Serija A - Derbi dela Kapitale, ključa pod Vezuvom (najava)

Autor: Vladimir Stojanović
petak 01.03.2019.
13:40
Izvor: Sportske.net

Kolo otvara Inter na Sardiniji, u nedelju uveče gledamo derbi prvenstva, dan ranije rimski derbi.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Serija A počinje u petak, Inter će gostovati kod Kaljarija, gosti na naslovnim stranama zbog slučaja "Ikardi", potreban im je svaki bod kako bi stigli do Lige šampiona, Milan i Roma su im se opasno približili.

Ikardija nema zbog povrede, ni Keitu Spaleti nema za raspolaganje, napad će predvoditi Lautaro Martinez. Kaljari ima dosta problema sa povredama, ali oni su takođe pod pritiskom, borba za opstanak je realnost, mada imaju šest bodova iznad crte. Nema Birse, Kastra, Klavana, Teroa, Ćerija, suspendovan je Dejola.

U subotu u popodnevnom terminu od 15 časova, Empoli čeka Parmu, čini se meč mnogo važniji za domaće koji su tri boda iznad crvene zone. Parma ima 29 bodova, 11 više od Bolonje, trebalo bi da bude dovoljno za mirnu završnicu prvenstva. Ovaj tim može i više, sutra će biti kompletni.

U subotu od 18 časova Milan dočekuje za njih uvek neugodni Sasuolo. Ali, nemaju izbora, moraju da nastave sa pobedama, doduše u kakvoj je formi Pjatek to se i podrazumeva. Ako Inter ne pobedi na Sardiniji, Milan bi trijumfom stigao komšije.

Za Lacio, derbi Rima je poslednja šansa da uhvati priključak u borbi za LŠ. Povrede su ih skupo koštale, u tim se vraća Milinković-Savić, spreman je i Imobile, na drugoj strani Kolarov u timu, Džeko predvodi napad. Ni Romi remi ne odgovara, oni jure Milan i Inter, mada bitno je ne izgubiti u derbiju grada.

U nedelju Torino koji igra odlično i bori se za Evropu čeka Kjevo, već otpisanog rivala, Tomović neće igrati za goste, Saša Lukić se izborio za mesto startera kod Macarija.

Đenova traži bodove spasa protiv Frozinonea, sa Radovanovićem i Lazovićem u timu, ali su Lacijali već slavili na "Marasiju" ove sezone protiv Sampa pre par nedelja. Doduše, teško da će im to pomoći da ostanu prvoligaši.

Još jedna ugroženi tim, SPAL čeka Sampdoriju, koja igra loše u poslednje vreme, Janković opet na klupi kluba iz Ferare. Udineze i Bolonja igraju derbi koji mnogo znači u borbi za spas, Mihajlović bi pobedom na strani nokautirao direktnog rivala, Felsinei igraju bolje od kada je seo na klupu.

Posle vatrometa u kupu, Atalanta i Fiorentina igraju i u prvenstvu, u nedelju od 18 časova, domaćin će probati da se približi Evropi pobedom protiv Toskanaca u čijim redovima će početi Bleki Milenković.

Kolo zatvara derbi prvenstva, poslednja šansa za Napoli da uhvati kakav takav priključak, dočekaće Juventus, razlika je 13 bodova u korist šampiona koji će izvesti kompletan sastav, izuzev duže povređenog Kuadrada, Kedire koji se oporavlja od problema sa srcem i Daglasa Košte. Sa Ronaldom je sve u redu, on, Dibala i Mandžukić će činiti napadački trio, na drugoj strani Maksimović počinje, Albiol je povređen, nema ni Marija Ruija, Mertens će na klupu...

Parovi 26. kola:

Petak:

Kaljari - Inter 20:30

Subota:

Empoli - Parma 15:00
Milan - Sasuolo 18:00
Lacio - Roma 20:30

Nedelja:

Torino - Kjevo 12:30
Đenova - Frozinone 15:00
Spal - Sampdorija
Udineze - Bolonja
Atalanta - Fiorentina 18:00
Napoli - Juventus 20:30

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke