Serija A - Derbi dela Mole, trileri u Rimu i Đenovi! (Najava)

Autor: Vladimir Stojanović
petak 03.05.2019.
11:37
Izvor: Sportske.net

Torinu večeras mnogo važnije, ali Juventus neće popustiti. Borba za četvrto mesto najzanimljivija, Empoli hvata poslednji voz za opstanak?

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Italijanski šampionat se približava kraju, još četiri su utakmice ostale do spuštanja zavese, a kolo će večeras otvoriti torinski "Derbi dela Mole". Naime, Juventus je prihvatio zahtev komšija da igraju dva dana ranije zbog obeležavanja tragedije na brdu Superga u kojoj je poginuo čitav tim "Bikova", najbolji koji su imali u istoriji.

Juve igra na domaćem terenu, utakmica mnogo važnija za rivala, ali za komšije nema popusta. Ronaldo će igrati od prvog minuta, Alegri sada nema potrebe da štedi igrače, mada je dosta već završilo sezonu, poput Mandžukića i Kedire, nema Dibale i Daglasa Košte, kao ni Aleksa Sandra, Matuidija i Ruganija. Za nekoga bi bio problem, ali Juve može da računa na moćnu ekipu, Bernadesk i Kuadrado će činiti trio sa Kristijano, Kanselo će desno, Spinacola levo, na klupi će biti nekoliko klinaca, među njima i Kin. Što se tiče gostiju koji jure Evropu, a sanjaju i Ligu šampiona, Saša Lukić počinje na klupi.

Sutra otpisani Kjevo čeka SPAL, "zicer" za goste, pobedom ili remijem bi tim iz Ferare stigao do kote 40 i obezbedio drugu godinu u nizu opstanak.

Inter koji ne želi da se igra u finišu, gostuje u Udinama, "Zebrete" su blizu opstanka ali nisu sigurne, oba tima imaju veliki motiv.

U nedeljnom matineu, Empoli hvata poslednju šansu protiv nezainteresovane Fiorentine, Milenković je u timu, na drugoj strani igraće Krunić, ako Empoli pobedi, a Udineze ne dobije Inter, Emilijani se vraćaju u trku za goli život.

Lacio čeka Atalantu koja je čevrta, realno Rimljani su daleko od Lige šampiona, gosti veoma motivisani, ako pobede ostaće četvrti, ovo je inače uvod u finale Kupa Italije koje će takođe biti igrano na "Olimpiku". Milinković Savić je i dalje povređen.

Parma čeka Sampdoriju, oba tima su sigurna, mada bi domaćinu dobro došao još neki bod, Sasuolo je domaćin otpisanom Frozinoneu, ni ovaj meč nema značaja.

Ali, na Marasiju gostuje Roma koja mora da juriša na pobedu, Đenova ima problema sa sastavom, povredio se i naš Lazović, Ligurijani još uvek nisu sigurni, videćemo mogu li da zaustave "Vučicu" koja želi četvrto mesto.

Napoli i Kaljari u nedelju uveče igraju za prestiž, dok u ponedeljak Milan, koji je na kolenima, čeka Bolonju. Pobeda je imperativ, ali Bolonja koja je blizu opstanka želi da završi posao već sada. Milan je posle serije neuspeha daleko od četvrtog mesta, još ima nade, s obzirom na raspored, ali realno, u ovakvoj formi, oni teško mogu da se vrate nakon prolećnog sloma.

Parovi:

Petak:

Juventus - Torino 20:30

Subota:

Kjevo - Spal 18:00
Udineze - Inter 20:30

Nedelja:

Empoli - Fiorentina 12:30
Lacio - Atalanta 15:00
Parma - Sampdorija
Sasuolo - Frozinone
Đenova - Roma 18:00
Napoli - Kaljari 20:30

Ponedeljak:

Milan - Bolonja 20:30

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke