider, Juventus posle pobede u Napulju želi novi trijumf kako bi preskočio Spaletijev tim. Neće im biti lako, igrali su u Ligi šampiona, izborili top 16 fazu, ali imaju problema sa timom, Bufon je povređen, Dibala i Pjanić umorni, videćemo koga će Alegri izvesti na teren "Alijanc" stadiona. Inter baš računa na svežinu, ali dugo, od 2012. kada je Milito prekinuo fantastičnu seriju Konteovog Juventusa nisu dobili na ovom gostovanju.

insinje napoli


Napoli će probati da se oporavi od poraza od Juventusa i ispadanja iz Lige šampiona u duelu sa Fiorentinom. Iako je top 8, Piolijev tim teško može da parira objektivno jačim Napolitancima. Videćemo hoće li Insinje biti u ekipi, Sari želi bodove, sada je jasno, svim silama žele titulu, a ako Inter ne pobedi, trijumfom u ovom meču bi se vratili na čelnu poziciju.

Za Sinišu Mihajlovića počinje vreme odluke, njegov Torino gostuje Laciju. Ovaj, na neki način srpski derbi bi mogao da bude početak kraja za Mihu čiji su "Bikovi" rasipali bodove protiv slabijih ekipa i imaju četiri remija u nizu. Ali, sa druge strane, bolje igraju protiv Jačih pa će Lacio morati da bude oprezan u ponedeljak. SMS će početi meč za Rimljane, Basta je na klupi, na drugoj strani, Ljajić i Beloti će pokušati da nađe golgetersku formu.

Dzeko

Zahuktala Roma će u Veronu, Kjevo je neugodan rival, ali "Vučica" igra odlično, ozborila je plasman u top 16 i to kao lider grupe, ako bude imala sreće u žrebu može i dalje. "Leteći magarci" su spušteni na zemlju protiv Intera, ali radi se o time koji igra bez pritiska, ume da bude neugodan, mada je Roma objektivno veliki favorit.

Rino Gatuzo će probati da zabeleži prvu pobedu na klupi Milana, gost je Bolonja koju predvodi još jedan bivši igrač "Rosonera" Donadoni. On je godinama slovio kao kandidat za trenera "Rosonera", nikada nije dobio priliku, pa uvek ima poseban motiv.


Gatuzo

Oba tima, manje-više kompletna, Poli, vezista Bolonje neće moći da igra protiv bivšeg kluba.

Atalanta posle uspešno završene evropske jeseni gostuje protiv Đenove koja se davi, dok Sampdorija, još jedan tim iz gornjeg doma gostuje u subotu na Sardiniji protiv Kaljarija. "Isolani" ove sezone nisu ubedljivi kao obično kod kuće, ali donose bodove sa strane, pa ni Dorijanima neće biti lako.

Valter Zenga će debitovati na klupi Krotonea na gostovanju Sasuolu u sudaru očajnika, dok Udineze posle pobede u Kalabriji čeka Benevento i "Zebrete" žele da sa novim trenerom Masimom Odom vežu dve pobede i pobegnu ka sredini tabele.

Subota:

Kaljari - Sampdorija 18:00
Juventus - Inter 20:45

Nedelja:

Kjevo - Roma 12:30
Napoli - Fiorentina 15:00
SPAL  Fiorentina 15:00
Udineze - Benevento 15:00
Sasuolo - Krotone 18:00
Milan - Bolonja 20:45

Ponedeljak:

Đenova - Atalanta 19:00
Lacio - Torino 21:00

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
amigo999
Saturday, 09.12.2017
17:35

Ako pobedimo veceras, skudeto je realan....

avatar
Oldboy
Saturday, 09.12.2017
12:55

Posle dugo vremena verujem u pobedu Intera u Torinu, odnosno dao bi prednost Interu 60:40

avatar
Paris Saint Germain
Saturday, 09.12.2017
12:46

Razbice ih juve i vratiti u realnost

avatar
INTERnacionalist
Saturday, 09.12.2017
15:09

..i? Kako je tamo u 'realnosti' posle lekcije u Minhenu?

avatar
petar8
Saturday, 09.12.2017
15:41

ko što je psg strasbourg razbio hahahahahahaahaa