Ser Aleks danas na klupi, zbog čega je povređen i ljut na Junajted, šta mu klub zamera?

  • Autor: Vladimir Stojanović

  • 26. maj 2019.

  • 11:40

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Ni današnja godišnjica velikog trijumfa neće proći bez gorkog ukusa, Ser Aleks je povređen odnosom od kada je otišao 2013. sa klupe Junajteda.

Ser Aleks danas na klupi, zbog čega je povređen i ljut na Junajted, šta mu klub zamera?
Foto: Beta/AP Photo/Jon Super
Ser Aleks Ferguson će se vratiti kao heroj na klupu danas kada se obeležava dve decenije od istorijske triple krune Junajteda i čudesnog preokreta protiv Bajerna.

Biće pozdravljen ovacijama, tapšanjem po leđima, ali to neće, kako pišu engleski mediji sakriti činjenicu da je od povlačenja marginalizovana figura u klubu. On je ambasador, međutim, niko ga ne pita za savet i potpuno su ga sklonili u stranu, još od kada je predložio Mojesa za svog naslednika, što se završilo praktično pre nego je i počelo.

Iako su mnogi pomislili da iza dolaska Solskjera stoji Ser Aleks, situacija je drugačija. Niti je blizak sa Norvežaninom, niti je bio za to da dobije stalan posao. Naime, Škot smatra da Junajted treba da vode najbolji trener i veruje da je klub sve morao da učini da dovede Poketina, makar Totenhemu platili i klauzulu.

Njemu je jasno da je kao i posle Bezbija, neminovno da dođe do promena, tranzicije i sušnog perioda, ali je razočaran što Vudvord, Ričard Arnold i Met Džadž ga nikada nisu pozvali da saslušaju njegovo mišljenje.

Ni Solskjer nije zatražio savet, iako redovno priča najlepše o bivšem bosu, Norvežanin zna da je Ferguson bio protiv toga da mu ponude stalan posao.

"Ser Aleks je u čudnoj situaciji, povređen je, ne može da veruje da posle svega nisu tražili njegovo mišljenje. On shvata da nije više menadžer, ali veruje da svojim iskustvo može da pomogne", rekao je izvor blizak Fergusonu.

Ser Aleks je osvojio 13 titula prvaka sa Junajtedom, obeležio najuspešniju eru u klubu, niko od naslednika nije ni blizu, ređali su se Mojes, Van Gal, Murinjo, sada i Solskjer, ove godine je Junajted završio  32 boda iza Sitija.

Geri Nevil smatra da ljudi koji vode klub nemaju pojma o fudbalu i da bi trebalo da sede u Londonu i prave novac, a sportske odluke prepuste nekome kvalifikovanijem. To mišljenje deli i Ferguson, on ima negativno mišljenje o transfer politici, nije bio za to ni da se vrati Pogba, ni da se dovede Fred, smatra da je bačen veliki novac.

Sa druge strane u klubu smatraju da im je ostavio izraubovanu ekipu i da je otišao sa klupe jer je znao da sledi slom. Ser Aleks je to negirao u krugu prijatelja, podsetio da je poslednju titulu osvojio sa 11 bodova prednosti, da je doveo Zahu koji je trebalo da bude kamen temeljac za budućnost.

Ali, sam Mojes je prvo otpustio Fillana koji je trebalo da bude spona sa Fergijem, ignorisao Zahu u korist Januzaja koga se danas više niko ne seća. Uz to, umesto da se oslobode Runija dali su mu novi ugovor, potrošili novac spreman za nove mlađe igrače.

Ferguson je uvek znao da se oslobodi fudbalera u pravom trenutku, setimo se Bekama, Marka Hjuza, Kina da ne nabrajamo više.

Danas će Ser Aleks biti u centru pažnje, ali već sutra, niko ga neće pitati ništa i to traje već šest godina. Rezultati valjda dovoljno govore...
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari