Seltik "petardom" u Old Firmu overio titulu!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 29.04.2018.
14:50
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Seltika deklasirali su najvećeg rivala u 413. Old Firmu i tako overili šampionsku titulu koja će sedmu godinu za redom stanovati na "Seltik Parku".

Epa/Robert Perry
Epa/Robert Perry

Povezane vesti

Navijači aktuelnog šampiona Škotske nisu mogli da požele bolji način za overu sedme uzastopne titule.

Seltik je u 413. Old Firmu deklasirao Rendžers sa 5:0 (3:0) i tako tri kola pre kraja plej-ofa škotskog Premijeršipa osigurao šampionsku titulu!


Današnji okršaj Seltika i Rendžersa bio je 312. u škotskom prvenstvu, a šampion je stigao do 107. trijumfa, tako da sada ima 12 pobeda manje od najvećeg rivala u prvenstvenim utakmicama.

Sve je danas bilo rešeno već posle prvih 45 minuta igre, pošto je domaćin golovima Odsona Eduarda (2) i Džejmsa Foresta najavio veliko slavlje.

Na startu drugog dela igre Seltik je dotukao Rendžers sa još dva gola. U 47. minutu pogodio je Tom Rogić, a šest minuta kasnije i Kalum Megregor za konačnih 5:0.

Mogao je trijumf Seltika da bude još ubedljiviji ali je i ovako ispisana istorija jer nikada jedan klub nije dobio Old Firm baš uz pet datih i bez primljenog gola.

Današnjom pobedom Seltik je overio šampionsku titulu, 49. u svojoj istoriji, a sedmu uzastopnu. Posrnuli Rendžers ostaje najtrofejniji škotski klub sa 54 titule, dok Aberdin, Hibernijans i Harst imaju po četiri.

Seltik će sa koeficijentom 31.000 na leto startovati od prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona i svakako će biti nosilac na žrebu koji je zakazan za 19. jun.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke