Selta kažnjena, da se ova pravila primenjuju u Srbiji, ne bi se igrao fudbal!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 20.09.2017.
09:52
Izvor: Sportske.net

Ovo zaista deluje bizarno, ali je deo plana. fudbalskog saveza.

Epa/Salvador Sas
Epa/Salvador Sas

Povezane vesti

Stvar je vrlo jednostavna, zvuči bizarno, ali španski klubovi su u obavezi da prodaju 70% kapaciteta stadiona za ligaške utakmice.

To je deo plana saveza da učini Primeru kompetitivnijom i deo nemoguće misije da bude marketinški isplativija od PL. Tu je problem naravno količina novca od TV prava, uz raspodelu.

Jasno da najveći klubovi uzimaju ogroman deo kolača, ali ostali su u problemu.

Bilo kako bilo Selta je za prve dve utakmice na domaćem terenu, protiv Sosijedada i Alaveša prodala u proseku oko 17 000 karata, broj gledalac je bio sličan na oba meča.

To je manje od standarda od 70%, naime "Balaidos" ima kapacitet oko 29 000 mesta.

Španski mediji ne navode iznos kazne, pretpostavlja se da ona nije velika, jer je ovo prvi put da neko nije ispunio zahtevane standarde.

E sada, pitaćete se, šta klubovi mogu da učine?

Pre svega da smanje cene ulaznica, a onda i da se nateraju da kroz marketinške akcije privuku navijače, gde Španci mnogo zaostaju za Englezima.

Karte za "Balaidos" one najjeftinije su 15 evra, iza gola, što se tiče boljih mesta, one su 40, i za navijače su obično preskupe, pogotovo jer rastu, kada su atraktivniji rivali u pitanju.

Dobro je da kod nas nema standarda, ukinuli bi profesionalni fudbal...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Burazer
Wednesday, 20.09.2017
11:05

Koji profesionalni fudbal u Srbiji?

avatar
Nikola Manjencic
Wednesday, 20.09.2017
10:39

U Superligi jedino Mačva uspeva da zadovolji ovaj standard!

avatar
MSSZRMK
Wednesday, 20.09.2017
10:37

Po mom misljenju je ovo velika glupost,nema razloga da kaznjavaju klubove.Neka se savez bavi vaznijim stvarima pa ce navijaca biti.Prvo neka uvedu pomocnog sudiju(VAR),kaznjavanje igraca,trenera i svakog zbog nepristojnog ponasanja(simuliranje,prigovaranje,tucu itd.) puno puta vidimo da igraci kukaju,guraju,vredjaju sudiju a ne vide nikakav karton.Drugo neka izbace klauzule jer nemaju previse koristi,manji klubovi dobiju malo novca zbog klauzule koji nisu visoki.Bez tih klubovi bi morali pregovarati i tako bi izvukli vise novca.Treca stvar je prelazni rok,neka ga skrate tako da svima odgovara.Nema svrhe to sto su englezi uradili ako se ostali ne prilagode.Ima dosta vaznijih poslova od kaznjavanja klubova zbog neispunjenih zelja lige.

avatar
Mangus
Wednesday, 20.09.2017
11:42

Razumem ideju, cilj je da podignu posecenost, i marketinsku isplativost lige. Ali ovo nije nacin da se to uradi

avatar
Rafa_Cg
Wednesday, 20.09.2017
10:01

Hahaha ovo da dodje u Cg fudbal se ne bi igrao narednih 100 godina .

avatar
ofsajd
Wednesday, 20.09.2017
10:01

znaci klub treba da nagovara narod da dolazi na stadion... smesnoca... pa ko bi otisao da gleda seltu protiv girone? ja kao turista bi mozda ali objasni mi zasto bi narod koji tamo zivi cijeli zivot otisao? Ljepse mu je da to vreme posveti necemu drugo, i onako se spanci zale zbog finansija i sad trebaju da daju 30-50e da gledaju jednu polu-profesionalnu utakmicu.

avatar
MSSZRMK
Wednesday, 20.09.2017
12:35

Ne navijaju svi ljudi na svetu za Real,Barsu, Bajern,Milan,Junajted,Liverpul,Inter Juventus,Ajaks,Benfiku itd.

avatar
ofsajd
Wednesday, 20.09.2017
14:00

ne navijaju... ali isto tako ja ne idem da gledam tim koji igra u mom gradu jer imam preca posla nego da se hvatam za glavu svaka dva minuta.

avatar
Rafa_Cg
Wednesday, 20.09.2017
10:00
avatar
Roj Kin 16
Wednesday, 20.09.2017
09:58

Ovo je odličan plan, manji klubovi igraju na manjim stadionima i obratno, tako da ne bi trebalo problem da predstavlja 70% kapaciteta. Spuštanje cijena, marketing, zašto bi neko igrao na stadionu od 30 hiljada mjesta, a da ga gleda 15 hiljada ljudi, igrajte onda na manjem stadionu, košta i održavanje stadiona..

avatar
Man united
Thursday, 21.09.2017
19:37

И шта. да сруши стадион и направи мањи? Какво ти је то решење. То је проблем шпанске лиге. Све је подређено државним пројектима, тј. Реалу и Барси. И због тога долази до раслојавања и слабљења лиге. Имаш два супер јака тима, 2-3 солидна, а остало тешка боранија. Нешто слично као у нашој лиги. У таквој ситуацији не можеш да очекујеш да Рад нпр напуни стадион против Мачве. Е зато Примера не може да се пореди са Премијер лигом. Не чине лигу само Барса и Реал, већ и Ђирона, Леванте и остали левати.